خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

وقتی نرخ تورمِ سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ نادیده گرفته می‌شود/ مرجع رسمیِ ادعای خط فقر ۴میلیون تومانی چیست؟

وقتی نرخ تورمِ سالهای ۹۹ و ۱۴۰۰ نادیده گرفته می‌شود/ مرجع رسمیِ ادعای خط فقر ۴میلیون تومانی چیست؟
کد خبر : ۱۱۸۴۲۶۰

فرامرز توفیقی می‌گوید: معاون وزیر کار از ۲هزار و ۲۰۰ کالری صحبت کرده، من درخواستم این است که ایشان مولفه‌های تاثیرگذار در تامین ۲هزار و ۲۰۰کالری را در جدولی بنویسند و ارقامی که توسط مرکز آمار اعلام شده را روبه‌روی آن بگذارند، ببینند می‌توانند در کمینه‌ی کمترین حالت به این عدد برسند؟

به گزارش خبرنگار ایلنا، به ماه‌های پایانیِ سال نزدیک می‌شویم و بحث دستمزد کارگران گرم است. از گوشه و کنار به گوش می‌رسد که احتمالا نمایندگانِ کارگری امسال نیز برای چانه‌زنی در جلسه‌ی تعیین حداقل حقوق شورایعالی کار سال سختی پیش رو دارند. نمود این ادعا را می‌توان در صحبتهای چند ماه پیشِ وزیر کار در خصوص اتکا بر کاهش نرخ تورم به جای افزایش دستمزدها و همچنین صحبت‌های هفته‌ی گذشته‌ی معاون رفاه اجتماعی وزیر کار در مورد خط فقر ۴ میلیون تومانی دانست. صحبت‌های یک مقام رسمی در مورد خط فقر و اینکه بر چه اساسی چنین رقمی را بیان کرده از آن جهت قابل تامل است که این قبیل اظهارنظرها کار را در جلسه‌ی مذاکرات مزدی برای نمایندگان کارگری سخت‌تر می‌کند. 

فرامرز توفیقی (رئیس کمیته دستمزد کانونعالی شورای اسلامی کار و عضو کمیته دستمزد شورایعالی کار) درخصوص محاسبه‌ی خط فقر با اشاره به صحبت‌های معاون وزیر کار گفت: متاسفانه اطلاعات ایشان در مورد خط فقر قدیمی است و منابع خود را بروزرسانی نکرده‌اند. ایشان به احتمال زیاد با استناد به گزارش پایش فقرِ آقای کردونی که وضعیتِ فقر را تا پایان سال ۹۸ بررسی کرده، به چنین عددی رسیده‌اند. 

توفیقی بیان کرد: ارقام آن گزارش مربوط به سال ۹۸ است که بر اساس آن گزارش برای شهرهای غیر از استان تهران، سرانه‌ی هر نفر یک میلیون و ۲۸۰ هزار تومان و برای تهران یک میلیون و ۴۰۰هزار تومان بوده است. اما باید توجه کنیم که در سال ۹۹ یک تورم ۳۸درصدی داشتیم که اگر این تورم را بر این ارقام سرانه اضافه کنیم، متوجه خواهیم شد که این رقم سرانه در شهرهای کوچک به حدود یک میلیون و ۷۰۰هزار تومان و در تهران به حدود دو میلیون تومان رسیده است. 

عضو کمیته دستمزد شورایعالی کار ادامه داد: تا آذر ۱۴۰۰ نیز تورم ۴۵درصدی هم به این ارقام یک میلیون و ۷۰۰ و دو میلیون تومانی اضافه شد و در نتیجه سرانه‌ی شهرهای کوچک به ۲ میلیون و چهارصدهزار تومان و سرانه تهران به ۲میلیون و هشتصد هزار تومان رسید. 

توفیقی گفت: اگر میانگین خانواده یعنی ۳.۳درصد را در این ارقام ضرب کنیم، متوجه می‌شویم که خط فقر ده میلیون تومانی‌ای که کمیته امداد اعلام کرده تقریبا درست است و نزدیک به همین ارقامی است که بیان کردم. اگر معاون وزیر کا ارقام همین پایش فقر را بروزرسانی می‌کردند و براساس اعداد و و ارقام درست صحبت می‌کردند، به هیچ وجه نمی‌گفتند خط فقر ۴میلیون تومان است. 

وی بیان کرد: باید توجه داشته باشیم که خط فقر با نرخ تورم واقعی همخوانی ندارد. عوامل بسیار زیادی در تعیین تورم دخالت دارد که محاسبه نمی‌شود. در واقع اگر ما بخواهیم تورم واقعی را روی محاسبات خود بیاوریم به رقم بسیار بزرگتری از آنچه اعلام شده، می‌رسیم که این نرخ تورم واقعی در محاسبه‌ی خط فقر و حتی سبد معیشتِ بند دو ماده ۴۱ قانون کار لحاظ نمی‌شود. 

توفیقی گفت: معاون وزیر کار از ۲هزار و ۲۰۰ کالری صحبت کرده، من درخواستم این است که ایشان مولفه‌های تاثیرگذار در تامین ۲هزار و ۲۰۰کالری را در جدولی بنویسند و ارقامی که توسط مرکز آمار اعلام شده را روبه‌روی آن بگذارند، ببینند می‌توانند در کمینه‌ی کمترین حالت به این عدد برسند؟

عضو کمیته دستمزد شورایعالی کار تاکید کرد: ایشان در کسوت یک آدم از سوی دولت صحبت کردند در حالیکه در برنامه پنجم و ششم توسعه تکلیف شده که هر عدد و آمار و ارقامی اعلام می‌شود باید مستند و مستدل و قابل استناد به مراجع رسمی باشد. ایشان باید مرجع رسمی ادعای خود را مشخص می‌کردند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز