حمایت بنیاد علوی از هنر-صنعت فرشبافی
معاون اشتغال نهاد آبادانی و پیشرفت بنیاد علوی مراوه تپه در بازدید از کارگاههای قالیبافی، عنوان کرد: با توجه به شرایط موجود، طرح حمایتی بنیاد علوی از کارگاههای قالی بافی این منطقه باعث شده که این صنعت پایدار بماند.
به گزارش ایلنا؛ علی بای (معاون اشتغال نهاد آبادانی و پیشرفت) گفت: اشتغالزایی برای مردم، موجب کاهش آسیبهای اجتماعی و کمک به اقتصاد خانواده است. تعداد زیادی از مردم این منطقه به این کار مشغول هستند.
وی افزود: قالی یا فرش ترکمن از قدیم در میان مردم ایران و جهان زبانزد بوده است. این قالیها عموما بین ۱ تا ۱۲ متر در رنگهای قرمز، آبی سورمه ای، سبز پر رنگ، سفید و بژ، از پشم گوسفند بافته میشود. رنگآمیزی بافتن این قالیها عموما به دست زنان، با تبحر و ظرافت خاص و بسیار هنرمندانه صورت میگیرد و مانند ثروتی از مادر به دختر منتقل میشود.
به گفته بای، فرشهای ترکمن بر روی زمین به طور افقی و خوابیده بافته میشود. این دارها در محلهای محدود و کم ارتفاع نصب میشود و حمل و نقل آنها در مسافرتهای فصلی ییلاق و قشلاق به سادگی میسر است.
وی تصریح کرد: بافندگان ترکمن پس از این که یک رج را میبافند، برای فشردهسازی، شانه را میکوبند و سعی میکنند صدایی همانند صدای ضرب پای اسبهای ترکمن را تقلید کنند.