قانون سخت و زیانآور برای کارگران پروفیل ساوه اجرا شود
در کارخانه پروفیل ساوه واقع در استان مرکزی حدود ۸۰۰ کارگر فعالیت دارند که از سال ۹۸ عنوان سختی کار آنان با رای اداره کار ساوه لغو شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کارگران کارخانه «پروفیل ساوه» در استان مرکزی گفتند: علارغم اینکه مطالبات مزدی و بیمهی کارگران این کارخانه از شهریور ماه سال گذشته با بهبود تولید بهروز شده است، اما کارفرما بین سالهای ۹۷ تا ۹۸با استناد به رای کمیته بدوی اداره کار، عنوان سختی کارمان را لحاظ نمیکند.
به گفته یکی از کارگران این کارخانه؛ با وجود آنکه شغل آنها در زمره مشاغل سخت و زیانآور قرار دارد، متاسفانه از سال ۹۸ به بعد اداره کار ساوه به استناد به گزارش کارشناسان بهداشت سختی کار کارگران این کارخانه را تایید نکرده و بدین ترتیب یکباره عنوان سخت و زیانآوری شغل کارگران لغو شد و از آن پس بازنشستگی کارگران این کارخانه مشمول مزایای مشاغل سخت نمیشود و بهصورت عادی انجام میشود.
او با بیان اینکه خواستار بازنگری رای اداره کار در خصوص سخت و زیانآور بودن عناوین شغلی خود هستیم، افزود: در حال حاضر حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ نفر از کارگران سوابق ۲۰ساله دارند و آماده بازنشسته شدن با قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند اما با رای یکسویه اداره کار ساوه، عنوان سخت شغلی ما لغوشده و دستمان به جایی بند نیست.
او گفت: مطابق قانون سختی و زیانآور کارفرما موظف است ۴ درصد حق بیمه کارگر را واریز کند تا وی بتواند با ۲۰ سال سابقه کار بازنشست شود اما لغو این قانون با رای اداره کار بهانهای شده تا کارفرما این میزان از حق بیمه را برخلاف ماده ۱۴ قانون تامین اجتماعی واریز نکند.
یکی دیگر از کارگران پروفیل ساوه در تشریح قانون سخت و زیانآور افزود: در قانون صراحتا مشاغل سخت و زیانآور مورد توجه قرار گرفته و ضوابط مشخصی درباره آنها وضع شده است. مشاغل سخت و زیانآور مشاغلی هستند که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیراستاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در او ایجاد شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است. آنطور که قانون مشخص کرده شاغلان مشاغل سخت و زیانآور در صورت پرداخت ۲۰ سال حق بیمه متوالی یا ۲۵ سال حق بیمه متناوب بازنشسته میشوند. با این حال کارفرما پروفیل ساوه موظف است تا زمانی که مشکلات را رفع نکرده، حق بیمه مشاغل سخت و زیانآور را بپردازد.
به گفته وی، با این توضیحات ما کارگران این کارخانه در معرض انواع آلایندهای هوایی وآلودگیهای صوتی قرار داریم. به عنوان نمونه سروصدا ی مستمر ماشین آلات در محیط کارمان به اندازهای شدید است که بیشتر همکاران دچار مشکلات شنوایی شده اند. همچنین کمردرد وپادردهای مزمن ودیسک کمر ناشی از بلند کردن اجسام سنگین برای کارگران این کارخانه غیر قابل درمان شده است. در عین حال گرد و غبار، بو وبخارات اسیدی وکف صابونها آسیبهای تنفسی زیادی برای کارگران این کارخانه ایجاد کرده است.
او در ادامه با بیان اینکه پیش از این کارگران زیادی در این کارخانه با استفاده از قانون مشاغل سخت وزیان اور بازنشسته شدهاند، تصریح کرد؛ پی گیریهای زیادی طی این مدت از اداره کار ساوه وکمیته تجدیدنظر مشاغل سخت و زیانآور انجام دادهایم اما ظاهراتوجهای به خواسته ایمان نمیشود وما کارگران همچنان با ۲۰ سال سابقه کار در حالی ادامه کار میهیم که توان ورمقی برای کار کردن (تا ده سال آینده) نداریم.