در کارزاری خطاب به میرکاظمی مطرح شد؛
گلایه بازنشستگان بهداشت و درمان به ۳۰ سال بیتوجهی/ طولانی شدن زمان انتظار صدور احکام ۱۵درصد
بازنشستگان بهداشت و درمان، با تهیه کارزاری خواهان اجرای احکام ۱۵درصد بازنشستگان بهداشت و درمان و شفافسازی منابع مالی و اعتبار تخصیصیافته شدند.
به گزارش ایلنا، در این کارزار که خطاب مسعود میرکاظمی، رئیس سازمان برنامه و بودجه تنظیم شده، آمده است:
به استحضار میرساند به استناد بند ب از ماده ۲۰ برنامه پنجم توسعه و ماده یک احکام دائمی برنامههای توسعهای کشور، مجموعه کارکنان حوزه بهداشت و درمان تابع قوانین و مقررات هیئتامنایی منحصر به خود هستند و حقوق و مزایا را برابر آییننامههای مصوب هیئتامنا دریافت کرده و تابع قانون خدمات کشوری نیستند و از نظر جدول حقوق با سایر دستگاهها متفاوتند.
کارکنان حوزه بهداشت و درمان متناسب با جدول حقوقی خود کسورات مربوطه را پرداخت میکنند که متاسفانه در جدول همسانسازی مهرماه ۹۹ که با در نظر گرفتن ماده ۳۰ برنامه ششم توسعه و در اجرای تبصره ۳ الحاقی به ماده ۳ آییننامه اجرایی بندهای الف و ب تبصره ۱۲ قانون بودجه سال ۹۹ کل کشور، موضوع بند ۶ تصویبنامه شماره ۷۴۲۶۴/۵۸۰۳۶/ت مورخه ۹۹/۰۷/۰۱ هیئت محترم وزیران و ابلاغیه شماره ۲۴۱۸۶۳ مورخ ۹۹/۰۷/۰۲ روسای سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه انجام و اجرایی شد، توجهی به شرایط خاص این حوزه نشده و بازنشستگان این مجموعه با سایر دستگاههای تابع قانون مدیریت خدمات کشوری همسان در نظر گرفته شدند و از بخش قابلتوجهی از مزایای قانونی خود (فوقالعاده سختی کار، حق اشعه، جذب هیئتامنا، فوقالعادههای مدیریت و…) که ۳۰ سال تمام بابت آن کسورات پرداخت کردهاند، محروم شدند.
این تضییع حق و شرح آنچه گفته شد، موجب نارضایتی و اعتراض شدید گردید. به دنبال اعتراضات مستمر و پیگیریهای متعدد، درنهایت طی دستورالعمل شماره ۴۶۱۰۴۰ مورخه ۹۹/۰۸/۲۸ مشترک دو سازمان اداری استخدامی و برنامه و بودجه، صندوق بازنشستگی کشوری مکلف به اصلاح احکام با رعایت ۹۰ درصد شاغل مشابه هر دستگاه (اضافه شدن ضریب ۱/۱۵) شد که در این راستا احکام سایر دستگاههای ذینفع اصلاح شد ولی خواسته بازنشستگان این حوزه مسکوت ماند.
در همین برهه و با وجود نگرانی و نارضایتی بازنشستگان خدوم این حوزه بابتعدم اجرای دقیق ۹۰ درصد شاغل مشابه خود، از طرفی دیگر از اول دیماه ۹۹ فوقالعاده ویژه شاغلان این حوزه صادر و فاصله حقوقی بازنشستگان با شاغلان به بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد رسید که عین تضاد با ماده ۳۰ برنامه ششم و قانون همسانسازی مهرماه ۹۹ بود.
پس از آن سازمان برنامهوبودجه و وزارت بهداشت راسا طی برخی مکاتبات و تهیه آمار و ارقام میانگین حقوقی و پی بردن به فاصله حقوقی بالا تصمیم بر تهیه و تدوین جدول حقوقی جداگانه جهت برخورداری بازنشستگان از حقوق قانونی خود گرفتند و مراحل کار تا آواخر اسفند با روند مثبت پیش رفت. اما متاسفانه و بنا به دلایلی مبهم سازمان برنامهوبودجه از اجرا و ادامه همکاری خودداری نمود.
با شرایط پیشآمده فعالان این حوزه به فعالیت خود بعد از تعطیلات نوروز سال ۱۴۰۰ ادامه دادند و نهایت امر با مکاتبه شماره ۱۰۰/۱۲۷ مورخ ۱۴۰۰/۰۲/۰۱ جناب دکتر نمکی، مقام وزارت وقت که بهصراحت به فاصله حقوقی و تضییع حقوق بازنشستگان این حوزه دلالت دارد با دکتر نوبخت مکاتبه و سپس با تشکیل جلسهای با حضور نماینده بازنشستگان توافق قطعی دال بر جبران و حداقل پرداخت ۱۵ درصد با در نظر گرفتن دستورالعمل ۴۶۱۰۴۰ مورخه ۹۹/۰۸/۲۸ گردید و سپس طی نامه ۸۵۵/م/۱۸ مورخه ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ و نامه شماره ۲۱۴۱۸۷ مورخه ۱۴۰۰/۰۵/۱۱ ابلاغیه موافقت و صدور احکام اصلاحیه بازنشستگان این حوزه با افزایش ۱۵ درصد از تاریخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۵ به صندوق بازنشستگی ابلاغ شد که اگرچه این ۱۵ درصد ناچیز و بهجای اجرا از اول مهر ۹۹ به ۱۵ تیر ماه ۱۴۰۰ تغییر و باز موجب تبعیض شد اما موجی از خوشحالی در بین پیشکسوتان این حوزه ایجاد و نهایت احکام در مردادماه صادر و تحویل گردیده است.
متاسفانه با وجود این همه فرایند طیشده و انتظار طولانی، این احکام اجرایی نشده و صندوق بازنشستگی اعلام کرده است که سازمان برنامهوبودجه اعتبار و منابع آن جهت پرداخت به صندوق تخصیص ندادهاند؛ لذا با عنایت به مراتب اعلام شده و مشکلات و اعتراضات و وجود نارضایتی بیش از حد در بین بازنشستگان بهداشت و درمان با جمعیت بیش از دویست هزار نفر، درخواست رسیدگی و شفافسازی موضوع و تعیین منابع مالی و پرداخت احکام اصلاحیه ۱۵ درصد و رفع موانع و مشکلات فوق را داریم.