خبرگزاری کار ایران

انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای مطرح کرد؛

محروم گذاشتن کارشناسان بهداشت حرفه‌ای از شغل با برگزاری «آزمون تعیین صلاحیت شغلی»

محروم گذاشتن کارشناسان بهداشت حرفه‌ای از شغل با برگزاری «آزمون تعیین صلاحیت شغلی»
کد خبر : ۱۱۲۷۹۳۲

انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای با صدور بیانیه‌ای به تشریح ابهامات آزمون تعیین صلاحیت شغلی برای کارشناسان بهداشت حرفه‌ای پرداخت و آن را مانع یافتن شغل برای دانش آموختگان بهداشت حرفه‌ای توصیف کرد.

به گزارش ایلنا، نویسندگان این بیانیه در بخشی از آن به طرح چند مورد از ابهامات این آزمون پرداختند: 

۱. مشابه این آزمون در هیچ یک از سایر رشته‌های تخصصی بویژه رشته‌هایی نظیر بهداشت محیط و سایر رشته‌های بهداشتی کشور برگزار نمی‌شود؛ بنابراین چرا باید در خصوص این رشته برگزار می‌شود؟  

۲. اگر دانش آموخته‌ای در این آزمون نمره لازم را کسب نکرد تکلیف شغلی وی چیست؟ 

۳. آیا یک آزمون با چندین پرسش برای محروم کردن یک فرد از شغل خود در آینده کافی است؟ 

۴. چه کسی این حق را به برگزارکنندگان و سفارش دهندگان این آزمون داده است؟ 

۵. برگزاری چنین آزمون‌هایی ایجاد رانت و انحصار نمی‌کند؟

اما چرا این شرایط پیش آمده است؟ آیا نمی‌شد این مسائل را بگونه‌ای مناسبتر مدیریت کرد؟ جای بسی تأسف است که مسئولان ذیربط نتوانستند و یا نخواستند از این مسائل پیشگیری نمایند. 

اما بسیاری منتظرند تا از نظرات رسمی انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای در این خصوص آگاه شوند. هدف از نگارش این نوشته اعلام نظرات رسمی انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای برای تنویر افکار عمومی بویژه اعضاء محترم این انجمن به عنوان حامی متخصصین بهداشت حرفه‌ای کشور است. 

این انجمن در بخش دیگری از بیانیه خود، با اشاره به ماده ۲ آئین نامه آموزش دوره‌های مقاطع مختلف رشته مهندسی بهداشت حرفه‌ای (کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری)، یادآور شد: هدف از راه اندازی این دوره‌ها بطور کلی پرورش نیروی توانمند برای انجام امور آموزشی، پژوهشی و خدمات مهندسی بهداشت حرفه‌ای است؛ البته این اهداف برای هر مقطع تحصیلی اندکی متفاوت است. بنابراین فردی که این رشته را انتخاب و در آن ادامه تحصیل می‌دهد این انتظار را دارد که پس از فارغ التحصیل شدن بتواند در آن رشته به فعالیت خود ادامه دهد. در همین راستا هیچ سازمان و یا فردی نمی‌تواند افراد را از کارکردن در رشته تحصیلی خود محروم دارد. انجمن متخصصین بهداشت حرفه‌ای کشور براین باور است که کلیه دانش‌آموختگان مقطع کارشناسی رشته مهندسی بهداشت حرفه‌ای که از دانشگاه‌های معتبر تابع وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی فارغ‌التحصیل می‌شوند تخصص لازم را برای انجام وظایف تعیین شده در قانون کار را دارند. بر کسی پوشیده نیست که دانش‌آموختگان جدید نیاز به فراگیری برخی از مهارت‌های حرفه‌ای دارند. این دوره‌های کسب مهارت عموما توسط انجمن‌های صنفی ارائه می‌شود. 

در ادامه این بیانیه آمده است: حال پرسش این است که آیا می‌توان اینکار را در خصوص دانش‌آموختگان رشته مهندسی بهداشت حرفه‌ای انجام داد؟ باید گفت که با زیرساخت‌های فعلی کشور این امر امکانپذیر نمی‌باشد. صد البته ایده آل خواهد بود که نظامی در کشور برقرار گردد که در آن حقوق و مزایای کلیه متخصصین بهداشت حرفه‌ای شاغل در تمام صنایع و سازمان‌ها را یک سازمان متمرکز و بر پایه رتبه‌بندی مناسبی پرداخت نماید. بدیهی است که این حقوق و مزایا قبلا از سازمان دریافت کننده خدمات دریافت شده و این سازمان حقوق کارشناسان را مستقلا پرداخت می‌کند. در این صورت کارشناس بهداشت حرفه‌ای در محیط کار تحت سیطره مدیریت مجتمع مربوطه نبوده و می‌تواند وظایف خود را مستقلا انجام دهد. باعنایت به مراتب فوق برگزاری چنین آزمون‌هایی نه تنها با قوانین و آئین‌نامه‌های موجود سازگار نبوده بلکه باعث برانگیختن احساسات دانش‌آموختگان این رشته می‌گردد که می‌تواند تبعات غیرقابل پیش‌بینی بدنبال داشته باشد. جوانان کشور از جمله دانش آموختگان رشته بهداشت حرفه‌ای در حال حاضر برای پیدا کردن شغلی در شأن خود دچار گرفتاری‌های فراوانی هستند سعی کنیم آرامش آنان را بیش از این برهم نزنیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز