در نشست خبری مطرح شد؛
تعاون یک مدل اقتصادی پیشرو در راستای جهش اقتصاد است
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی گفت: در شرایط حال حاضر کشور از بعد تحریمها و مسائل اقتصادی، یکی از بهترین مدلهایی که میتواند اقتصاد را جهش داده و آن را به سمت مردمی شدن سوق داده و مشارکت عمومی و عدالت اجتماعی را ایجاد کند موضوع تعاون است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی، بهزاد سام دلیری در نشست با اصحاب رسانه به مناسبت روز تعاون اظهار کرد: استان مرکزی با توجه به ویژگیها و توانمندیهایی که دارد جزو استانهای پیشرو در حوزه تعاون است چراکه مفهوم واقعی تعاون در استان به خوبی مشهود است. استان مرکزی در حوزه تشکیل تعاونیهای مختلف از جمله گل و گیاه و سنگهای معدنی، پیشرو است.
وی افزود: در حال حاضر حدود ۲۳۰۰ تعاونی فعال با ظرفیت اشتغال حدود ۲۳ هزار نفر در سطح استان با گرایشهای مختلف فعالیت دارند که این تنوع در سایر استانهای کشور، اینچنین ملموس نیست. تعاون در شرایط حال حاضر کشور از بعد تحریمها و مسائل اقتصادی، یکی از بهترین مدلهایی است که میتواند اقتصاد را به سمت مردمی شدن و مشارکت عمومی و عدالت اجتماعی سوق دهد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی تصریح کرد: کاهش فاصله طبقات اجتماعی، ایجاد عدالت اجتماعی، افزایش اعتماد به نفس عمومی و ایجاد ارتباط اخلاقی در کار گروهی از جمله ویژگیهای حوزه تعاون است و اگر تعاون به طور جد دیده شود قطعا میتواند در حوزه اقصادی نقش آفرینی خوبی داشته باشد.
سام دلیری بیان کرد: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تعاونیها در حوزه تولید فعالیت دارند لذا نقش تعاونیها در توانمندی و ارتقا تولید ملی نقشی مهم و موثر است، همچنین تعاون در سایر حوزهها از جمله سرمایهگذاریهای مولد اقتصادی، تجمیع سرمایه اندک اشخاص حقیقی و حقوقی، ترویج کارآفرینی، رفاه اجتماعی و اقتصادی، ایجاد اشتغال مولد و… نقش آفرینی موثری دارد.
وی عنوان کرد: ۲۰۰ هزار تعاونی در کشور به ثبت رسیده که تنها ۵۰ درصد این تعداد فعال هستند و در چرخه اقتصادی نقش دارند. ۹۹۸ هزار و ۲۵۳ نفر عضو تعاونیهای استان مرکزی هستند که از این تعداد ۷۲۲ هزار و ۴۸۷ نفر مرد و ۲۷۵ هزار و ۴۶۶ نفر زن است.
وی گفت: اجرای سند توسعه بخش تعاون در فعالیت مجدد تعاونیهای غیرفعال و افزایش چند برابری سهم این بخش در اقتصاد نقش دارد و این مهم در اولویت برنامههای وزارتخانه است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی افزود: افزایش آگاهی نسبت به جایگاه تعاون، آموزش در بخشهای مختلف و حمایتهای تسهیلاتی با توجه به طرحهای توجیهی، از دیگر مواردی است که برای احیای تعاونیهای غیرفعال دنبال میشود.
خسروبیگی، رئیس هیئت مدیره اتاق تعاون اراک نیز در این نشست گفت: هدف تعاونیها بر خلاف سایر بنگاههای اقتصاد و تجاری تنها دستیابی به ثروت نیست بلکه علاوه بر بهبود شرایط و تامین نیاز اعضا، ایجاد عدالت و مسئولیتپذیری و همکاری گروهی مورد توجه است.
وی افزود: بخش تعاون توانمندیهای زیادی دارد به طوری که ۸۰ درصد بخش حمل و نقل و حدود ۳۴ درصد تولید گوشت و حدود ۲۳ درصد تولید میگو در کشور برعهده بخش تعاون است، نقش آفرینی تعاون در ۸ سال دفاع مقدس در تامین مایحتاج مردم نیز مشهود بوده است.
خسروبیگی بیان کرد: متاسفانه تعاون از برنامههای پنجم و ششم خود عقب ماند که علت آن هم رها شدن بخش تعاون از سوی دولتیها بود که وزارتخانههای تعاون و کار را ادغام کردند. از دیگر مشکلات موجود در حوزه تعاون نبود آموزش در این حوزه است که میطلبد در دانشگاهها واحدهایی را در این زمینه تدریس کنند.
مصلح آبادی معاون بانک توسعه و تعاون استان مرکزی نیز در این نشست گفت: گذشته از سوی بانک توسعه تعاون استان ۱۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شده که نسبت به سال ماقبل آن افزایش دو برابری داشته است که در قالب ۶ هزار پرونده پرداخت شده است.
وی ادامه داد: طبق قانون میبایست بانک ۷۰ درصد تسهیلات و امکانات را به بخش تعاون پرداخت کند که در استان مرکزی بیش از ۷۰ درصد در بخش تعاون تسهیلات پرداخت شده است. بانک توسعه تعاون نسبت به سنوات گذشته در سالهای اخیر رشد خوبی داشته است. بانک توسعه تعاون در پایان سال ۹۹ حدود ۹۰ درصد تعهدات خود را تحقق بخشید و در سال ۹۹ به سبب عملکرد خوب رتبه بانک استان یک درجه ارتقا داشته است.
مصلح آبادی خاطرنشان کرد: به مناسبت هفته تعاون مقرر شده که تسهیلات به تعاونیهای تولیدی در بحث رونق تعاون با نرخ ۱۲ درصد و بازپرداخت ۴۸ ماهه، تعاونیهای خدمات با نرخ ۱۵ درصد با بازپرداخت ۴۸ ماهه و اعضای تعاون با نرخ ۱۸ درصد با بازپرداخت ۳۶ ماهه تعلق گیرد.
امیدی، سرپرست مدیریت تعاون اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان مرکزی نیز در این نشست بیان کرد: مطابق بند ب سیاستهای اصل ۴۴ سهم تعاونیها در اقتصاد تا پایان برنامه پنجم توسعه باید به ۲۵ درصد میرسید که نرسید که یکی از علل آن تجمیع وزارتخانههای تعاون و کار و رفاه بوده است.
وی افزود: در این هفته ۴ طرح افتتاحی و بیش از ۴۰ برنامه در سطح استان مرکزی برگزار خواهد شد. تعاونی پوران سنگ محلات با فرصت شغلی ۱۷ نفر و ۲۵ میلیارد تومان سرمایه گذاری، تعاونی کیان قزل با فرصت شغلی ۴ نفر و سرمایهگذاری ۳۰۰ میلیون با ۷ نفر عضو، تعاونی صنعتگران هنر سلطان آباد با ۸ فرصت شغلی و یک میلیارد سرمایهگذاری با ۷ نفر عضو، تعاونی تولید مکملهای دارویی با ۲۵ فرصت شغلی و ۱۷ میلیارد تومان سرمایهگذاری با ۷ نفر عضو، طرحهای افتتاحی در این هفته هستند.
امیدی در خصوص تعاونیهای برتر گفت: امسال سه تعاونی برتر استانی و ۱۲ تعاونی شایسته تقدیر از ۶۴ تعاونی ثبت نام شده انتخاب شده است.