در نشست هماندیشی تشکلهای صنفی مطرح شد؛
واکسیناسیون کارگران مطالبه در اولویت جامعه کارگری آذربایجان شرقی
رییس کانون شوراهای اسلامی کار استان آذربایجان شرقی و رییس سابق کانون انجمنهای صنفی کارگری در نشست هم اندیشی تشکلهای صنفی استان سخنرانی کردند.
به گزارش ایلنا، چنگیز قاسمی که در نشست هم اندیشی اعضای کانون شوراهای اسلامی کار، انجمنهای صنفی کارگران، رابطین امور اعضا، اعضای کنگره و هیأت اجرایی خانه آذربایجان شرقی سخن میگفت، افزود: اگر فعالیت خانه کارگر در سالهای اخیر در حوزههای آموزش رایگان و ارایه برنامه های رفاهی و ایجاد استراحتگاه در اقصی نقاط کشور نبود هم اکنون دیگر واژههایی همچون سفر برای کارگران فراموش شده بود.
وی با تأکید بر حمایت از فعالیتهای خانه کارگر گفت: اقدامات ماندگاری در خانه کارگر تبریز در سایه فعالیتهای آقای کریم صادقزاده تبریزی دبیر اجرایی محترم انجام شده که باید قدردان این تلاشها باشیم.
قاسمی در ادامه با آرزوی توفیق برای آغاز به کار دولت عدالت محور گفت: جامعه کارگری استان آذربایجان شرقی اولین مطالبه این قشر را از دولت سیزدهم موضوع در اولویت قرار دادن واکسیناسیون کارگران به عنوان سربازان عرصه اقتصادی مطرح میکند که امیدواریم مورد توجه قرار گیرد.
همچنین رییس سابق کانون انجمنهای صنفی کارگری در این نشست در سخنانی با آرزوی توفیق برای وزیر جدید تعاون کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: در برنامهای که از وزیر جدید ارایه شده در بحث حفظ اشتغال، امنیت شغلی، وضعیت بازنشستگان و دستمزد چیزی به چشم نمیخورد که البته امیدواریم با برعهده گرفتن مسئولیت این وزارتخانه به این حوزههای مهم توجه نمایند.
چمنی با تأکید بر اتحاد تشکل های کارگری در آذربایجان شرقی برای طرح مطالبات کارگران و بازنشستگان ادامه داد: در شرایط فعلی لازم است خانه کارگر استان با ایجاد بستر مناسب این موضوع را مدیریت نماید تا همچون گذشته صدای دادخواهی و مطالبهگری کارگران از تبریز به گوش برسد.
وی با اشاره به ۸ سال حضور خود در شورایعالی کار اظهار داشت: جلسات مزدی شورایعالی کار همواره دوجانبهگرایانه اداره میشود؛ کارگران میبایست برای دفاع از حقوق خود در دو جبهه برابر کارفرمایان و دولت که خود کارفرمایی بزرگ است، قرار بگیرند.
عضو سابق شورایعالی کار نگاه دولتها در کشور به کارگران را یکسان دانست و گفت: گرچه در طول سالیان گذشته دولتهای مختلفی با گرایشات سیاسی متفاوتی بر سر کار بودهاند، اما دیدگاه همه آنها در قبال کارگران چیزی جز خانه خراب کردن کارگران نبوده است.
وی به افزایش دستمزد کارگران را در برابر تورم موجود ناچیز خواند و گفت: در خوش بینانهترین حالت در شرایط فعلی حداقل خط فقر بالای ۱۰ میلیون تومان بوده این درحالی است که با در نظر گرفتن همه افزایشهای انجام شده حقوق کارگران با تمامی الحاقاتش به ۴ میلیون تومان هم نمیرسد.
چمنی با بیان اینکه پیش از این به دلیل تورم، بازار کالاهایی همانند لوازم خانگی در رکورد بود، افزود: اکنون رکود خرید به سمت کالاهای مصرفی و مایحتاج عمومی کشیده شده و رکود خرید برای زنده ماندن است.
عضو سابق شورایعالی کار با اشاره به اینکه رفع مشکلات جامعه کارگری به تلاش خود آنان بستگی دارد، اظهار داشت: وقتی صحبت میشود، میگوییم تعداد بیمه شده کارگری ۱۳ میلیون نفر که با احتساب خانوادههایشان ۴۶ میلیون نفر از جمعیت کشور را به خود اختصاص دادهاند، اما این درحالی است این جمعیت بزرگ هیچ قدرتی را از خود بروز نمیدهد.
وی با تأکید بر اینکه حق گرفتنی است نه دادنی، گفت: لزوم آگاهی بخشی جامعه کارگری بیش از پیش احساس میشود.
چمنی با بیان اینکه حقوق قشر کارگری حتی در مباحث کرونا نیز نادیده گرفته شده است، افزود: در حالی که کارگران به عنوان سربازان خط مقدم جبهه اقتصادی هستند از هیچ امکانی برای حضور در این صحنه برخوردار نیستند و تنها اگر سازمان تأمین اجتماعی این خیانت را انجام نمیداد و آمار کارگرانی که بر اثر کرونا طی دو سال قبل درگذشتهاند را اعلام میکرد میزان سهم شهدای کارگران صحنه اقتصادی مشخص و حقوق این قشر همانند سایر گروههای شغلی مورد توجه دولتمردان و ستاد کرونا قرار میگرفت.