خبرگزاری کار ایران

بلاتکلیفی ۳۵۰کارگر بازنشسته «سامان کاشی» بروجرد برای دریافت مطالبات معوقه

بلاتکلیفی ۳۵۰کارگر بازنشسته «سامان کاشی» بروجرد برای دریافت مطالبات معوقه
کد خبر : ۱۱۱۵۰۲۰

حدود ۳۵۰ کارگر کارخانه «سامان کاشی بروجرد» از ۲۵ اسفند سال ۹۳ بعد از تعطیلی این واحد تولیدی با وجود صدور حکم توقیف اموال کارخانه هنوز نتوانسته‌اند مطالبات معوقه حقوقی و حق سنوات خدمت خود را دریافت کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا، کارخانه «سامان کاشی» بروجرد در استان لرستان از ۲۵ اسفند ماه سال ۹۳ به دلیل آنچه از سوی کارفرما «مشکلات مالی» خوانده می‌شد، تعطیل اعلام شد و از آن زمان تاکنون هنوز بخش عمده‌ای از مطالبات حدود ۳۵۰ کارگر رسمی این واحد تولیدی پرداخت نشده است.

یکی از کارگران بازنشسته این واحد تولید انواع کاشی گفت: کارخانه سامان کاشی پیش از تعطیلی حدود ۳۵۰ کارگر رسمی و ۱۲۰ کارگر قراردادی با سوابق بالا داشت که کارگران رسمی کارخانه بعد از یکسال دوندگی بازنشسته شدند و مابقی کارگران که قراردادی بودند با سوابق ۱۰ تا ۱۵ سال با اتمام قرارداد کار تعدیل و درنهایت بیکار شدند.

این کارگر در ادامه تصریح کرد: کارفرما در زمان اخراج کارگران مرتب وعده پرداخت مطالباتشان را می‌داد اما بعدا به دلایل مختلف ازجمله مشکلات مالی، از پرداخت مطالبات کارگران طفره رفت.

وی گفت: حدود ۱۰۰ نفر از کارگران بازنشسته علارغم دریافت نکردن کامل سنوات، حدود ۴۶ ماه مزد معوقه طلب دارند که مربوط به دوران اشتغالشان می‌شود. همچنین ۲۵۰ کارگر دیگر حدود ۳۰ درصد مطالبات خود را از کارفرما طلبکارند که همگی طی هفت سال گذشته بلاتکلیف بوده‌اند.

او گفت: میانگین سنوات پایان خدمت هریک از بازنشستگان براساس سوابق کاری حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان است که کارفرما به دلیل نداشتن منابع مالی، توان پرداخت کامل آن را نداشته است.

این کارگر درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود و سایر همکارانش گفت: بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار بروجرد شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات ما داد اما کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.

این کارگر بازنشسته «سامان کاشی» گفت: پس از پیگیری‌های حقوقی سرانجام توانستیم حکم مصادره اموال کارخانه را برای دریافت طلب‌مان بگیریم اما کارفرما سریعا با اعلام ورشکستگی مانع وصول مطالبات کارگران شد و در نتیجه پیگیری کارگران تاکنون بی‌ثمر بوده است.

او ادامه داد: خانواده‌های کارگران بازنشسته مجموعه سامان کاشی آن زمان برای حق سنوات و سایر مطالبات معوقه مزدی خود برنامه‌ریزی کرده بودند اما با روالی که در پرداخت سنوات بازنشستگان در پیش گرفته شد، از هفت سال پیش ارزش نقدی طلب آن‌ها به حداقل کاهش یافته است.

به ادعای این کارگر بازنشسته، وضعیت پیش آمده در حالی است که به اجبار کارفرما همه کارگرانی که با استفاده از مشاغل سخت و زیان‌آور بازنشسته شدند، ۴ درصد هزینه بازنشستگی با مشاغل سخت و زیان‌آور را از جیب پرداخت کردند.

به گفته وی، به موجب قانون تامین اجتماعی مسئولیت پرداخت هزینه یاد شده برعهده کارفرما بود و کارگران نباید برای این کار از جیب خود هزینه‌ای پرداخت می‌کردند.

این کارگر با بیان اینکه آن زمان برای تامین منابع مالی هزینه سخت و زیان آوری بازنشستگی خود دچار مشکلات مالی شدیم، در ادامه گفت: دلیل کارفرمای شرکت سامان کاشی این بود که تامین اجتماعی بار مالی هنگفتی را با اجرای این قانون به ما تحمیل کرده و ما توان پرداخت همه هزینه بازنشستگی کارگران زیرمجموعه خود را نداریم.

به ادعای این کارگر کارخانه سامان کاشی؛ حدود ۱۱ نفر از کارگران این کارخانه طی چندسال گذشته قبل از دریافت مطالباتشان فوت کرده‌اند که آخرین آن روز گذشته (شنبه۱۶ مرداد ماه) برای یک کارگر به نام «سعید کاویانی» ۴۴ساله اتفاق افتاد.

به گفته وی؛ نامه‌نگاری‌های زیادی با مراجع پیگیری کننده همانند نهاد قضایی، اداره کار و برخی نمایندگان مجلس انجام شده اما هنوز پاسخی که نشان از برطرف شدن مشکلاتمان باشد، دریافت نکرده‌ایم.

این کارگر بازنشسته سامان کاشی که از اسفند ماه ۹۳ مطالبات سنواتی و مزدی خود را کامل وصول نکرده‌، گفت: در شرایط کنونی آنچه برای من و سایر بازنشستگان این کارخانه حائز اهمیت است دریافت مطالبات معوقه مزدی و سنواتی و هزینه‌هایی است که از جیب پرداخت کرده‌ایم. نه کارفرما و نه مسئولان حامی ما نیستند؛ نه تنها حق و حقوق ما را نمی‌دهند بلکه صدای ما را هم نمی‌شنوند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز