نماینده دشتی و تنگستان در گفتوگو با ایلنا:
حذف برخی پیمانکاریهای نفت باید در دستور کار قرار گیرد/ کمیسیونهای اجتماعی و انرژی باید برای حل مشکل کارگران عسلویه وارد عمل شوند
غلامحسین کرمی گفت: وقتی در برخی از مجموعهها کارگران سالها ثابت هستند و فقط به شکل صوری مناقصه برگزار میشود و تنها پیمانکار تغییر میکند، این یعنی آن کار ثابت است و نیازی به پیمانکار ندارد خب چرا نباید مدیریت این کار را مستقیم وزارت نفت برعهده بگیرد؟
به گزارش خبرنگار ایلنا، غلامحسین کرمی (نماینده مجلس یازدهم در حوزه انتخابیه دشتی و تنگستان) در خصوص اعتراضات کارگران پیمانکاری صنایع نفت و گاز گفت: من قبل از اینکه به مجلس بیایم در استانداری بودم و بعد از آن هم مدتی به عنوان مدیر کل بازرسی استان بوشهر فعالیت میکردم بنابراین به مسائل این منطقه و بافت کارگری آنجا آشنا هستم.
وی ادامه داد: عمده اعتراضات این کارگران به شرایط کاری آنها و میزان زمانی که باید در کار باشند برمیگردد. به طوری که باید ۱۴ روز کار کنند و ۱۴ روز استراحت داشه باشند که ظاهرا الان تغییر کرده و کارگران ساعات کمتری برای مرخصی دارند که این موضوع برای کارگران غیربومی مشکلاتی را به وجود آورده است.
کرمی ادامه داد: بخش دیگری از این اعتراضات هم به حقوق و مزایا برمیگردد. در واقع پیمانکاران چون توانایی لازم را ندارند برخی مواقع حقوق کارگر را تا زمانی که پول را از کارفرما بگیرند، پرداخت نمیکنند و این باعث اعتراض آنها میشود.
نماینده دشتی و تنگستان با تاکید بر اینکه عمدهی مشکل کارگران در این مناطق پیمانکاران هستند، گفت: برخی از این پیمانکاران واجد شرایط لازم نیستند و مشکلاتی را برای کارگران ایجاد کردهاند. بنابراین باید در انتخاب پیمانکار دقت لازم صورت گیرد و پیمانکار باید توانمندی لازم را داشته باشد تا کارگران اینگونه به مشکل نخورند.
کرمی در پاسخ به این سوال که آیا مجلس برای حذف پیمانکاری برنامهای دارد یا خیر، گفت: همهی پیمانکاران را نمیتوان حذف کرد. ماهیت برخی کارها به گونهای است که باید حتما پیمانکار وجود داشته باشد اما من معتقدم برخی از این پیمانکارها باید حذف شوند و کارگرها مستقیم با مجموعهی وزارت نفت قرارداد ببندند. بنابراین میبایست تجدیدنظری جدی در این زمینه صورت گیرد و متناسب با کارها و شرایط منطقه در این خصوص تصمیمگیری شود.
وی افزود: وقتی در برخی از مجموعهها کارگران سالها ثابت هستند و فقط به شکل صوری مناقصه برگزار میشود و پیمانکار تغییر میکند، این یعنی آن کار ثابت است و نیازی به پیمانکار ندارد خب چرا نباید مدیریت این کار را مستقیم وزارت نفت برعهده بگیرد؟
نماینده دشتی و تنگستان در پاسخ به این سوال که نمایندگان استان بوشهر برای حل مشکل این کارگران چه اقداماتی انجام دادهاند، گفت: این مسائل حتما باید در کمیسیونهای اجتماعی و یا انرژی مطرح شود و در نهایت برای آن تصمیماتی جدی گرفته شود. مسئلهی پیمانکاریهای و کارگران پیمانکاری در بوشهر صرفا مربوط به نمایندگان بوشهر نیست و نباید توپ را در زمین نمایندگان بوشهر انداخت.
وی ادامه داد: کارگرانی که آنجا کار میکنند ۲۵ تا سی درصد بومی هستند و از کل کشور کارگرانی در این منطقه کار میکنند پس باید همهی نمایندگان در این زمینه درگیر شوند و مشکل صرفا بومی نیست. اما چون این مسائل در بوشهر اتفاق میافتد حتما دغدغهی نمایندگان بوشهر در این خصوص باید بیشتر باشد.