اعتراض «کارگروه منتخب جامعه پرستاری کشور» به نادیده گرفتن حقوق پرستاران در بخشنامه جدید سازمان تامین اجتماعی
کارگروه منتخب جامعه پرستاری کشور با انتشار بیانهای به بخشنامه جدید سازمان تامین اجتماعی در مورد بازنشستگی زودتر از موعد پرستاران، پرداخت تفاوت سنوات ارفاقی (7 درصد) و احتساب سوابق ایام سربازی در سوابق بیمهپردازی اعتراض کرد.
به گزارش ایلنا، بیانیه کارگروه منتخب جامعه پرستاری کشور خطاب به مدیرعامل، معاونان مشاوران اداری مالی و حقوقی سازمان تامین اجتماعی تنطیم شده است.
بخشی از متن این بیانیه به شرح زیر است:
در روزهای گذشته آقای سالاری، مدیرعامل سازمان برخی حقوق ناقص و تضییع شده پرستاران را با صدای بلند رسانهای کردند. لازم است مواردی را در این زمینه به اطلاع عموم پرستاران و همچنین مدیران نا لایق سازمان تامین اجتماعی برسانیم:
در سال گذشته فوق العاده ویژه ۵۰٪ با تاخیر شش ماهه، در احکام کارکنان برقرار شد و متاسفانه معوقات آن را ضایع و پرداخت نکردند.
حق بهره وری، نوبت کاری و سختی کار پرستاران از بهمن ماه ۱۳۸۸ تا آذر ماه۱۳۹۳ محاسبه و پرداخت نشد و حقوق دیگری از پرستاران ضایع شد و بعد از ۱۲ سال با منت، این حق را رسانهای کرده و پرداخت میکنند، آیا از خود پرسیدهاید این وقفهها در پرداخت و استفاده از آن مبالغ، در سرمایهگذاری در واحدهای دیگر، حق الناس را بدنبال دارد
ناعدالتی در تقسیم انگیزشی در بین کارکنان درمان و غیر درمان و پزشکان
عدم پرداخت و مکانیزه حق کرونا که توسط دولت و وزارت بهداشت و درمان برای مراکز درمانی در نظر گرفته شده، وعدم وصول و تاخیر سازمان تامین اجتماعی در پرداخت آن و استفاده از کلمه پاداش برای توجیه در تاخیر و منت گذاشتن بر کادر پرستاری با حقوق مسلم خودشان.
ضایع کردن مرخصیهای دو ماهه، سالانه، طبق قانون بهره وری پرستاری
طبق قانون بهرهوری پرستاران، سقف اضافه کار پرستاران طبق قانون فوق ۸۰ ساعت است که مبلغ این سقف معادل یک هشتادم، آیتمهای مذکور در حکم میباشد، که متاسفانه دستگاههای اجرایی از عدم آگاهی پرستاران در این زمینه سوءاستفاده کرده و این سقف را با منت تا ۱۷۵ ساعت در نظر گرفته و بجای یک هشتادم، یک صد و شصتم پرداخت مینمایند.
مثال: اگر جمع آیتمهای مذکور ۴ میلیون باشد، یک هشتادم آن میشود ساعتی ۵۰ هزار تومان، و پرستار نباید بیشتر از ۸۰ ساعت اضافه کار داشته باشد، این در حالی است که پرستاران سقف ۱۷۵ ساعت اضافه کار را میایستند و ساعتی ۲۵ هزار تومان دریافت میکنند؛ این بدان معناست که سازمان تامین اجتماعی و سایر دستگاههای دولتی ۹۵ ساعت بیشتر از قانون فوق، از پرستاران بیگاری میکشند و همان مبلغ را پرداخت مینمایند و این حقی دیگر از پرستاران است که توسط دستگاههای دولتی و سازمان تامین اجتماعی در حال ضایع شدن است.
طبق قانون مشاغل سخت و زیان آور، پرستاران میبایست با ۲۰ سال ۳۰ روز حقوق بازنشسته شوند که عدم اجرای قانون مذکور جزو تخلفات محسوب میشود؛ مگر امکان دارد، قانونی واحد را، به چند صورت اجرا کرد، بصورتی که سازمان تامین اجتماعی هرجا که به نفعش میباشد به آن قانون استناد کند، مگر میشود یک بام و دو هوا حرکت کرد؟
آیا فرق سنوات ارفاقی و سنوات سخت و زیانآور را نمیدانند؟
حال سازمان تامین اجتماعی، بخشنامه من درآوردی دیگری را باب کرده و میگوید؛ پرستاران باید ۲۵ سال متوالی در حرفه پرستاری شاغل باشند تا ۵ سال بخشودگی به آنها تعلق بگیرد؛ در ضمن باید ۷٪ بیمه این ایام نیز توسط مستخدم یکجا یا بصورت اقساط ۲۴ ماهه پرداخت شود و آقایان هم که دوران سربازی گذراندهاند و از آنها بیمه کسر شده است، سنوات بیمه سربازی آنها در مجموع سوابق بیمه محاسبه میشود، و به عنوان سابقه مشاغل سخت و زیانآور محاسبه نخواهد شد، ولی با توجه به قانون مشاغل سخت و زیانآور پرستاران، سوابق بیشتر از ۳۰ سال بیاثر میشود، یعنی آقایان با دوسال سابقه سربازی، در مجموع ۳۲ سال سابقه دارند و طبق بخشنامه ۳۰ سال آن درنظر گرفته میشود…
آقای سالاری، آقای نعیمی، آقای زبده، آقای جواهری، آقای ملابیگی و مسئولان ذیربط، واقعا با چه استدلالی به این صورت اقدام میکنید؛ در حالی که باید برای رفع نواقص قانون و اصلاح آن اقدام کنید. آقای سالاری، بهتر است به تعهدات خود سریعا اقدام کنید.