رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور:
آماده ارائه مجوز برای ایجاد آموزشگاههای تخصصی در شهرهای جدید هستیم
علی اوسط هاشمی، معاون وزیر تعاون و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در آیین انعقاد تفاهمنامه همکاری میان سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور آماده ارائه مجوز برای ایجاد آموزشگاههای تخصصی در شهرهای جدید است.
به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور، تفاهمنامه همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید با هدف ایجاد واحدهای آموزشی، نیازسنجی، برنامهریزی، ساماندهی، تأمین مقدمات، اجرای دورههای آموزش مهارتی و ارزشیابی مهارت به منظور تربیت و تأمین نیروی کار ماهر با رویکرد کمک به اشتغالزایی شهروندان، ارتقاء مهارت شاغلین، توسعه اقتصادی و اجتماعی و رونق کسب و کار، در شهرهای جدید ۱۱ خرداد سال جاری به امضای علی اوسط هاشمی معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و حبیب اله طاهرخانی، معاون وزیر و مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی عمران شهرهای جدید رسید.
بنا براین گزارش، در این مراسم هاشمی، تأکید کرد: تفکر و نگرش نسبت به حقوق شهروندی نباید محدود به آموزش در حوزه کلان شهرها شود تا شهروندان ساکن مناطق شهرهای جدید به محل سکونت خود صرفأ به دیده محل اسکان و خوابگاه نگاه نکنند.
وی با تأکید بر اینکه باید پیوستهای مشخصی برای توسعه در شهرهای جدید و جلوگیری از از بروز مشکلات مذکور در نظر گرفته شود گفت: اساسیترین پیوست در این شرایط توجه به سرمایه انسانی، استعدادیابی و قرارگیری نیروها در جهت رشد مؤثر و چگونگی خلق سرمایههای اجتماعی در آن است تا در نهایت موجب رونق و خلق نقشهای جدید در این مناطق شود.
وی افزود: لازمه توسعه بدون تردید، انسان توانمند است، به گونهای که پویا، نقش آفرین و خلاق باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور بر بازنگری در نوع نگاه به انسان و توجه به قابلیتهای فردی و رشد وی تأکید کرد.
هاشمی، با اشاره به اینکه یکی از مهمترین نیازها و خلاءها در شهرهای جدید فقدان نیروی کار صنعت ساختمان است، اظهار داشت: امروز هیچ نیرویی بدون ارزشیابی و سنجش صلاحیت حرفهای ماهر و واجد شرایط اشتغال نامیده نمیشود.
وی در همین زمینه گفت ضروری است شرایطی فراهم شود تا پیمانکاران ساختمانی ملزم به استفاده از نیروی کار ماهر آموزش دیده در سازمان آموزش فنی و حرفهای باشندو با ترویج مهارت و استنفاده از مربیان کارگاه خود را به مرکز آموزشی تبدیل نمایند.
معاون وزیر کار گفت: همه مشاغلی که در حوزه صنعت ساختمان فعال هستند با کسب مهارت و سنجش صلاحیت تحت پوشش بیمه قرار میگیرند.
در کنار شهرهای جدید با آمایش منطقه مراکز جوار تولیدی، صنعتی و کارگاهی مطابق با نیاز منطقه ایجاد شود
هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با تأکید بر این نکته که در طرح توسعه شهرهای جدید اهداف باید برای طولانی مدت در نظرگرفته و تعریف شوند، بیان کرد: چنانچه بخواهیم انضباط شهری، رعایت حقوق شهروندی و هدایت شغلی ساکنان این مناطق را بر اساس استعدادشان هدایت کنیم، خلق مهارتهای نرم در کنار مهارتهای فنی الزامی است.
وی ادامه داد: ترکیب ناهمگون جمعیتی در این شهرها از اقوام مختلف نیاز به آموزش مهارتهایی نرم از قبیل زیستن و بودن در کنار یکدیگر دارد.
معاون وزیر کار از ایجاد مراکز مشاوره شغلی در شهرهای جدید سخن گفت و افزود: شهرهای جدید نیاز به قاعده و قوانین جدید و تغییر الگو دارد تا در کنار آموزش کاربریهای مهارتی را برای انسان تدارک ببینند.
هاشمی بیان کرد: هدایت ساکنان این شهرها با ارائه مشاوره و شناسایی استعدادشان و فرهنگسازی میتواند علاوه بر توسعه، این شهرها را به الگویی برای سایر شهرهای حاشیه کلان شهرها تبدیل کند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور در خصوص ساختار تشکیلاتی این شهرها گفت: نمیتوان جمعیتی را در مکانی تحت عنوان شهر جدید اسکان داد ولی ساختار اداری و سازمانی برای آن در نظر نگرفت.
وی تصریح کرد زنجیره خدمترسانی و آبادانی شهرهای جدید با همکاری همه دستگاههای اجرایی تکمیل میشود.
هاشمی ادامه داد: اکثر این شهرها فاقد مراکز مهارتی هستند، و با برنامه ریزی و نگاه ویژه باید به صورت پایلوت در شهرهای با جمعیت بالای یک هزار نفر مراکز مهارت آموزی دایر شود.
معاون وزیر تعاون با تأکید بر بهره گیری از مشارکت بخش خصوصی گفت: در شهرهای جدید میتوان با انتشار فراخوان از آموزشگاههای خصوصی نیز دعوت کرد تا در کنار بخش دولتی به مهارت آموزی بپردازند و علاوه بر آموزشگاههای خود در کلان شهرها به ایجاد شعبه دیگری در شهرهای جدید ترغیب شوند تا هر شهر جدید مبدل به یک مرکز تخصصی مهارت آموزی میشود
علی اوسط هاشمی، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور ادامه داد: امروز با تغییرات شگرفی در حوزه اشتغال روبرو هستیم که یکی از مختصات آن شهر هوشمند است، که شهر هوشمند اقتضای ایرانی توسعه یافته است.
هاشمی تصریح کرد یکی از مولفههای دستیابی به شهر هوشمند، کاهش تفاوت بین کلان شهرها و شهرهای جدید در امکانات و ایجاد جذابیت در این مناطق است که با ایجاد مراکز تخصصی مهارت آموزی میسر میشود.
این مقام مسئول با اعلام این خبر که سازمان فنی و حرفهای کشور قابلیت ساخت مرکز تخصصی در هر شهر جدید را متناسب با پتانسیل آن شهر و همچنین ایجاد کارگاههای آموزشی در جوار شهرکهای صنعتی در این مناطق را دارد گفت: امروز با تغییرات شگرفی در حوزه اشتغال روبه رو هستیم یک شهر هوشمند اقتضای یک ایرانی توسعه یافته است؛ در این راستا تلاش داریم شهر جدید را در این زمینه نیز به عنوان یک الگو در کشور یاد کنیم و رقابتی سالم بین نیروی ماهر شهرهای جدید و کلان شهرها ایجاد شود.
طاهرخانی، در مراسم امضای این تفاهم نامه توسعه شهری را در تمامی نقاط جهان موتور محرک توسعه و همچنین منشأ اصلی تولید ارزش افزوده برای اقتصاد آن کشور دانست و افزود: متأسفانه شهرهای ما در کشور از این جهت بیشتر یک محیط مصرف به شمار میروند تا یک محیط مولد و کمک کننده به توسعه؛ مشکلی که در شهرهای جدید (به عنوان شهر مصرف کننده) نیز بیتشر به چشم میخورد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: با وجود آنکه سیاست ایجاد شهرکهای صنعتی در جوار شهرهای جدید همواره مدنظر بوده و بخشی از تامین اشتغال این شهرها در شهرکهای مذکور صورت میگرفته است ولی باید به این نکته توجه کنیم که در زمان فعلی نوع اشتغال و روشهای سنتی کاملا متحول شده و اشتغال و فعالیت وارد محیط زندگی شده است بنابراین ما نیز باید در توسعه شهرهای جدید به این سمت حرکت کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرد: مجموعه شهرهای جدید دارای فضاهای ساخته شده آماده برای تحقق ایدههای مطرح شده و ایجاد مراکز تخصصی در شهرهای جدید بوده و در حال حاضر نیز دارای کمبود جدی نیروهای متخصص و ماهر در حوزه ساخت و ساز است که خود نشان دهنده وجود فضای اشتغال و کمبود نیروی ماهر در این مناطق است.
این مقام مسئول در ادامه ایجاد نوآوری در صنعت ساختمان را ایدهای خلاقانه دراین تفاهمنامه دانست و گفت: اینکه بتوانیم شهرهای جدید را به عنوان پایلوت نوآوری در صنعت ساختمان کشور تبدیل کنیم قطعا توانستهایم خلأ عمدهای در این زمینه را در کشور پر کنیم.
طاهرخانی همچنین اتصال مهارت به اشتغال را یکی از لازمههای اجرایی در شهرهای جدید دانست و افزود: ایجاد زونهای کارآفرینی و استقرار افراد مستعد در این زونها برای فراهم آوردن فضای اشتغال اقدامی بسیار مؤثر در تحقق اهداف تعیین شده است که امید داریم با اجرای این امور شاهد افزایش کیفیت زندگی در شهرهای جدید بیش از گذشته باشیم.