خبرگزاری کار ایران

امضای تفاهم‌نامه همکاری خانه کارگر و وزارت کار/ ایمنی کار اهمیت دارد

امضای تفاهم‌نامه همکاری خانه کارگر و وزارت کار/ ایمنی کار اهمیت دارد
کد خبر : ۱۰۶۹۱۸۰

تفاهم‌نامه همکاری معاونت روابط کار وزارت کار و خانه کارگر با موضوع بهداشت حرفه‌ای و حفاظت فنی در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضای طرفین رسید.

به گزارش خبرنگار ایلنا، تفاهم‌نامه همکاری معاونت روابط کار وزارت کار و خانه کارگر با موضوع بهداشت حرفه‌ای و حفاظت فنی سه‌شنبه (۷ اردیبهشت) در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به امضای طرفین رسید. علیرضا محجوب، حاتم شاکرمی و علی مظفری در مراسم امضای این آیین‌نامه حضور داشتند. 

دبیرکل خانه کارگر در این مراسم گفت: وزارت کار موظف است تا از دیگران و تشکل‌های کارگری بخواهد برای امنیت و ایمنی محیط کار اقدماتی انجام دهند. خانه کارگر، در این راه پیشقدم شد و با وزارت کار، تفاهم‍نامه خود را امضاء کرد. 

نماینده ادوار مردم تهران در مجلس توضیح داد: سال‌های نخست انقلاب، مشکلات و موانع زیادی بر سر راه بازرسان کار قرار داشت و مانع از بازرسی دوره‌ای کارگاه‌ها می‌شد. در حال حاضر، کثرت کارگاه‌ها، بهانه‌ای شده است تا بازرسان کار تمامی کارگاه‌ها را مورد بازرسی قرار ندهند. 

محجوب افزود: سال گذشته، من در یک روز از ۲۵۰ کارگاه در نعمت‌آباد بازدید کردم. اینطور می‌توان گفت، تعداد کارگاه‌های زیرزمینی نسبت به کارگاه‌های رسمی ما بیشتر است ولی بازرسان کار برای بازدید از این دست کارگاه‌ها، واهمه دارند. فعالان و تشکل‌های کارگری باید به این کارگاه‌ها و حقوق کارگران شاغل در این مکان‌ها توجه کنند. 

دبیرکل خانه کارگر با اشاره به پتانسیل آموزشی این مجموعه گفت: خانه کارگر از مراکز آموزشی برخوردار است. پیش از دوران کرونا، ظرفیت آموزشی ما حدود ۳۵ هزار نفر بود اما در روزهای کرونایی به ۱۴ هزار نفر رسیده است. می‌توانیم آموزه‌های شما در خصوص ایمنی و بهداشت کار را آموزش دهیم. 

کارگاه‌های کوچک، بیشترین آسیب را می‌بینند

علی مظفری (مدیر کل بازرسی کار) در این مراسم گفت: تلاش‌های زیادی برای اجرای این تفاهم‌نامه صورت گرفته است. ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، بر ضرورت ضوابط فنی و ایمنی محیط کار تاکید می‌کند. کمبود نیروی انسانی مانعی برای بازرسی کارگاه‌های کشور است. کشورهای پیشرو در زمینه ایمنی و بهداشت کار نیز چنین شرایطی را دارند یعنی تعداد بازرسان آن‌ها نسبت به تعداد کارگاه‌ها کم است. 

او ادامه داد: اگرچه از نظر کمیت بازرسان کار شرایط مشابه کشورهای پیشرفته را داریم اما رویکرد آن‌ها با ما متفاوت است. این دست از کشورها تمرکز خود را بر ترتیب نیروی کار می‌گذارند تا کارگران از صیانت ایمنی و بهداشت کار دفاع کنند. در شرایط فعلی، کارگاه‌ها کوچک با جمعیت کمتر از ۲۰ نفر و کارگاه‌های ساختمانی بیشترین آسیب‌ها از حوادث کار را تجربه می‌کنند. پس از بررسی‌ها به عمل آمده ما به یک جمع‌بندی رسیدیم که منجر به عقد این تفاهم‌نامه شد. امیدوار هستم که سبب بهبود ایمنی کار شود. 

سلامت نیروی کار، دغدغه وزارت کار است

حاتم شاکرمی (معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) نیز در این مراسم گفت: من از آقای محجوب تشکر می‌کنم که در زمینه ایمنی و بهداشت کار پیشقدم شدند. سلامت نیروی کار جزو دغدغه‌های وزارت کار و تشکل‌های صنفی کارکری است. هدف این است که با استفاده از تمام ظرفیت‌های تشکل‌های کارگری و سازمان‌های مردم نهاد، سلامت نیروی کار را تامین کنیم تا موجب بهره‌وری اقتصادی در کشور شویم. رهبر معظم انقلاب در سال‌های اخیر همواره بر تولید تاکید کرده‌اند لذا ما برای تحقق شعار سال تلاش می‌کنیم. نیروی انسانی یکی از مولفه‌های اساسی تولید است لذا سلامت این گروه اهمیت دارد. 

وی ادامه داد: حدود ۲۰ هزار کارشناس ایمنی بهداشت در کشور فعالیت می‌کنند، آموزش این افراد بسیار اهمیت دارد. پس از تمامی تشکلات حاضر در روابط کار می‌خواهیم که در این زمینه اقداماتی را انجام دهند. خانه کارگر برای ایمنی کار و سلامت نیروی انسانی پیشقدم شد. طرح همیاران ایمنی فقط مختص اعضای خانه کارگر نیست بلکه سایر تشکل‌ها و صنوف دیگر می‌توانند ما را در شناسایی کارگاه‌های کوچک یاری کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز