خبرگزاری کار ایران

استان خراسان رضوی پایلوت ملی طرح ایجاد مشاغل خانگی

استان خراسان رضوی پایلوت ملی طرح ایجاد مشاغل خانگی
کد خبر : ۱۰۵۲۵۷۴

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در شورای مهارت استان خراسان رضوی از اجرای طرح پایلوت ملی ایجاد مشاغل خانگی و راه اندازی دپارتمان مهارت مرزی در استان خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، علی‌اوسط هاشمی در شورای مهارت استان خراسان رضوی، حضور یافت. 

هاشمی با اشاره به اهمیت تخصص و مهارت در توسعه سرمایه‌های انسانی گفت: کشور در برهه کنونی به «گفتمان ملی مهارت» نیاز دارد تا فضیلت و قداست کار و نه صرفاً مدرک، در نگاه جامعه شکل گرفته و وزن اجتماعی مهارت ارتقا یابد. 

وی ادامه داد: شیوع کرونا به همگان نشان داد تغییر در شیوه آموزش‌ها ضروری و اجتناب ناپذیر است و لاجرم آماده ساختن بسترهای آموزش مجازی و آماده ساختن جامعه برای همگام شدن با این تغییر، یک الزام است. 

هاشمی تصریح کرد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور اصلی‌ترین سرمایه خود را «انسان توانمند» به عنوان محور توسعه پایدار می‌داند. 

معاون وزیر تعاون افزود: سرعت موج چهارم انقلاب صنعتی و روبرو شدن با پدیده ریزش شغل بیش از پیش، ضرورت تناسب بین تحصیل و اشتغال که تسهیل را زمینه ساز شود را نمایان می‌کند. 

وی تصریح کرد: «شکاف مهارتی» همان‌عدم تناسب مشاغل با تقاضای زمان و بازار است که اثرات مخربی به دنبال دارد و عمده بیکاری حاصل نرخ بیکاری این ساختار است. 

هاشمی گفت: باید با «آینده پژوهی» به بخش‌هایی از آموزش روی آوریم که علاوه بر تناسب با تنوع و تغییر در حوزه بازار و نوع مطالبات جدید، آموزش مادام العمر در صنعت و مهارت را نیز به دنبال داشته باشد. 

مشاغل نوین مطالبه نسل جدید

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، گفت: ۴۵ درصد مهارت جویان این سازمان را فارغ التحصیل دانشگاهی تشکیل می‌دهند و نشان دهنده این است که از طریق دانشگاه آنچه که بازار در جستجوی آن است و لازمه استقرار یک موقعیت موثر است، فقط با مدرک دست یافتنی نیست و با مطالبه جامعه فاصله دارد. 

هاشمی ادامه داد: تشکیل «شورای عالی مهارت» در سال ۱۳۹۶، به ریاست جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور بر همین اصل استوار است تا هماهنگی و هم افزایی در مهارت آموزی به تاسی از سرمایه ملی پایه گذار شود. 

وی تصریح کرد: «اصل مهارت» مساوی با جهان وطنی است، یعنی گواهینامه مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، قابل ترجمه است و در هر نقطه جهان می‌تواند موقعیت کار فراهم کند. 

معاون وزیر تعاون اظهار داشت: استان خراسان رضوی بیش از ۸۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای همسایه دارد، که ایجاد «دپارتمان مهارت مرزی» برای مرز نشینان و جلوگیری از مشاغل غیر رسمی در استان ضروری است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز