در گفتوگو با ایلنا مطرح شد؛
لزوم تصویبِ ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار تامین اجتماعی در مجلس/ مجلسیها کارگران و بازنشستگان را ناامید نکنند/ کارگران بازنشسته در بدترین وضعیت ممکن هستند
نصرالله دریابیگی میگوید: امضای نهایی پای اعتبار ۹۰ هزار میلیارد تومانی، راهی است برای تحقق شعارهای فقرزدایی و حمایت از محرومان و نمایندگان نباید به هیچ وجه، این مصوبه را تغییر دهند یا اعتبار آن را کاهش بدهند.
نصرالله دریابیگی (دبیر اجرایی خانه کارگر و رئیس کانون بازنشستگان کارگری استان مازندران) در گفتگو با خبرنگار ایلنا، در ارتباط با تصویب ۹۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای تامین اجتماعی در کمیسیون تلفیق بودجه گفت: این اولین بار است که دولتیها و نمایندگان مجلس، مصوبهای در راستای بهبود معاش کارگران بازنشسته صادر کردند و گویا فریاد دادخواهی فعالان کارگری را بالاخره شنیدند.
او اضافه میکند: همگان میدانند که آقایان در ایام انتخابات -چه انتخابات مجلس، چه انتخابات ریاست جمهوری و چه شوراها- بسیار داد حمایت از اقشار ضعیف سر داده و شعار دفاع از مظلومان را میدهند اما وقت به قدرت رسیدن، به وعدهها عمل نمیکنند. به همین دلیل است که امروز جماعت ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفره بازنشستگان کارگری که قبل و بعد از انقلاب، چرخهای تولید را با هزار مرارات و سختی گرداندهاند، در بدترین وضعیت معیشتی به سر میبرند.
به گفته دریابیگی، تنها کسانی درد کارگران و بازنشستگان را درک میکنند که از طبقه خودشان باشند و حداقل برای مدتی، زهر نداشتن و شرمندگی مقابل خانواده را چشیده باشند.
امروز کارگران بازنشسته در بدترین وضعیت ممکن هستند
دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران ادامه میدهد: امروز کارگران بازنشسته در بدترین وضعیت ممکن هستند. بازنشستگان تامین اجتماعی که حداقل ۷۰ درصد آنها حداقل بگیر هستند و با دستمزدهای ۲ میلیون و ۲۰۰ تا ۳ میلیون تومانی روزگار میگذرانند، تبعیض آشکار را با پوست و گوشت خود، هر روز و هر لحظه لمس میکنند؛ این گروه کم در آمد حتی اگر سه میلیون تومان درآمد ماهانه داشته باشند قادر به تامین هزینههای ۱۵ روز از هر ماه نیستند و اگر منبع درآمد دیگری نداشته باشند باید با فقر و ناداری سر کنند و هر روز عذاب بکشند.
دریابیگی با تاکید بر عدم رضایت بازنشستگان کارگری از اجرای همسانسازی میگوید: یکی از دستاوردهای خانههای کارگر، کانونهای بازنشستگی و فعالان کارگری، گنجاندن بحث همسانسازی در برنامه ششم توسعه بوده است. دو نوبت همسانسازی اجرایی شد یکبار در دوران احمدی نژاد و بار دیگر در مردادماه سال جاری، اما هیچ کدام رضایت بازنشستگان کارگری را جلب نکرد و متاسفانه بعد از اجرای مرتبه دوم همسانسازی در سال جاری، معیشت بازنشستگان تامین اجتماعی بهبود نیافت.
او در ارتباط با تصویب ۹۰ هزار میلیارد تومان در کمیسیون تلفیق تاکید میکند: انتظار داشتیم دولتمردان و مجلسیها در تنظیم و اصلاح بودجه، ۹۰ هزار میلیارد تومان از خزانه ملی و بیتالمال به تامین اجتماعی اختصاص دهند تا این سازمان بین النسلی و متعلق به طبقه کارگر، جان تازه بگیرد و سر پا بایستد؛ اما ۹۰ هزار میلیارد تومان را پای رد دیون گذاشتند و مقرر کردند که به جای بخشی از بدهیهای دولت به سازمان پرداخت شود.
به گفته وی؛ بدهی دولت به سازمان به مرز ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیده و بایستی بیشتر از اینها ردیف پرداختی دیده شود تا بحران در تامین اجتماعی عمیقتر نشود.
بالاخره صدای دادخواهی کارگران و بازنشستگان را شنیدند
دریابیگی اضافه میکند: البته بازهم خوشحالیم که بالاخره صدای دادخواهی کارگران و بازنشستگان را شنیدند و همین ۹۰ هزار میلیارد تومان را مصوب کردند. اکنون مهمترین مساله، رای نهایی نمایندگان مجلس در صحن علنی است که باید به این مصوبه بدون تغییر یا جرح و تعدیل، رای بدهند.
به گفته او؛ رای نهایی به مصوبه کمیسیون تلفیق، رایی در جهت شعارهای انتخاباتی نمایندگان مجلس است و معنایی جز تحقق عدالت اجتماعی و تقسیم عادلانه ثروت ندارد.
او تاکید میکند: امضای نهایی پای اعتبار ۹۰ هزار میلیارد تومانی، راهی است برای تحقق شعارهای فقرزدایی و حمایت از محرومان و نمایندگان نباید به هیچ وجه، این مصوبه را تغییر دهند یا اعتبار آن را کاهش بدهند. اگر امروز نمایندگان مجلس این مصوبه را خدشهدار کنند و پای آن امضای نهایی نگذارند، موجبات ناامیدی و دلسردی کارگران و بازنشستگان را فراهم خواهند کرد و این طبقه کم درآمد راهی نخواهد داشت جز اینکه بازهم اعتراض کند و فریاد بزند.
رئیس کانون بازنشستگان کارگری مازندران در پایان اضافه میکند: از همه نمایندگان مجلس به خصوص نمایندگان استانهای شمالی درخواست داریم به اعتبار ۹۰ هزار میلیارد تومانی تامین اجتماعی رای مثبت بدهند و بدانند که این رای، فقط یک رای معیشتی نیست بلکه رایی سیاسی و ارزشی و لبیک گفتن به تمام آرمانهای انقلاب اسلامی است. امیدوارم در صحن علنی مجلس به خواستههای برحق طبقه محروم کارگری مهر تایید و قبول بخورد و دوباره ناامیدی و یاس جامعه کارگری را فرا نگیرد.