اعطای تسهیلات به کسبوکارهای نوین در حوزه بازنشستگی
برای حمایت از کسبوکارهای نوآورانه و استارت آپهای فعال در حوزه بازنشستگی و سالمندی، تفاهمنامهای بین صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق کارآفرینی امید به امضا رسید.
به گزارش ایلنا به نقل از از صندوق بازنشستگی کشوری، در مراسم امضای تفاهمنامه بین صندوق بازنشستگی کشوری و صندوق کارآفرینی امید که با حضور اکبر افتخاری، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری و اصغر نورالهزاده، مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید، برگزار شد، دو طرف متعهد شدند در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی و اجرای سیاستهای حمایتی و پشتیبانی از کسبوکارهای نوآورانه (استارتآپ) در جهت تولید ثروت و گسترش و تسهیل ارائه خدمات به بازنشستگان و وظیفه بگیران کشوری و پشتیبانی از پروژههای صنعتی و خدماتی در جهت تحقق هرچه بیشتر اهداف جهش تولید، این تفاهمنامه را امضا و اجرایی کنند.
براساس این تفاهمنامه و برای حمایت و پرداخت تسهیلات به شرکتها و طرحهای کارآفرینی دارای توجیه اقتصادی و مورد حمایت صندوق بازنشستگی کشوری، اعتباری بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال از محل منابع صندوق کارآفرینی امید در نظر گرفته شده است.
همچنین، حمایت در ایجاد و شتاب دهی کسبوکارهای نوآورانه و خلاق در طرحهای با مقیاس کوچک، حمایت یا سرمایهگذاری در طرحهای صنعتی و خدماتی و همچنین حمایت و مشارکت در جهت توسعه کسبوکارهای وابسته از جمله مفاد این همکاری مشترک است.
صندوق کارآفرینی امید طی این تفاهم یکساله متعهد شده تا در صورت تایید طرح نوآورانه، نسبت به پرداخت ۵۰درصد از کل سرمایهگذاری طرح شامل هزینههای پیش از بهره برداری، هزینههای سرمایهگذاری ثابت و هزینههای سرمایه در گردش (در صورت وجود) به صورت قرض الحسنه اقدام کند. دو صندوق تفاهم کردند تا ظرفیتهای خود را در جهت رشد و توسعه کسبوکارهای طرف مقابل، بهکار گیرند.
صندوق بازنشستگی کشوری هم در این تفاهمنامه متعهد شده تا حداکثر مساعی خود را در جهت انتخاب و معرفی کسبوکارهای نوآورانه با حداکثر بهرهوری به انجام برساند.
گام جدید صندوق بازنشستگی کشوری برای حمایت از استارتاپها و طرحهای نوآورانه
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در مراسم امضای این تفاهمنامه با اشاره به سیاست این صندوق در حمایت از شرکتهای نوآور و شتابدهنده برای ارائه خدمات به بازنشستگان و سالمندان گفت: در جهت تمرکزبخشی و اجرای این سیاست، از ابتدای کار خود در صندوق راهاندازی مرکزی را طراحی کردیم که خوشبختانه از شهریورماه امسال مرکز نوآوریهای صبا فعالیت خود را آغاز کرده است.
اکبر افتخاری با تاکید بر اینکه «نیاز داریم در حوزه بازنشستگی سرویسها و خدمات نوینی ارائه دهیم»، گفت: مرکز نوآوری صبا با این هدف تاسیس شد که بستری برای بهکارگیری ذهنهای جوان و حمایت و راهبری آنها از ایده به محصول باشد که در این زمینه، تیمهای مختلفی برای فعالیت اعلام آمادگی کردند که از میان آنها، تیمهای برتر با توجه به نوع نیازهای جامعه بازنشستگان و سالمندان، در قالب «رویداد صبانو» شناسایی و معرفی شدند.
وی با بیان اینکه «مرحله پس از شناسایی و دریافت ایدهها و طرحها، حمایت برای عملیاتی شدن و توسعه کسبوکارها برای حضور در بازار است»، امضای تفاهمنامه برای دریافت تسهیلات از صندوق کارآفرینی امید را گام جدید صندوق بازنشستگی کشوری برای حمایت از استارتاپها و طرحهای نوآورانه در این جهت دانست و یادآور شد: طبق این تفاهمنامه، صندوق در قالب مرکز نوآوری صبا طبق تعهدات خود، ضمانتها و حمایتهای لازم را برای دریافت این تسهیلات برعهده گرفته است.
حمایت مالی از کسبوکارهای کوچک در قالب استارتاپها
مدیرعامل صندوق کارآفرینی امید نیز در این مراسم گفت: بر اساس این تفاهمنامه، کسبوکارهای کوچک در قالب استارتاپها از حمایت مالی صندوق کارآفرینی امید بهرهمند میشوند.
نورالهزاده ابراز امیدواری کرد که تا پایان سال جاری، فاز اول این تفاهمنامه اجرایی شود و نتایج آن از سوی مدیریت دو صندوق ارزیابی شود تا در صورت مطلوب بودن نتایج، بتوانید روند همکاریها را در سال آینده توسعه بدهیم.
وی همچنین به برگزاری جشنواره ملی کارآفرینی اجتماعی با همکاری صندوق کارآفرینی امید با حضور مجموعههای مختلف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و نهادهای حمایتی چون سازمان بهزیستی، سازمان امور زندانها، کمیته امداد اشاره کرد و از مرکز نوآوری صبا و مجموعه صندوق بازنشستگی کشوری هم برای مشارکت در این جشنواره، دعوت کرد تا به مسایل بازنشستگان و سالمندان هم بهشکلی جدیتر در قالب یکی از محورهای این جشنواره، پرداخته شود.
سه اصل ارزیابی و پذیرش در مرکز نوآوری صبا
مدیرعامل مرکز نوآوری صبا نیز در این مراسم با بیان اینکه «این مرکز در راستای سیاستهای صندوق بازنشستگی کشوری در زمینه بهبود کیفیت زیست اجتماعی بازنشستگان و وظیفهبگیران کشوری شکل گرفته است»، گفت که این سیاستها و برنامهها بر بهبود کیفیت زندگی سایر سالمندان و بازنشستگان هم در میانمدت تاثیر مثبت خواهد داشت.
عادل دهدشتی افزود: ایدهها، تیمها و شرکتهای نوآورانهای در این مرکز ارزیابی و پذیرش میشوند که به صورت همزمان سه اصل «نیاز جامعه هدف»، «جریان اقتصادی از ایده تا توسعه بازار» و «کیفیت اثرگذاری» را مدنظر قرار دهند.
به گفته وی، بر اساس نیازسنجیهای صورت گرفته از جامعه بازنشستگان و سالمندان، فعالیتها و توسعه تیمهای استارتآپی در حوزههای مختلفی همچون: سلامت روان، سلامت جسمی، تجهیزات توانبخشی انفرادی، اوقات فراغت، توانافزایی اجتماعی و اقتصادی و… تعریف شده است و تلاش میشود حمایتها و سرمایهگذاریها به گونهای باشد که این تیمها در میانمدت محصولات و خدمات خود را به شکل مستقل و براساس نیاز بازار و بدون تصدیگری دولتی ارائه و توسعه دهند.
مدیرعامل مرکز نوآوری صبا بر این اساس از صاحبان کسبوکارهای خرد و نوآورانه دعوت کرد تا طرحهای پیشنهادی خود را جهت ارزیابی و بررسی به این مرکز ارائه کنند تا در صورت تایید، از تسهیلات پیشبینیشده در این تفاهمنامه و سایر حمایتها برخوردار شوند.
صندوق بازنشستگی کشوری با راهاندازی مرکز نوآوری صبا که شهریور ماه امسال با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کلید خورد، تلاش میکند تا با حمایت از کسبوکارهای نوین و استارتآپهایی که میتوانند خدمات اجتماعی با کیفیتی به بازنشستگان و وظیفهبگیران صندوق ارائه کنند، ضمن کمک به اشتغال جوانان خلاق و کارآفرین که فرزندان بازنشستگان نیزمیتوانند بخشی از آن باشند، فضای جدیدی را برای ارائه خدمت به ذینفعان صندوق فراهم کند.