کارگران حداقلبگیر توانایی افزایش هزینههای تحصیلی فرزندانشان را ندارند
دبیر خانه کارگر زنجان به افزایش هزینههای آموزشی فرزندان در حال تحصیل خانوادههای مزدبگیر به ویژه کارگران حداقلبگیر و بازماندن برخی از آنها از تحصیل، انتقاد کرد.
«اصغر نجاری» به خبرنگار ایلنا گفت: برخلاف گذشته هزینههای تحصیل امروز تنها به نوشتافزار، کتاب و... مربوط نمیشود.
وی ادامه داد: در سال تحصیلی جاری که همراه با شیوع ویروس کرونا به صورت مجازی انجام میشود و ضرورت خرید اقلامی مثل تبلت و لوازم بهداشتی در کنار قیمت بالای لوازمالتحریر، دغدغههای جدیدی برای خانوادههای حداقلبگیر و دانشآموزان ایجاد شده است.
این مقام کارگری ادامه داد: اگر هر خانواده کارگری به صورت متوسط دو فرزند در حال تحصیل داشته باشد، میتوان پیشبینی کرد که این خانوادهها باید در بدو شروع سال تحصیلی نزدیک به پنج میلیون تومان بابت تحصیل فرزندان خود پرداخت کنند.
نجاری با بیان اینکه یکی از عوامل ترک تحصیل فرزندان کارگری افزایش هزینههای آموزش است، تصریح کرد: بسیاری از کارگران با دریافت حداقل حقوق ماهانه قدرت پرداخت هزینههای تحصیل فرزندان خود را ندارند و این امر سبب بازماندن آنان از کسب علم و تحصیل میشود.
به گفته وی؛ برخی از شاغلین که توانایی خرید گوشی مجزا برای آموزش فرزندانشان را ندارند، ناچار به تغییر شیفت کاری خود از نوبت صبح به عصر شدهاند تا در ساعات کلاس مجازی فرزندان بتوانند گوشی خود را در اختیار آنها قرار دهند.
دبیر اجرایی خانه کارگر اظهار داشت: یک کارگر که ماهانه دو تا سه میلیون تومان درآمد دارد، چگونه میتواند بخشی از درآمد خود را به بحث آموزش و تحصیل فرزند خود اختصاص دهد این درحالیست که در بیشتر خانوادههای کارگری بیش از یک دانش آموز وجود دارد.
به گفته نجاری؛ پرداخت هزینه بستههای اینترنتی در کنار هزینههای خرید ماسک و لوازم و مواد بهداشتی بر هزینههای تحصیل افزوده شده و خانوادهها باید آن را پرداخت کنند، متأسفانه این بستهها هم با افزایش قیمت زیادی همراه بودهاند.
وی در خاتمه با بیان اینکه شورای عالی کار باید در نیمه دوم سال میزان دستمزد کارگران را افزایش دهد، عنوان کرد: افزایش حقوق کارگران در شش ماهه دوم سال قدرت مالی آنان را در ارائه خدمات آموزشی به فرزندانشان بیشتر میکند.