یک فعال کارگری:
لزوم ایجاد مراکز ملکی در استانهای محروم/ درآمد صندوق را صرف صاحبان اصلی آن کنید
عضو هیات مدیره کانون انجمنهای صنفی استان کرمانشاه میگوید: تمامی کارگران از خدمات درمانی تامین اجتماعی یکسانی برخوردار نیستند؛ شهرستانیها برای درمان خود مجبور هستند به تهران سفر کنند اما این سفرها هزینههای درمانی را افزایش میدهد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، بسیاری از استانهای کمبرخوردار کشور از بیمارستانها و مراکز درمانی تامین اجتماعی محروم هستند و کارگران برای درمان باید به شهرهای بزرگتر یا پایتخت مراجعه کنند. سفر نه تنها هزینههای درمانی کارگران را افزایش میدهد بلکه با احتمال افزایش طول درمان؛ آنها را با چالشهای دیگری روبرو میکند. واضح و روشن است که تمامی ذینفعان سازمان تامیناجتماعی باید به نحو یکسانی از خدمات درمانی این نهاد برخوردار باشند.
فقدان مراکز درمانی با سطح کیفی مطلوب تنها چالش کارگران در استانهای کشور نیست، عیدعلی کریمی (دبیر اجرایی خانه کارگر قزوین) ۲۰ آبان ماه در مصاحبهای با ایلنا گفت: "برخی پزشکان بیمارستانهای ملکی تامین اجتماعی در قزوین با ایجاد واهمه در بین بیماران به بهانهی کرونا، آنها را به بیمارستانهای خصوصی و مطبهای خود هدایت میکنند تا با تعرفه خصوصی از آنها هزینه بگیرند." حال آنکه دولت حدود ۳۱۰ هزار میلیارد تومان به تامین اجتماعی بدهکار است و با پرداخت مطالبات این نهاد اجتماعی، میتواند در گسترش مراکز و بیمارستانهای تامین اجتماعی کمک کند.
اسعد صالحی (فعال کارگری و عضو هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی استان کرمانشاه) با انتقاد از وضعیت خدمات درمانی تامین اجتماعی در استانهای کم برخوردار میگوید: ما کارگران استان کرمانشاه در بخش درمان با مشکلات بسیار زیادی روبرو هستیم. کارگران کرمانشاهی به اندازه کارگران تهرانی از مزایای درمانی برخوردار نیستند و گاهی برای عمل جراحی مجبور میشوند به تهران سفر کنند. بیمارستان مجهز میلاد، بیشتر پاسخگوی اهالی پایتختنشین است، اگرچه ما بیمارستانی به آن بزرگی نمیخواهیم اما بیمارستان درخوری را مطالبه میکنیم. کارگری که بخواهد برای درمان به تهران برود، هزینههای گزافی به او و خانوادهاش تحمیل خواهد شد.
وی ادامه داد: کارگرانی که در شهرهای دورافتاده زندگی میکنند، نسبت به کارگران مرکز استان وضعیت نامساعدتری دارند. اگرچه کارگران حق بیمه خود را ماهانه به صورت نقدی پرداخت میکنند ولی تنها از یک درمانگاه کوچک درجه چندم برخوردار هستند. تامین اجتماعی چه خدمات درمانی در اختیار این دست از کارگران قرار داده است؟ چند سال پیش، مسئولان مربوطه تصمیم گرفتند ۵ بیمارستان تخصصی در نقاط مختلف ایران احداث کنند ولی خبری از بیمارستانها نشد.
صالحی گفت: احداث بیمارستان با امکانات کامل در یکی از استانهای غربی نه تنها مشکلات درمانی کارگران آن استان را حل میکند بلکه کارگران استانهای همجوار را نیز تحت پوشش قرار خواهد داد.
این فعال کارگری افزود: هدف از ایجاد تامین اجتماعی، برخورداری از عدالت اجتماعی از سوی این نهاد است. آیا کارگران به اندازه مسئولان عالیرتبه این نهاد از عدالت اجتماعی برخوردار هستند؟ سازمان تامین اجتماعی هزینههای زیادی را برای زیباسازی مجموعههای خود هزینه میکند، هزینه این تعمیرات از کجا تامین میشود؟ آیا صندوق تامین اجتماعی برای کارگران نیست؟ به نظرم هزینههایی که صرف اموز زیباسازی میشود بهتر است برای هزینههای درمانی ذینفعان به کار گرفته شود.
وی در پایان گفت: کارگران مشکلات بسیاری دارند، معتقدم اگر درآمد این صندوق در اختیار صاحبان اصلی آن قرار بگیرد، بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.