کارگران در انگلیس «بردهداری مدرن» را تجربه میکنند/ از کار در کارواش تا بردگی در فاحشهخانهها!
بیش از ۱۰۰ هزار کارگر در بریتانیا گرفتار بردهداری مدرن هستند که این تعداد بسیار فراتر از حد انتظار است.
به گزارش خبرنگار ایلنا به نقل از رویترز، شرایط کاری ۱۰۰ هزار کارگر بریتانیایی مساعد نیست و این افراد «بردهداری مدرن» را تجربه میکنند. اگرچه وضعیت کاری ۱۰۰ هزار کارگر در بریتانیا مناسب نیست و از حقوق خود محروم هستند، اما با گسترش کرونا شرایط آنها وخیمتر هم شده است.
اندیشکده «مرکز عدالت اجتماعی» در بریتانیا گزارشی درباره کارگران منتشر کرد و در این گزارش نوشت: شرایط کاری ۱۰۰ هزار کارگر بریتانیایی به هیچ وجه مناسب نیست. کارگرانی که شرایط نامساعدی دارند برای تامین معاش زندگی، مجبور هستند بردهداری مدرن را تجربه کنند.
مرکز عدالت اجتماعی؛ همچنین جامعهی آماری کارگرانی که بردهداری را تجربه میکننند را بیش از حد انتظار میداند. این اندیشکده درباره تعداد آنها میگوید: تعداد کارگران بسیار زیاد است و این میزان ۱۰ برابر آمار رسمی اعلام شده از سوی مقامات رسمی بریتانیا است.
کنشگران اجتماعی مرکز عدالت اجتماعی معتقدند: دو عامل بالا آمدن خط فقر و نبود فرصتهای شغلی در بریتانیا، سبب بروز بردهداری مدرن و قاچاق انسانها شده است. همچنین بردهداری مدرن جرم و جنایت را در سراسر بریتانیا افزایش داده است.
فعالان اجتماعی این اندیشکده، انتقاداتی را به نظام اداری بریتانیا وارد میکنند و می گویند: متاسفانه نظام اداری بریتانیا بسیار پیچیده است و به همین بررسی شرایط کاری و زندگی افرادی که به مساعدت دولت نیاز دارند، زمانبر است. افرادی که در محیط کاری خود بردهداری مدرن را تجربه کردهاند، ماهها و گاهی سالها چشم انتظار مساعدت دولت میمانند ولی انتظار آنها بیهوده است.
این اندیشکده بریتانیایی درباره جرم و جنایات ناشی از بردهداری مدرن نوشت: ۱۰ هزار ۶۲۷ نفر در سال ۲۰۱۹ قربانی جرم و جنایت شدند که این تعداد نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۵۰ درصد رشد کرده است. اغلب قربانیان جرم و جنایت کارگری، اهل کشورهای آلبانی، نیجریه و ویتنام هستند.
بنیاد مبارزه با بردهداری بریتانیا نیز درباره کارگرانی که شرایط بردهداری مدرن را تجربه میکنند، گفت: متاسفانه تعداد این دست از کارگران بسیار زیاد و بیشتر از حد تصورات ما است. کرونا و گسترش سراسری آن میتواند تعداد کارگرانی که بردهداری مدرن را تجربه میکنند را افزایش دهد و آنها را به کارهای اجباری مثل کار در کارواش و فاحشهخانهها سوق دهد.
مرکز عدالت اجتماعی در ادامه گزارش خود مینویسد: کارگران در سراسر بریتانیا شرایط دشواری را تجربه میکنند و با خطر بیکاری روبرو هستند. کارگران شرکت «بوهو» یکی از فروشگاههای اینترنتی در زمینه مد، تعداد زیادی از نیروهای خود را با بهانه شیوع کرونا تعدیل کرده است و هیچ حمایتی از کارگران بیکار شده نمیشود.
«رابرت باکلند» وزیر دادگستری بریتانیا درباره گزارش منتشر شده درخصوص بردهداری مدرن گفت: بردهداری مدرن در تمامی شهرها رواج دارد، از این رو سیستم قضایی ادعای کارگران درباره بردهداری مدرن را بررسی خواهد کرد. سیستم قضایی بریتانیا در حال بررسی بردهداری مدرن در صنعت پوشاک است.
دولت بریتانیا گردش مالی شبکه بردهداری مدرن را حدود ۴.۳ میلیارد پوند برآورد کرد که این میزان بر اساس تخمین، نشاندهنده وجود ۱۰ تا ۱۳ هزار کارگر گرفتار در سیستم بردهداری مدرن است.