رییس دیوان محاسبات تاکید کرد:
نظام حسابداری تعهدی، گام اول بودجه ریزی عملیاتی
هم اکنون طرح های نیمه تمام زیادی در کشور وجود دارد، اما هزینه آنها پرداخت نشده و صورت مالی آنها در گزارش ها درج نمی شود، این در حالی است که در حسابرسی تعهدی این هزینه ها به عنوان بدهی درج شده و این امر برای شفافیت در وضعیت حسابداری بسیار مفید است.
رییس دیوان محاسبات گفت: ۱۴ هزار میلیارد در پایان سال گذشته به خزانه واریز شد. اینکه پایان سال مالی در اسفندماه قرار دارد باعثمیشود که پول زیادی در پایان سال به خزانه واریز شده و دیگر فرصت نخواهد داشت که پیش از پایان سال مالی، تمامی بودجه دستگاهها را بپردازد، که این رویه غلط باید اصلاح شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امین حسین رحیمی، در دومین همایش استانداردهای حسابداری بخش عمومی گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی براساس تفاهم نامهای با دیوان محاسبات، پیشنهاد دستورالعمل جدیدی را به دیوان ارسال کرد، اما از آنجایی که بررسی این دستورالعملها زمان بر بود، مقرر شد که از ابتدای سال ۹۴ به مدت یک سال این دستورالعملها تایید شده و اجرایی شوند.
وی همچنین با اشاره به اینکه کارگروهی برای بررسی این دستورالعملها تشکیل شده، خاطرنشان کرد: این کارگروه به منظور بررسی مواردی که در این دستورالعملها، نیاز به اصلاح داشته باشد، تشکیل شده و چنانچه اصلاحات شامل موارد کلی باشد، از ابتدای سال ۹۵ این اصلاحات اجرایی خواهد شد.
رییس دیوان محاسبات گفت: نظام حسابداری تعهدی، زمینه اجرای بودجه ریزی عملیاتی را فراهم میکند، و با اجرای این نظام حسابداری قیمت تمام شده کالا و خدمات بهتر مشخص میشود.
رحیمی افزود: بنابراین میتوان بودجه ریزی عملیاتی را به نحو مناسبی در کشور اجرایی کنیم. برهمین اساس نظام حسابداری تعهدی، گام اول بودجه ریزی عملیاتی به حساب میآید.
وی گفت: انتظار مردم از جمهوری اسلامی، یک نظام کارآمد در همه زمینهها است، به همین دلیل مردم باید کارآمدی را در تمامی امور کشور احساس کنند.
رحیمی گفت: بیانضباطی مالی زمینه فساد را فراهم میکند؛ هم اکنون طرحهای نیمه تمام زیادی در کشور وجود دارد، اما هزینه آنها پرداخت نشده و صورت مالی آنها در گزارشها درج نمیشود، این در حالی است که در حسابرسی تعهدی این هزینهها به عنوان بدهی درج شده و این امر برای شفافیت در وضعیت حسابداری بسیار مفید است.
وی تصریح کرد: برای تبدیل نظام حسابداری نقدی به تعهدی نیازمند استانداردها هستیم و به همین دلیل تعامل جدی بین دستگاههای نظارتی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به وجود آمده تا رویههای اشتباه را اصلاح کنیم.
رییس دیوان محاسبات با اشاره به اینکه نظام حسابداری تعهدی برای دستگاهها زحمت دارد، افزود: این شیوه حسابداری باعثکارآمدی نظام میشود، زیرا در روش فعلی اطلاعات زیادی ثبت میشود که ایجاد مشکل میکند و اگر نظام بودجه به صورت حسابداری تعهدی باشد اول باید پروژههای ناتمام تعیین تکلیف شود و سپس پروژههای جدید آغاز گردد.
رحیمی گفت حسابداری نقدی در دنیا منسوخ شده و ما در این زمینه بسیار عقب هستیم. زیرا در حسابرسی نقدی تنها درآمد و هزینه قید شده و فرارهای مالی اعلام نمیگردد.
رییس دیوان محاسبات عنوان کرد: ۱۴ هزار میلیارد در پایان سال گذشته به خزانه واریز شد. اینکه پایان سال مالی در اسفندماه قرار دارد باعثمیشود که پول زیادی در پایان سال به خزانه واریز شده و دیگر فرصت نخواهد داشت که پیش از پایان سال مالی، تمامی بودجه دستگاهها را بپردازد، که این رویه غلط باید اصلاح شود.