معاون نظارتی بانک مرکزی:
نرخ رشد پایه پولی منفی شده است
دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود، مبنا را بر کنترل تورم از منشا پایه پولی عنوان کرده است. با اندکی دقت میتوان مشاهده کرد که در ۱۰ سال گذشته ما با افزایش رشد نرخ پایه پولی مواجه بودهایم اما در مدت فعالیت دولت جدید نه تنها رشدی نداشتیم، بلکه شاهد رشد منفی پایه پولی نیز بودهایم.
معاون نظارتی بانک مرکزی گفت: زیرا بانک مرکزی با نظارتی مستحکم، مانع افزایش نرخ نقدینگی شده است و طبیعی است که در این بستری که فراهم شده، انتظار میرود که رفتار مناسبی را از سوی بانکها و مدیران شعب داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید تهرانفر در پنجمین همایش روسای موفق شعب موفق بانکهای کشور گفت: دولت یازدهم از ابتدای فعالیت خود، مبنا را بر کنترل تورم از منشا پایه پولی عنوان کرده است. با اندکی دقت میتوان مشاهده کرد که در ۱۰ سال گذشته ما با افزایش رشد نرخ پایه پولی مواجه بودهایم اما در مدت فعالیت دولت جدید نه تنها رشدی نداشتیم، بلکه شاهد رشد منفی پایه پولی نیز بودهایم.
تهرانفر تصریح کرد: از گذشته افزایش تعداد سپردهها در شعب یکی از معیارهای سنجش مدیران موفق بوده است اما با توجه به اینکه پایه پولی منشأ اصلی گسترش تعداد سپردهها است و با توجه به رشد منفی پایه پولی مطمئنا مثل گذشته شاهد افزایش آن نخواهیم بود و تنها تلاش مدیران برای انتقال سپرده از بانکی به بانک دیگر امکان پذیر است که به دلیل شرایط نقدینگی این اقدام آسان نیست و از طرفی با توجه به کنترل حجم نقدینگی توسط بانک مرکزی ایجاد سپرده جدید به مانند گذشته امکانپذیر نخواهد بود.
زیرا بانک مرکزی با نظارتی مستحکم، مانع افزایش نرخ نقدینگی شده است و طبیعی است که در این بستری که فراهم شده، انتظار میرود که رفتار مناسبی را از سوی بانکها و مدیران شعب داشته باشیم.
معاون نظارتی بانک مرکزی در خصوص نرخ سود سپرده و تسهیلات و مشکلات آن اظهار داشت: در گذشته شورای پول و اعتبار نرخ سودی مشخصی را تعیین میکرد و بانکها ملزم به تبعیت از این نرخ بودند. اما در چند سال اخیر نرخ سود بانکی به عنوان یک معضل مطرح میشود و کلیه فعالان نظام بانکی سعی در کنترل این موضوع دارند که گاها مؤثر نبوده است.
تهرانفر تاکید کرد: اما در مجموع باید به این موضوع توجه کرد بستر این موضوع تغییر کرده و دولت و بانک مرکزی در پی کنترل وضعیت سیستم بانکی و پایه پولی است و طبیعی است منابع به شکل سپرده به مانند گذشته استفاده نخواهد شد، اما با این حال متأسفانه نظام بانکی کشور در اکثر مواقع مورد اتهامهای متعددی قرار گرفته است.
معاون نظارتی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلاتی که اغلب پیش میآید ارتباط پرسنل با مشتریان است که موجب میشود گاها برای وصول چک، پرداخت تسهیلات حساسیتهای جدی صورت نگیرد که موجب بروز مشکلاتی خواهد شد گاها در پروندهها کاستیهای اطلاعاتی مشاهده میشود که دلیل آنها سابقه مشتری است که در برخی مواقع خود مشکلساز است.