خبرگزاری کار ایران

آرمن در گفت‌وگو با ایلنا:

قدرت عمل دولت در تنظیم عرضه و تقاضا، عامل تنظیم بازار ارز در پایان سال

قدرت عمل دولت در تنظیم عرضه و تقاضا، عامل تنظیم بازار ارز در پایان سال
کد خبر : ۲۵۱۲۱۳

دولت برای کنترل کردن دامنه تغیرات نرخ ارز دائما در تلاش است، اما اینکه تا چه میزان می‌تواند موفق به انجام این کار شود، به میزان قدرت عملش در تنظیم میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد.

استاد اقتصاد دانشگاه گفت: یکی دیگر از مولفه‌های تاثیرگذار در ایجاد شرایط با ثبات اقتصادی، جلوگیری از افزایش نرخ تورم است که دولت با اقداماتی که تا به حال انجام داده، نشان می‌دهد که قصد کنترل آن را دارد، لذا بعید است که بخواهد برای جبران کسری بودجه خود از نوسانات قیمت ارز استفاده کند.

سید عزیز آرمن، اقتصاددان در خصوص التهاب بازار ارز در آستانه سال جدید، گفت: ما هر ساله این مشکل را داریم که وقتی به انتهای سال نزدیک می‌شویم، در داخل کشور تقاضا برای ارز به دلیل افزایش سفرهای نوروزی خارجی بیشتر شده، که این عامل باعثافزایش نرخ ارز می‌شود.

آرمن گفت: مسئله دیگری که باعثافزایش نرخ ارز در روزهای پایانی سال می‌شود، بحثواردات است؛ واردات کالاهایی که معمولا در انتهای سال مورد نیاز جامعه است، که تمامی این موارد باعثمی‌شود که تقاضا برای خرید ارز بالا رفته و باعثافزایش نرخ ارز شود.

این اقتصاددان با اشاره به اینکه این مسئله را می‌توان از جانب دیگری مورد ارزیابی قرار داد، گفت: آن هم بحثمیزان تزریق ارز در بازار است، که با توجه به محدودیت‌های پیش‌ رو برای ورود ارز به کشور، مسئله افزاش نرخ ارز تشدید می‌شود.

وی در ادامه افزود: اما اینکه دولت و بانک مرکزی تا چه اندازه بتوانند جلوی نوسانات ارز را با استفاده از ذخایر ارزی بگیرند، مسئله روشنی نیست.

آرمن تاکید کرد: اما آنچه که مسلم است، دولت به مقابله با بروز نوسانات ارز علاقه‌مند و برای کنترل کردن دامنه تغیرات این نرخ دائما در تلاش است، اما اینکه تا چه میزان می‌تواند موفق به انجام این کار شود، به میزان قدرت عملش در تنظیم میزان عرضه و تقاضا بستگی دارد.

این استاد اقتصاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در عین حال مسئله‌ای مطرح می‌شود که دولت شاید خواهان افزایش نرخ ارز و کسب درآمدهای حاصل از آن باشد، اما نکته‌ای که عنوان می‌شود این است که اگر خودش بخواهد از این مسئله استفاده کند، باید اجازه افزایش نرخ ارز را دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: دولت شاید بتواند از این مسئله برای خود درآمدی کسب کند، اما نوسان ارز به کلیت اقتصاد ضربه وارد می‌کند و دولت برای برنامه‌ریزی‌های خود برای آینده دچار سردرگمی شده و باعثتعمیق رکود فعلی خواهد شد.

آرمن گفت: بنابراین دولت برای خارج شدن از رکود باید نشان دهد که ثبات در بازار حاکم است و یکی از نشانه‌های ثبات، تثبیت نرخ ارز است.

این استاد اقتصاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از مولفه‌های تاثیرگذار در ایجاد شرایط با ثبات اقتصادی، جلوگیری از افزایش نرخ تورم است که دولت با اقداماتی که تا به حال انجام داده، نشان می‌دهد که قصد کنترل آن را دارد، لذا بعید است که بخواهد برای جبران کسری بودجه خود از نوسانات قیمت ارز استفاده کند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز