رئیس دیوان محاسبات:
دولت باید برای حذف پردرآمد ها همت کند / ۷۶میلیون و ۵۰۰هزار نفر یارانه دریافت می کنند
یکی از اقدامات مثبت دولت تدبیر و امید تخصیص ۲۷۰۰ میلیارد تومان به بیمه سلامت بود که نتایج بسیار خوبی را برای مردم به دنبال داشت / هم اکنون ۷۶میلیون و ۵۰۰هزار نفر یارانه دریافت می کنند
رئیس دیوان محاسبات گفت: حذف ۱۰میلیون نفر پردرآمد که هیچ نیازی به یارانه نقدی ندارند ۵۴۰۰میلیارد تومان به درآمد دولت کمک می کند که این پول می تواند به ارتقای نظام سلامت کمک کند.
به گزارش ایلنا، امین حسین رحیمی روز جمعه در خطبه دوم پیش از نماز جمعه تهران، افزود: یکی از اقدامات مثبت دولت تدبیر و امید تخصیص ۲۷۰۰ میلیارد تومان به بیمه سلامت بود که نتایج بسیار خوبی را برای مردم به دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون ۷۶میلیون و ۵۰۰هزار نفر یارانه دریافت می کنند، اظهار داشت: قانون هم برای حذف پردرآمدها تکلیف کرده و دولت باید برای این مهم همت کند.
وی با محکوم کردن رسانه های فرانسه در توهین به پیامبر اسلام گفت: پیامی که از سوی مقام معظم رهبری برای جوانان اروپا و امریکای شمالی فرستاده شد گام ارزشمندی در جهت خنثی سازی اسلام هراسی است که از سوی سرویسهای جاسوسی غربی تبلیغ می شود.
رحیمی در خصوص وظایف دیوان محاسبات گفت: دیوان محاسبات مطابق قانون اساسی و قانون عادی مصوب مجلس شورای اسلامی به عنوان نهادی از سوی مردم وظیفه نظارت بر امور مالی دستگاههاو اجرای صحیح بودجه را بر عهده دارد.
به گفته رئیس دیوان محاسبات، هر ساله بودجه ای برای توسعه کشور تعیین می شود اما متاسفانه از توسعه خبری نیست که یکی از علل آن عدم بودجه ریزی عملیاتی است.
رحیمی با تاکید بر اینکه بودجه ریزی در کشور دارای مشکل اساسی است، گفت: بیش از ۸۰درصد بودجه کشور جاری است در حالی که بیش از ۱۰سال است برای بودجه ریزی عملیاتی تکلیف شده است.
وی در توضیح بودجه ریزی عملیاتی گفت: این نوع بودجه ریزی همان کاری است که ما در خانواده خود انجام می دهیم به طوری که بتوانیم با هزینه کمتری کالا و خدمات بهتری را دریافت کنیم.
رحیمی در ادامه افزود: هم اکنون بودجه ریزی به گونه ای است که یک دستگاه بودجه ای را که در یکسال دارد در سال بعد هم فقط با افزایش درصدی به بودجه آن اضافه می شود؛ این روشی ناصحیح در تعیین بودجه است.
رئیس دیوان محاسبات تاکید کرد: با تخصیص ۸۰درصد از بودجه برای هزینه های جاری بی تردید کشور خیلی گران اداره می شود.
وی تاکید کرد: قانون برنامه های چهارم و پنجم توسعه و همچنین قانون مدیریت کشور(از سال ۱۳۸۳) تکلیف کرده اند که ظرف مدت ۱۰ سال بودجه ریزی عملیاتی را در کشور اجرایی کنند.
رحیمی گفت: خوشبختانه در بودجه سال ۹۴ دولت تدبیر و امید اعلام کرده که گام نخست را برای بودجه ریزی عملیاتی برداشته است. همین که دولت تصمیم به اجرای این مهم گرفته است بسیار جای خوشوقتی دارد.
وی تاکید کرد: اولویت بندی در بودجه باید مشخص شود. بسیاری از هزینه ها در بودجه ضرورت ندارد و برای تحقق اقتصاد مقاومتی چاره ای نداریم جز اینکه بودجه ریزی را عملیاتی کنیم.
وی با اشاره به کاهش قیمت نفت و تحریم های ظالمانه غرب گفت: با وجود شرایط یاد شده بودجه ریزی عملیاتی ضروری است.
وی دیگر وظیفه دیوان محاسبات را تفریغ بودجه عنوان کرد و افزود: این کار برای ۹۲ انجام شده است.
وی تاکید کرد: باید قطع وابستگی هزینه های جاری به نفت تحقق یابد زیرا نفت ثروت بین النسلی است که باید درآمدهای آن به عمران و توسعه کشور تخصیص یابد.
وی توضیح داد: در صورتی که هزینه های جاری وابسته به نفت نبود هم اکنون با کاهش قیمت نفت و صادرات آن دچار مشکل نمی شدیم.
رحیمی اظهار داشت: نمایندگان طرحی را تهیه کرده اند که در بودجه ۹۴ هزینه های جاری از نفت قطع شود و درآمد حاصل از نفت می تواند صرف توسعه شود.