خبرگزاری کار ایران

آیت‌الله مکارم در دیدار با وزیر اقتصاد:

برخی سرمایه‌دار‌ان فقط منافع خودشان را در نظر می‌گیرند

برخی سرمایه‌دار‌ان فقط منافع خودشان را در نظر می‌گیرند
کد خبر : ۲۴۲۷۳۷

وقتی حادثه‌ای اتفاق می‌افتد اثرات مثبت و منفی پیش‌ می‌‌آید که ما باید از دید مثبت نگاه کنیم و اثرات منفی را در نظر نگیریم و از کارهایی که دشمنان انجام می‌دهند٬ ‌‌نهایت استفاده را ببریم.

وزیر اقتصاد و امور دارایی در سفر یک‌روز خود به قم٬ به دیدار آیت‌الله مکارم شیرازی رفت.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم٬ علی طیب‌نیا در دیدار با آیت‌الله مکارم شیرازی اظهار داشت: دولت در زمانی که به روی کار آمد که شرایط اقتصادی کشور بسیار ویژه بود و در یک سال گذشته تلاش کردیم این وضع را ساماندهی کنیم و توانستیم تورم را از ۴۰ درصد به ۱۶ درصد کاهش دهیم و رشد و ایجاد اشتغال در شش ماهه اول را به ۴ درصد رساندیم.

طیب‌نیا: امیدواریم با حمایت همه قوا با مشکلات مقابله کنیم

وی افزود: عمده این اشتغال‌ها در بنگاه‌های بزرگ بوده و ما تلاش می‌کنیم و سعی داریم این امر به مشاغل کوچک‌تر انتقال پیدا کند.

طیب‌نیا با اشاره به اینکه قصد داریم اقتصاد مقاومتی و مهم‌تر از آن احکام فقهی را در نظام بانکی شکل دهیم ابراز کرد: بانکداری بدون ربا و بعد‌ها بانکداری اسلامی را می‌خواهیم ایجاد کنیم اما این کار سختی است.

وی ادامه داد: امیدواریم با حمایت عمومی دولت، مجلس و همه قوا با هم باشیم تا با مشکلات مقابله کنیم.

وزیر اقتصاد با تاکید بر اینکه نظام بانکی اولین دغدغه ماست تصریح کرد: ما جلسات متعددی را برگزار کردیم تا اوضاع بانکداری را منطبق با مسائل فقهی و منافع کشور ایجاد کنیم.

آیت‌الله مکارم شیرازی: بانک‌ها بیشتر از منافع مردم٬ به منافع خودشان فکر می‌کنند

آیت‌الله مکارم شیرازی همچنین در دیدار وزیر امور اقتصاد و دارایی و چند تن از معاونانشان عنوان کرد: ۴خطر نظامی سیاسی اقتصادی و فرهنگی در کمین جامعه است که خطر نظامی با تقویت بنیه‌های نظامی برطرف شده است و دیگر کسی از این امر صحبت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه خطر سیاسی نیز با تدبیر مسئولان کمرنگ شده است اظهار داشت: ما خطر اقتصادی و فرهنگی داریم و دشمن روی این دو متمرکز شده است.

این مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: تحریم‌ها و انحصارطلبی‌های دشمن به خاطر به زانو درآوردن جامعه می‌باشد و باید با تدبیر جلوی آن‌ها گرفته شود.

آیت‌الله مکارم شیرازی افزود: وقتی حادثه‌ای اتفاق می‌افتد اثرات مثبت و منفی پیش‌ می‌‌آید که ما باید از دید مثبت نگاه کنیم و اثرات منفی را در نظر نگیریم و از کارهایی که دشمنان انجام می‌دهند٬ ‌‌نهایت استفاده را ببریم.

وی با تاکید بر اینکه اگر انسان دارای عزم و اراده باشد نتیجه مثبت خواهد گرفت٬ اظهار داشت: مشکلات همیشه بوده و هست و نمونه آن ابزاری است که در گذشته با قیمت گزاف خریداری می‌کردیم اما اکنون خودمان آن‌ها را تولید می‌کنیم.

این مرجع تقلید شیعیان بیشترین کاری که مردم انجام می‌دهند را تجمل‌گرایی دانست و افزود: اگر ما مقداری از تجمل‌گرایی و اسراف صرف‌نظر کنیم و به ضروریات زندگی توجه داشته باشیم با هزینه‌های کمتر می‌توانیم زندگی کنیم.

وی با اشاره به آیه ۴۱سوره روم عنوان کرد: اگر قناعت داشته باشیم از تحریم‌ها مشکلات و وابستگی‌ها ترسی نخواهیم داشت و باید بداینم در برهه‌ای از زمان قناعت کنیم.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: به علمای بلاد گفتم و این را به علمای خودمان و دولتمردان نیز می‌گویم که باید قناعت کردن را اطلاع‌رسانی کنیم و این کار عمیقی است که باید انجام شود.

وی ادامه داد: دولت، ملت و همه باید ساده‌زیستی را عمل کنید و باید بدانیم روزی هم رفاه می‌آید و باید از این سیلاب عبور کنیم.

آیت‌الله مکارم شیرازی مشکل بانک‌ها و مشکل اشتغال را دو امری که باید به آن توجه کرد دانست و خاطرنشان کرد: بانک‌ها بیشتر از اینکه به فکر منافع مردم باشند به منافع خودشان فکر می‌کنند.

وی ابراز کرد: بانک تشکیلاتی است که باید به چرخ اقتصاد کمک کند تا به گردش بیفتد ولی در حال حاضر می‌بینیم به نفع برخی سرمایه‌دار‌ها کار می‌کند و منافع خودشان را در نظر می‌گیرند.

این مرجع تقلید شیعیان عنوان کرد: امیدواریم با شجاعتی که در شما(وزیر اقتصاد) و آقای روحانی وجود دارد با این مشکلات مقابله کنیم.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به مشکلات اشتغال‌ جوانان گفت: ما در کشور جوانان بیکار زیادی داریم که مهم‌ترین علت آن واردات زیاد است که باعثشده تولیدات و کار‌ها کمتر شود.

وی تاکید داشت: باید با حجم بالای قاچاق نیز مقابله کنیم چون آماری که گفته می‌شود نشان از حجم بالای ورود کالای قاچاق و دیگر واردات می‌باشد که همه این‌ها باید اصلاح شود تا منجر به اشتغال جوانان شود.

گفتنی است در پایان این دیدار وزیر و آیت‌الله مکارم ۱۰ دقیقه به صورت خصوصی با یکدیگر صحبت کردند.

ارسال نظر