خبرگزاری کار ایران

وزیر بهداشت در اولین کنفرانس اقتصاد ایران:

رضایتمندی مردم در بخش سلامت رشد ۷۰ درصدی داشته است

رضایتمندی مردم در بخش سلامت رشد ۷۰ درصدی داشته است
کد خبر : ۲۳۹۲۴۹

در بخش دارویی از مرداد ۹۲ که تعداد ۲۷۰ قلم دارو کمبود داشته ایم به ۲۹ قلم دارو در سال ۹۳ رسیده ایم. اما به طور کل طبق برآوردهای ما رضایتمندی مردم در این بخش رشدی ۷۰ درصدی داشته است.

وزیر بهداشت گفت: بانک جهانی و سازمان جهانی بهداشت در استراتژی که امسال تدوین کرده اند، تاکید کرده اند که تا سال ۲۰۳۰ مردم دنیا باید بتوانند از پوشش ۸۰ درصدی خدمات درمانی و بهداشتی برخوردار باشند و بیمه ها در این طرح باید به قدری قدرتمند باشند که برای درمان های اولیه نیازی به پرداخت از جیب نباشد.

سید حسن هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست هدفمندی یارانه های اولین کنفرانس اقتصاد ایران گفت: اصل ۲۰ قانون اساسی تصریح کرده است که همه مردم باید از خدمات بهداشتی و درمانی به صورت عادلانه برخوردار باشند، در برنامه ۲۰ ساله توسعه ما که نیمی از آن را گذرانده ایم نیز آمده که عموم مردم باید از این مواهب برخوردار باشند و به صورت عادلانه بتوانند از خدمات بهداشتی و درمانی استفاده کنند، که در همین زمینه نیز در قانون تصریح شده که رتبه ما در منطقه باید به رتبه اول برسد.

وی در ادامه افزود: رتبه ما در ۲۰ کشور منطقه در خصوص میزان امید به زندگی مردم ۱۲ است و هرچه این رتبه افزایش یابد به این صورت است که توسعه یافته تر هستیم. البته شرایط ما از سال ۳۵ تا ۹۳ بهتر شده است، زیرا در آن زمان مرگ و میر به دلیل پایین بودن سطح بهداشت عمومی پایین بوده است. هرچند که سن امید به زندگی در حال حاضر ۶۰ سال برآورد می شود.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ما اگر از توسعه پایدار صحبت می کنیم باید بدانیم که این مسئله وابسته به سلامت عمومی مردم است.

وی تصریح کرد: لازم به ذکر است که ما جزو ۳۷ کشوری هستیم که پرداخت از جیب مردم بالای ۵۰ درصد است، این درحالی است که اکثر کشورهای دنیا پرداخت از جیب مردم زیر ۲۰ درصد است.

هاشمی گفت: به طور مثال ترکیه ۲۵.۱ درصد، عراق ۱۹.۳ درصد و کشور لیبی ۳۱.۹ سهم پرداخت از جیب مردم را دارند. این عامل باعثمی شود که مردم دیرتر به مراکز درمانی رجوع کنند که در نهایت باعثمی شود برای کشور هزینه های زیادی تحمیل کند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: بانک جهانی و سازمان جهانی بهداشت در استراتژی که امسال تدوین کرده اند، تاکید کرده اند که تا سال ۲۰۳۰ مردم دنیا باید بتوانند از پوشش ۸۰ درصدی خدمات درمانی و بهداشتی برخوردار باشند و بیمه ها در این طرح باید به قدری قدرتمند باشند که برای درمان های اولیه نیازی به پرداخت از جیب نباشد.

وی گفت: ما از مهر ماه سال ۹۲ بررسی برای دست یابی به سطوح بالای خدمات بهداشتی و درمانی را آغاز کردیم که در نهایت در اسفند ماه به نتیجه رسید و طرح تحول نظام سلامت آغاز شد.

هاشمی گفت: بودجه ما از ۱۱ هزار میلیارد تومان که صحبت شد، به ۶ هزار میلیارد تومان رسید و در همین سطح تصویب شد.

وزیر بهداشت با اشاره به این مسئله که گام بعدی ما در این مسئله ارزش گذاری نسبی خدمات درمانی بود، گفت: متاسفانه در سال های گذشته به دلیل بی نظمی های دولت و مجلس، ما وضعیت آشفته ای را در بخش دستمزدها و تعرفه های پزشکی سپری می کردیم.

وی گفت: ما بیش از ۱۷۰۰ خدمت پزشکی فاقد تعرفه را قیمت گذاری کرده و برای ۳۰۰ خدمت ضروری پزشکی قیمت گذاری کردیم.

هاشمی در پایان خاطرنشان کرد: در بخش دارویی از مرداد ۹۲ که تعداد ۲۷۰ قلم دارو کمبود داشته ایم به ۲۹ قلم دارو در سال ۹۳ رسیده ایم. اما به طور کل طبق برآوردهای ما رضایتمندی مردم در این بخش رشدی ۷۰ درصدی داشته است.

ارسال نظر