آیت الله رفسنجانی:
سال ۸۴ ذره ای تمایل به حضور مجدد در قوه مجریه نداشتم
در کشوری که همه مواد را دارد و مشتریان هم هستند، بسیار کوتاه فکری است که رو به سوی کالاهای دسته چندم وارداتی بیاوریم / اجرای کارها توسط بخش خصوصی و مردم در مقایسه با دولت، ارزان تر و سریع تر انجام می شود و برای اقتصاد کشور نیز بی خطرتر است.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، گفت: در سال ۸۴ یک ذره هم تمایل به حضور مجدد در قوه مجریه نداشتم، لذا با توجه به شناختی که از تفکرات و عملکرد افراد داشتم، می دانستم اوضاع کشور خراب می شود و در مقاطع مختلف هم هشدار می دادم، اما تندروها حمل بر سیاسی کاری می کردند.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله «اکبر هاشمی رفسنجانی» امروز(چهارشنبه) در دیدار جمعی از اعضای خانه صنعت، معدن و تجارت ایران، تولید را ضرورت یک جامعه زنده دانست و گفت: رونق تولید و کسب و کار علاوه بر کاهش نرخ بیکاری، سبب افزایش اشتغال و به تبع آن، افزایش روحیه نشاط و شادابی در جامعه می شود.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به ابراز محبت حاضرین، خاطر نشان کرد: در همه مقاطع انقلاب اسلامی با تکیه بر مردم به وظایف خود عمل می کردم و نقش ما به خاطر مسؤولیتی که مردم به ما داده بودند، مدیریت و آماده سازی شرایط برای افراد علاقه مند به کسب و کار بود.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره به سوابق اصطلاح «کابینه کار» در جمهوری اسلامی، گفت: منظور این نبود که اعضای کابینه سیاسی نیستند، بلکه می خواستیم فرهنگ کار و تولید را در همه سطوح جامعه نهادینه کنیم که خدا را شکر در آن زمان کشوری داشتیم که در هر گوشه آن مشغول ساخت زیربناها بودیم.
وی با یادآوری اوضاع کشور در ۸ سال گذشته، تصریح کرد: در سال ۸۴ یک ذره هم تمایل به حضور مجدد در قوه مجریه نداشتم، لذا با توجه به شناختی که از تفکرات و عملکرد افراد داشتم، می دانستم اوضاع کشور خراب می شود و در مقاطع مختلف هم هشدار می دادم، اما تندروها حمل بر سیاسی کاری می کردند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تورم همراه با رکود را به خاطر افزایش نقدینگی دانست و گفت: وقتی به قول رییس جمهوری متاسفانه ۴۰ درصد تمام اسکناس های تاریخ انتشار پول را دولتمردان قبلی ظرف چند سال گذشته صرف یک پروژه ناتمام و غیرکارشناسی کردند، اوضاع کشور این می شود که مردم ناراضی و مسؤولین ناراحت می شوند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، خانه نشینی نیروهای مولّد، عدم تمایل سرمایه گذاران به تولید، برهم زدن روابط بانک ها و تولید، شعارهای عجیب و غریب سیاسی در ابعاد داخلی و خارجی و سوء مدیریت ها را بسیار خطرناک برشمرد و افزود: بعد از هوشیاری مردم و انتخاب عقلانیت و اعتدال، جهان به این نتیجه رسید که باید با این مردم گفت وگو نماید و تهدید و تحریم، بی نتیجه است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان ویژگی های ایران مخصوصاً منابع زیرزمینی و تولید انرژی در آن، گفت: در کشوری که همه مواد را دارد و مشتریان هم هستند، بسیار کوتاه فکری است که رو به سوی کالاهای دسته چندم وارداتی بیاوریم.
وی تحریم ها را ظالمانه توصیف کرد و در عین حال افزود: در کشوری که خداوند همه امکانات را داده، هیچ کس نمی تواند بگوید تحریم، آن کشور را فلج می کند، اما کسی نمی تواند تعامل جهانی را در شرایط کنونی نادیده بگیرد.
آیت الله هاشمی رفسنجانی عدم استفاده درست از نقدینگی موجود در جامعه را مشکل اصلی بانک های کشور دانست و گفت: تولید پول باید براساس اصول و منطق باشد و با برنامه ریزی درست و دقیق به گردش در بیاید.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأکید بر این نکته که واگذاری امور به مردم همیشه در طول تاریخ کاری عقلانی و درست بوده و خواهد بود، اظهار داشت: اجرای کارها توسط بخش خصوصی و مردم در مقایسه با دولت، ارزان تر و سریع تر انجام می شود و برای اقتصاد کشور نیز بی خطرتر است.
آیت الله هاشمی رفسنجانی وجود یک نیروی کار را در هر خانواده ی ایرانی لازمه جلوگیری از فقر قلمداد کرد و گفت: مسوولین مربوطه باید در این زمینه به چاره اندیشی جدی بپردازند، چرا که تعداد فقیران در کشور کم نیست.
وی با اشاره به حدیث«الناس بامرائهم اشبه منهم بآبائهم»(مردم به حاکمانشان شبیه ترند تا به پدرانشان)، رفتار و منش مسوولان را با اهمیت برشمرد و افزود: حاکمیت در اخلاق مردم تأثیرگذار است و آنها هستند که فرهنگ سازی می کنند.