خبرگزاری کار ایران

سیف در جلسه هم اندیشی با جامعه حسابداران رسمی:

نیاز به یک جامعه حسابرسی حرفه ای احساس می شود

نیاز به یک جامعه حسابرسی حرفه ای احساس می شود
کد خبر : ۲۳۰۶۶۵

بانک مرکزی به واسطه مسئولیت ذاتی خود به شدت نیازمند خدمات جامعه حسابداران است. جامعه حسابداران نیز باید بر عملکرد اعضایش نظارت گسترده تری بنماید تا کارها از استاندارد، ‌ اعتماد و قابلیت اتکای بیشتری برخوردار باشد.

جلسه هم اندیشی رییس کل بانک مرکزی با جامعه حسابداران رسمی برگزار شد.

به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی در این نشست که با حضور تهرافر معاون نظارتی بانک مرکزی، کرباسیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و تنی چند از اعضای جامعه حسابداران رسمی برگزار شد، اعلام کرد: بانک مرکزی به واسطه مسئولیت ذاتی خود به شدت نیازمند خدمات جامعه حسابداران است. جامعه حسابداران نیز باید بر عملکرد اعضایش نظارت گسترده تری بنماید تا کارها از استاندارد، ‌ اعتماد و قابلیت اتکای بیشتری برخوردار باشد.

سیف در این نشست تاکید نمود: دستگاه های نیازمند کار استاندارد، حرفه ای و قابل اتکاءحسابداری هستند و درجهت تامین این نیاز جامعه حسابداران رسمی می تواند نقش جدی و اساسی ایفاء نماید.

رییس شورای پول و اعتبار همچنین تاکید نمود: در مقوله سامان دهی موسسات و بازارهای غیرمتشکل پولی، به موسسات اعلام کرده ایم باید صورتهای مالی حسابرسی شده توسط حسابرسان عضو جامعه ارائه نمایند.

این عضو تیم اقتصادی دولت تصریح نمود: نیاز به یک جامعه حسابرسی حرفه ای در شرایط فعلی به شدت احساس می شود و باید در جامعه حسابداران نگرش خود انتظام حاکم شده و با دقت از اجرای دقیق استانداردها و اصول حرفه ای توسط همه اعضاء مستقلاً مراقبت شود در این صورت هنگام ارجاع کار به یکی از اعضای جامعه حسابداران، دیگر نیازی به کسب استعلام و تحقیق در مورد پایبندی و میزان تعهد به رعایت اصول توسط آن عضو نخواهد بود و همه اعضاء از منظر عموم قابلیت اعتماد خواهند داشت.

وی بانک مرکزی و دستگاه نظارت بانکی را نیازمند خدمات موسسات حسابرسی دانست و تاکید نمود: هیچ بانک مرکزی نمی تواند به تعداد موسسات زیرپوشش نظارتی، نیروی متخصص حسابدار استخدام نماید بلکه این کار را به افراد حرفه ای محول می نماید و در تمام دنیا، روال این گونه است.

سیف تاکید کرد: گزارشات موسسات حرفه ای حسابرسی، بسیار دقیق است و به هیچ وجه تصور امکان نفوذ و تاثیر گذاری روی گزارش حرفه ای حسابدار سوگند یادکرده و متعهد، نمی تواند وجود داشته باشد.

رییس کل بانک مرکزی ضمن بیان این که خوشبختانه جامعه حسابداران رسمی به این ویژگیها آراسته است، توصیه نمود: باید در این زمینه فعالیت بیشتری صورت گیرد و عنوان جامعه حسابداران باید اعتباربخش و ارزش آفرین تلقی شود و از نکاتی که به این عنوان خدشه وارد می نماید، پرهیز نمود.

سیف تاکید کرد: بانک مرکزی متناسب با ظرفیتها و توانمندیها، ناگزیر است به مقولاتی چون حسابرسی داخلی و نظارت بر قراردادهای وام و شروط اعطای وام و… بپردازد.

رییس شورای پول و اعتبار با اشاره به خلاء موجود در مورد خدمات مدیریت در موسسات حسابرسی گفت: درکشورهای پیشرفته اگر بانکی بخواهد کاری انجام دهد، لازم نیست حتماً کارمندان متخصص برای انجام آن پروژه داشته باشد بلکه پروژه را طراحی و ارائه می نماید و خدمات را از موسسات بیرون سازمان اخذ می نماید اما متاسفانه در ایران اینگونه خدمات در بازار عرضه نمی شود.

سیف همچنین گفت: بانک مرکزی به این خدمات نیاز دارد و بانکها نیز به شدت به آن نیازمندند. گذشته از خدمات حسابرسی، در نظام بانکی باید خدمات مدیریت و خدمات جنبی حسابرسی هم مورد توجه جدی قرار گیرد و خوشبختانه این روند اخیراً آغاز شده است.

رییس کل بانک مرکزی در ادامه افزود: انتظام بخشی بازار پول مجاز و بازار غیرمتشکل نیازمند نظم و انضباط خاصی است و جامعه حسابداران رسمی باید خود را برای این مهم تجهیز نماید.

رییس کل بانک مرکزی با بیان این که اکنون نظام بانکی بسیار گسترده شده است، گفت: در گذشته ۱۲-۱۰ بانک دولتی وجود داشت که دغدغه آنها فقط تسهیلات تکلیفی و جمع آوری سپرده بود. اصلا " مقوله سود و زیان مطرح نبود. رقابت تنها در رشد سپرده خلاصه می شد.

وی در همین رابطه افزود: در آن زمان مدیران حرفه ای تعصب داشتند تا بانک استحکام و قوام بیشتری بیابد و از ارائه سودهای نا مطمئن در صورتهای مالی پرهیز می شد ولی در شرایط فعلی دقت نظرها و آینده نگری تضعیف شده و بایستی اقدامات لازم در جهت استحکام بخشی تدریجی به صورتهای مالی بانکها مورد توجه ویژه قرار گیرد.

در پایان سیف، این جلسات را محمل مناسبی برای همفکری در جهت سیاستگذاری دانست و تاکید نمود: این هم اندیشی ها تا رسیدن به جمع بندی نهایی تداوم خواهد یافت. به درخواستهای مطرح شده توجه خواهد شد و تلاش خواهیم کرد تا ارتباط مستمری داشته باشیم.

در ادامه این نشست، حمید تهران فر، معاون نظارتی بانک مرکزی نیز عنوان کرد: نظام بانکی ما اکنون از شرایط ویژه ای برخوردار است. صورتهای مالی بانکها روز به روز پیچیده تر می شود و از سوی دیگر، نگرش های مختلفی نیز در مورد آنها ابراز می شود. این کارها به حسابرسی دقیق نیاز دارد و موضوع مطالبات غیرجاری نیز از جمله این موارد است.

معاون نظارتی بانک مرکزی در ادامه با ذکر این که بانک مرکزی قبلا " هم از تجربیات جامعه حسابداران رسمی استفاده کرده بود، ابراز امیدواری نمود این جلسات هم اندیشی تداوم یابد.

ارسال نظر