رئیس اتاق بازرگانی اصفهان:
برای توسعه روابط ایران و چین، باید زیرساختهای بانکی دو کشور فراهم شود
مشکل انتقال وجوه بین بانکهای ایرانی و چینی، عمده ترین مشکلات توسعه روابط اقتصادی دو کشور است.
رییس اتاق اصفهان در نشست بررسی فرصتهای تجاری و سرمایه گذاری در اصفهان و دونگ گوان چین با حضور هیات ۳۰ نفری چینی خواستار برداشتن موانع توسعه روابط اقتصادی ایران و چین شد و گفت: در گستره بین الملل نباید مانعی برای روابط اقتصادی بین کشورها ایجاد شود و فعالان اقتصادی نقش موثری در توسعه روابط اقتصادی و فرهنگی کشورها ایفا میکنند.
به گزارش ایلنا از اصفهان، «خسرو کسائیان» مشکلات انتقال وجوه بین بانکهای ایرانی و چینی را یکی از عمدهترین مشکلات توسعه روابط اقتصادی دو کشور برشمرد و اظهار داشت: برای توسعه روابط، ابتدا باید زیرساختهای بانکی دو کشور فراهم شود و تحت تاثیرفشارهای برخی از کشورها قرار نگیرد.
وی به نقش تحریمهای اقتصادی در کاهش روابط تجاری اصفهان و چین اشاره کرد و افزود: چنانچه این تحریمها کاسته شود شاهد افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور خواهیم بود.
دبیر حزب کنگره خلق دونگ گوان چین در این نشست، چشم انداز روابط تجاری ایران و چین را روشن ارزیابی و تصریح کرد: اصفهان پتانسیل بسیاری برای توسط همکاریهای اقتصادی در بخشهای صنعتی، کشاورزی، گردشگری و خدماتی با دونگ گوان دارد.
«ژا جینها» Xa Jinanhua اصفهان را شهری زیبا و برجسته کشور ایران توصیف کرد و ادامه داد: وجود هنرهای دستی و معماری ارزشمند میتواند زمینه حضور گردشگران دونگوان چین را فراهم سازد.
وی دونگ گوان را یکی از شهرهای مهم صنعتی استان گوانگ دونگ چین برشمرد و بیان داشت: تولید ناخاصل داخلی این شهر در سال ۲۰۱۳ برابر با ۵۴۹ میلیارد یوان میباشد و حجم صادرات و واردات این شهر به ۱۵۳ میلیارد دلار است.
وی گفت: روابط اقتصادی فقط در حوزه مبادله کالا و کالا نیست بلکه میتواند در بخشهای سرمایه گذاری نیز تعریف شود.
وی تاکید کرد: چین کشوری فقط صادرکننده نیست و میتواند کالاهایی مانند صنایع دستی اصفهان را وارد کند.
دبیر حزب کنگره خلق چین در این نشست خواستار تقویت روابط گردشگری بیان دو شهر دونگ گوان و اصفهان شد و اذعان داشت: سال گذشته شهروندان دون گوان ۸۰ هزار سفر خارجی به سایر کشورها داشتند که متاسفانه ایران جزو آن نبوده است و باید شرایطی فراهم شود که گردشگران دون گوان از آثار اصفهان بازدید بعمل آورند.
گفتنی است در این نشست فعالان اقتصادی استان اصفهان پس از شنیدن اظهارات رییس اتاق اصفهان و رییس هیات چینی به مذاکره با طرفهای خود در بخشهای تکنولوژی اطلاع رسانی و ارتباطات، محصولات فناوری اطلاعات، پوشاک، گردشگری و هتل سازی پرداختند.