خبرگزاری کار ایران

رییس هیات مدیره و مدیر عامل بانک صنعت و معدن؛

بانک های اسلامی در تلاش هستند میزان ریسک را کاهش دهند

بانک های اسلامی در تلاش هستند میزان ریسک را کاهش دهند
کد خبر : ۲۱۵۴۲۲

رییس هیات مدیره بانک صنعت و معدن گفت که بانکداری اسلامی در اصل می تواند از طریق کانال های مستقیم و غیرمستقیم به توسعه اقتصادی کمک کند.

رییس هیات مدیره و مدیر عامل بانک صنعت و معدن روز دوشنبه در نشست موسسه بانک های توسعه ای و موسسات مالی عضو بانک توسعه اسلامی به مقایسه روش های کاهش ریسک در زمینه اعطای تسهیلات به بنگاه های کوچک و متوسط در بانکداری اسلامی و غیراسلامی پرداخت و گفت که بانک های اسلامی با ریسک زیاد در معرض خطر بیشتر عدم بازگشت دارایی مواجه هستند.

به گزارش ایلنا، علی اشرف افخمی، مدیر عامل بانک صنعت و معدن ایران که به منظور شرکت در نشست دو روزه موسسه بانک های توسعه ای و موسسات مالی عضو بانک توسعه اسلامی به ' کوالالامپور ' مالزی سفر کرده است با ارایه مقاله ای ' امور مالی بانک های معمولی و مشارکتی ' را ' با توجه به کاهش ریسک در امور مالی بنگاه های کوچک و متوسط ' مورد بررسی قرار داد و راهکاری خود را ارائه کرد.

نشست موسسه بانک های توسعه ای و موسسات مالی عضو بانک توسعه اسلامی روز دوشنبه با حضور نمایندگانی از جمهوری اسلامی ایران به میزبانی مالزی در شهر کوالالامپور گشایش یافت.

وی گفت که بانکداری اسلامی یک سیستم بانکی بدون بهره است که این ویژگی ضرورت حضور فعال بانک های اسلامی در عملیات تجاری به منظور شریک شدن در سود و ضرر را مورد تاکید قرار می دهد.

این مقام بانکی ایران تاکید کرد که بانک ها به طور کلی و از جمله بانک های اسلامی در تلاش هستند میزان ریسک را کاهش دهند.

افخمی افزود این گونه به نظر می رسد که بانک های اسلامی با ریسک بیشتری مواجه هستند و از این رو در معرض خطرهای بیشتری از قبیل بازنگشتن دارایی ها قرار دارند.

به اعتقاد وی، ریسک، بخشی از صنعت بانکداری از جمله بانکداری اسلامی است و این نوع بانکداری خاص به دلیل قراردادهای اسلامی خود با انواع ریسک مواجه هستند.

وی این سئوال را مطرح کرد که آیا بانکداری اسلامی قادر به استفاده از قراردادهای سایر بانک های معمولی(غیراسلامی) است؟ اگر امکان چنین استفاده ای وجود ندارد، چگونه این ابزار می تواند طبق قوانین اسلامی تنظیم شود؟

رییس هیات مدیره بانک صنعت و معدن گفت که بانکداری اسلامی در اصل می تواند از طریق کانال های مستقیم و غیرمستقیم به توسعه اقتصادی کمک کند.

افخمی تصریح کرد بازاری را که هر دو طرف به منافعی دست یابند مورد پذیرش اسلام است و آن را مورد تحسین قرار می دهد.

به اعتقاد وی، اصول بانکداری اسلامی از جمله اشتراک سود و زیان به طور خودکار هزینه های مالی را طبق ظرفیت بازگشت طرح ها تنظیم می کند.

بانکداری اسلامی نوعی بانکداری یا فعالیت بانکی است که با احکام همخوانی دارد و در قالب اقتصاد اسلامی تعریف می شود.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز