خبرگزاری کار ایران

رییس کل بانک مرکزی:

در اجلاس جهانی دستاورد های اقتصادی ایران مورد تحسین قرار گرفت

در اجلاس جهانی دستاورد های اقتصادی ایران مورد تحسین قرار گرفت
کد خبر : ۲۱۳۹۰۶

مردم باید بدانند نبایدپول خود را در معرض خطر قرار دهند و تحت تاثیر سودهای بالای برخی از موسسات غیر مجاز قرار نگیرند در این راستا مراجع قضایی ونیروی انتظامی همکاری لازم را با ما دارند تا اقدامات لازم انجام شود.

رییس کل بانک مرکزی گفت: متاسفانه درمورد تشکیک در آمارهای ارائه شده توسط دولت نیز برخی مقاصدی رادنبال می کنند، درحالی که این آمار کاملا علمی ودقیق است.

به گزارش خبرنگار ایلنا، ولی الله سیف در پایان جلسه هیات دولت با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا در اجلاس پاییزه بانک جهانی بیشتر مسئولان مربوطه در این اجلاس حاضر شده اند، گفت: اجلاس بانک جهانی متشکل از صندوق بین المللی پول و بانک جهانی است که در سال دو بار و در پنج روز فشرده کاری انجام می شود و عموما نیز از قبل تیم اعزامی مشخص می شود، امسال بنده نیز به مدت ۳۶ ساعت در آنجا بودم و همکارانم که کارهای بیشتری داشتند به حضور خود ادامه دادند وشب گذشته به کشور بازگشتند.

سیف با بیان اینکه دستاورد اجلاس پاییزه بانک جهانی انعکاس دستاوردهای اقتصادی کشور در یکسال گذشته بود که باعثتحسین صندوق بین المللی پول وبانک جهانی شد، گفت: وقتی چنین تاییداتی از دستاوردهای اقتصادی کشور توسط چنین مرجع بین المللی مطرح شود تاثیر بسزایی دارد ما امیدواریم که هیات اعزامی ایران همواره در آنجا عملکرد مثبت اقتصادی کشور را به خوبی عرضه کنند.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به این سوال که از ۱۵۰هزار میلیارد تومان نقدینگی چه میزان به تولید اختصاص یافته است، گفت: براساس بسته خروج از رکود که به مجلس ارائه شد، پیش بینی می شود که نظام بانکی در سال ۹۳، ‌۲۸۰هزار میلیارد تومان تسهیلات بدهد که از این میان ۱۱۳ هزار میلیارد تومان پرداخت شده است که حدود ۳۳ درصد تسهیلات مربوط به بخش صنعت و ۲۵ درصد به مسکن وساختمان مطرح می شود، اما در این بخش به دلیل عدم وجود ابزار مناسب تا میزان ۲۵ درصد فاصله زیادی وجود داشت که امیدواریم با تصمیمات اخیر این خلاء پر شود.

وی در مورد کارمزد مربوط به کارت خوان ها نیزگفت: دریافت کارمزد مربوط به کارتخوان ها اجتناب ناپذیر است و اگر می خواهیم زیر ساختها به روز باشد، ناگزیر باید استفاده کننده هزینه آن را بدهد و این تصمیم براساس تصمیم شورای پول واعتبار است. زیرساختهای الکترونیکی ما نیاز به استمرار و نگه داری دارد که باید هزینه های آن به موقع تامین شود.

سیف در مورد خبر برخورد با موسسات مالی و اعتباری که مجوز قانونی ندارند نیز گفت: متاسفانه موسساتی به شکل غیر مجاز کار می کردند که بانک مرکزی اقدام کرد و در مواردی این اقدامات موثر واقع شد وموارد دیگر هنوز باقی است ما امیدواریم که تاپایان سال ۹۳ موسسه غیر مجازی نداشته باشیم در همین راستا از نیروی انتظامی خواستیم که کمک کند واجازه شروع فعالیت هیچ موسسه غیر مجازی را ندهد.

وی افزود: مردم نیز باید بدانند نبایدپول خود را در معرض خطر قرار دهند و تحت تاثیر سودهای بالای برخی از موسسات غیر مجاز قرار نگیرند در این راستا مراجع قضایی ونیروی انتظامی همکاری لازم را با ما دارند تا اقدامات لازم انجام شود.

رئیس کل بانک مرکزی در مورد انتقادات برخی فعالان اقتصادی پیرامون اقدامات بانک مرکزی، گفت: برخی فعالین اقتصادی معتقدند که سیاستهای موجود باعثتشدید رکود می شود در حالی که اینگونه نیست. مهمترین کار ما این است که رشد نقدینگی قبل را به درستی هدایت کنیم. متاسفانه درمورد تشکیک در آمارهای ارائه شده توسط دولت نیز برخی مقاصدی رادنبال می کنند درحالی که این آمار کاملا علمی ودقیق است و با فیلتر از کانال آماری اعلام شده و با نک مرکزی تا مطمئن نباشد آنها را اعلام نمی کند همه آنهایی که در این آمار تشکیک داشته اند امروز به این نتیجه رسیده اند که در این خصوص سریع قضاوت کرده اند.

سیف همچنین در مورد نوسانات نرخ ارز نیز گفت: ما در مورد نرخ ارز در مقایسه با شهریور سال قبل وضعیت باثباتی را پیش رو داشتیم که این پیش نیاز ورود به مرحله خروج از رکود است.

وی در مورد تجدید نظر در نرخ سود تسهیلات بانکی، اظهارداشت: در دستور جلسه شورای پول و اعتبار نرخ ها متاثر از واقعیت تورم بررسی می شود و ما به این نرخ ها در بانک مرکزی جهت می دهیم تا کاهش پیدا کند. نرخ تورم نباید دستوری باشد بلکه شرایط اقتصادی در این مورد تعیین تکلیف می کند.

سیف در خصوص نامه مشترک خود وآخوندی به رئیس جمهور در مورد بسته خروج از رکود، گفت: ما در این نامه تقاضا کردیم که از اقشار ضعیف برای تامین مسکن حمایت ویژه ای صورت گیرد که در جلسه امروز در این خصوص تصمیم گیری شد.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه علت تعلل بانک مرکزی در خصوص پیمان پولی دو جانبه چیست، گفت: عجیب است که به این مورد تعلل می گویید، پیمان پولی دو جانبه مسئله جدیدی نیست زمانی که شوروی سابق وجود داشت مدل ارتباط بانک مرکزی با کشورهای بلوک شرقی پیمان پولی دو جانبه بود که هم اکنون نیز وجود دارد ودر فضای خاصی قابل استفاده است.

وی افزود: فضای استفاده پیمان پولی دو جانبه در شرایط تعادل تجاری بین دوکشور است اگر یک کشور فقط صادر کننده و کشوری دیگر تنها پول بدهد پیمان پولی دو جانبه در این مورد پاسخ نمی دهد ما هر گاه احساس کنیم که با کشوری تعادل تجاری داریم قرارداد پیمان دو جانبه خواهیم بست. متاسفانه در برخی موارد به گونه ای مطرح می شود که گویی این روش مدرنی است که بانک مرکزی از آن غفلت کرده در حالی که اینگونه نیست.

سیف در مورد بحثتضمین تسهیلات مورد نظر پیرامون تامین و ودیعه مسکن که امروز به تصویب هیات دولت رسید، گفت: تضمین این تسهیلات واحدهای مسکونی است که تاسیس و بازسازی می شود همان واحدهای مسکونی می تواند در رهن قرار گیرد.

وی در خصوص نوسانات نرخ ارز و تقویت نرخ دلار، گفت: همانطور که اشاره کردم ما در بازار به تعادل رسیده ایم اگر مقدار مختصری افزایش قیمت ارز در بازار باشد به دلیل تقویت نرخ دلار است که با تحولات آینده کاهش نیز پیدا خواهد کرد ما بر بازار نظارت داریم و تاکنون مقوله غیر عادی را در آن مشاهده نکرده ایم.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به لغو تحریمهای بین المللی در محاکم اروپایی در پاسخ به این سوال که آیا این مسئله تاثیری در تسهیل مبادلات بانکی داشته است، گفت: لغو تحریمهای بین المللی در دادگاه بدوی صورت گرفت و به مرحله فرجام رفته است اما فعلا تاثیر خاصی نداشته پیگیری های حقوقی ادامه دارد و کار در این جا رها نمی شود.

وی در خصوص ارائه وام مسکن و جعاله به کارمندان بانکها و اینکه چرا امکان اعطای این وام ها به دیگر کارمندان نیست، گفت: پرداخت این وام ها از دیر باز وجود داشته وتعمیم آن به کل جامعه امکان پذیر نیست اما اقداماتی در دولت می شود تا دیگر کارمندان نیز از بخش تسهیلات بهره مند شوند.

سیف در پاسخ به این سوال که واریز قسط سوم وچهارم دارایی های بلوکه شده ایران به کجا رسید، گفت: این مسئله در حال انجام است و ظرف امروز و فردا قسط سوم واریز می شود، دستور واریز قسط چهارم را نیز داده ایم و هیچ مسئله غیر معمولی در این زمینه وجود ندارد.

ارسال نظر