خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه:

«اتاق فکر» محیطی برای توسعه صنعت بیمه فراهم کرده است

«اتاق فکر» محیطی برای توسعه صنعت بیمه فراهم کرده است
کد خبر : ۲۱۲۰۸۳

به شرکت‌های بیمه‌ای که دارای کسری ذخیره بوده‌اند، تذکر لازم داده شده است. این شرکت‌ها مکلفند ذخایر خود را اصلاح و صورت‌های مالی را تجدید ارایه کنند

مدیرعامل انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه با بیان این مطلب که «اتاق فکر» محیطی برای توسعه صنعت بیمه فراهم کرده است، گفت: اتاق فکر انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه، درصدد ایجاد شرایطی است که فعالان صنعت بیمه و متولیان دولت در محیطی صمیمی، نسبت به شناخت ریشه مشکلات و یافتن راه حل موثر اقدام کنند.

به گزارش ایلنا، مسعود حجاریان، مدیرعامل انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه با بیان این مطلب افزود: اولین جلسه اتاق فکر انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه، دهم مهرماه با حضور تنی چند از کار‌شناسان صنعت و اصحاب رسانه برگزار شد.

هرچند برگزاری اتاق فکر مستقل، در صنعت بیمه، دیرهنگام بود ولی امید داریم کیفیت عملکرد این نهاد حرفه‌ای، به‌گونه‌ای باشد که تاخیر چندساله حضور ناظران اجتماعی در صنعت بیمه را جبران کند.

نظارت اجتماعی موجب فضای سازنده در جامعه است. محیطی که زمینه خطا و اشتباه را از میان می‌برد و اقدامات صحیح را حمایت می‌کند. یقینا وجود چنین محیطی توسعه صنعت بیمه را به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: اتاق فکر مکانی است برای رای زنی نخبگان و تعاطی نظر خبرگان که در صنعت بیمه نقش‌های گوناگون دارند. بیمه گران، بیمه گذاران، ناظران، واضعان مقررات، مدیران ریسک محاسبان بیمه، ارزیابان خسارت و سایر نقش آفرینان صنعت بیمه گردهم می‌آیند تا ریشه نارسایی‌های موجود را شناسایی و راهکار‌های بهینه را ارایه کنند تا محیطی سالم و سازنده بوجود آید و اعتماد عمومی به صنعت بیمه تقویت شود.

این هدف نیازمند اتاق فکر پیشرفته است. اتاقی که بهترین‌های صنعت در آن حضور یابند و مباحثه‌ای هدفمند را برقرار کنند. مباحثه‌ای که همه ابعاد مسایل را واکاوی کند و به بهترین راهکار‌ها دست یابد.

کیفیت اتاق به صلاحیت اعضا، روش مباحثه و نتیجه گیری بستگی دارد. اعضای اتاق باید از موضوعات مطروح شده، اطلاعات دقیق و کافی داشته باشند تا تحلیلی واقعی ارایه و نظرات درستی را بیان کنند. همه افراد دارای ذهنیت معینی نسبت به موضوعات مختلف هستند. ممکن است ذهنیت بعضی از اعضا اشتباه و یا ناقص باشد. نمی‌توان با اصرار بر پیش فرضهای ذهنی، مباحثه سازنده داشت. اعضای اتاق باید استدلال و منطق را مبنای گفتگو قرار دهند و بر ذهنیت خود اصرار نداشته باشند.

اطلاق اتاق فکر به جلسات گفتگوی متخصصان، به این معنا نیست که هر چه در آن گفته می‌شود، صحیح، دقیق و خالی از اشکال است. به ویژه اتاقهای نخست انجمن دارای اشکالات زیادی بوده و خواهد بود. باید سعی کنیم در کوتاه‌ترین زمان ممکن نواقص موجود را برطرف کنیم و کارامدی اتاق را افزایش دهیم.

نکته قابل ذکر درباره اولین اتاق فکر انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه این است که در آن به بیمه مرکزی انتقاداتی شد به ویژه درمورد ضعف نظارت بیمه مرکزی مطالب زیادی بیان گردید و ضعف مالی پاره‌ای از شرکت‌ها که از ادای تعهدات جاری خود وامانده‌اند به ضعف نظارت نسبت داده شد. باید اذعان نمود که اطلاحات قابل توجهی در بهبود حوزه نظارت بیمه مرکزی به دست آمده است و امید می‌رود که با پیشرفت این اصلاحات و بهبود عملکرد بیمه گران، در آینده شاهد تجمع خسارت دیدگان و یا تمسک ان‌ها به رسانه‌های عمومی _ که برای احقاق حقوقشان صورت گرفته است _ نباشیم.

اینجانب در اولین اتاق فکر که برای بررسی ریشه‌های ناتوانی بعضی از شرکتهای بیمه تشکیل شد، برخی از فعالیت‌ها و اقدامات بیمه مرکزی در حوزه‌هایی نظیر فناوری اطلاعات، نرخ گذاری، کنترل نمایندگان، حضور در مجامع، اصرار بر افزایش سرمایه و رسیدگی به شکایات علیه شرکت‌های بیمه را فاقد اولویت خواندم، البته این به آن معنی نیست که اقدامات مذکور صحیح یا لازم نیست بلکه صرفا به فقدان اولویت آن‌ها اشاره شده است. به ویژه لازم است اذعان کنم که بیمه مرکزی در حوزه فناوری اطلاعات اقدامات ارزشمندی را انجام داده است که موجب ساماندهای ساختار صنعت بیمه و شفاف سازی آن می‌شود وامکان مبازره با تقلب و فساد را برای شرکتهای بیمه فراهم می‌سازد.

به نظر اینجانب در صنعت بیمه، اولویت، رعایت حقوق مردم و افزایش حس اعتماد عمومی است که با توانگری شرکت‌ها و کیفت عملیات بیمه‌ای به ویژه ارزیابی درست و پرداخت سریع خسارت، حاصل می‌شود. به لسان دیگر هر عاملی که باعثشود شرکت‌های بیمه به تعهداتشان با قوت و سرعت عمل کنند، برای صنعت بیمه اولویت دارد. در این راستا کنترل کفایت ذخایر فنی و مدیریت ریسک در شرکتهای بیمه، مهم‌ترین و ضروری‌ترین اقدام مقام ناظر عنوان شد که از ضروریات و اولویت‌ها محسوب می‌شود.

اینجانب در تماسی که بعد از برگزاری اتاق فکر با ریاست محترم بیمه مرکزی داشتم، این اولویت‌ها را با ایشان هم مطرح کردم. ایشان نیز بر ضرورت کنترل مالی شرکت‌های بیمه تاکید کرد و از انجام این مهم در بیمه مرکزی خبر داد و اعلام کرد: که به شرکت‌های بیمه‌ای که دارای کسری ذخیره بوده‌اند، تذکر لازم داده شده است. این شرکت‌ها مکلفند ذخایر خود را اصلاح و صورت‌های مالی را تجدید ارایه کنند و البته اقداماتی نیز انجام داده‌اند. یقینا این فعالیت بیمه مرکزی و توجه به این اولویت، قابل تقدیر است.

امید است که اتاق فکر انجمن حرفه‌ای صنعت بیمه، شرایطی را ایجاد کند که فعالان صنعت بیمه و متولیان دولت در محیطی صمیمی، نسبت به شناخت ریشه مشکلات و یافتن راه حل موثر اقدام کنند و شرایطی فراهم شود که همه نهادهای صنعت بیمه پاسخگوی اقدامات خود باشند.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز