خبرگزاری کار ایران

مدیر عامل بانک توسعه تعاون؛

بانک توسعه تعاون با اتکاء به منابع خودش اداره می شود

بانک توسعه تعاون با اتکاء به منابع خودش اداره می شود
کد خبر : ۲۰۲۲۸۲

در ماههای آینده سرمایه بانک از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها به هفت هزار میلیارد تومان می‌رسد که البته این سرمایه اسمی بانک است و منجر به افزایش نقدینگی و پرداخت تسهیلات نخواهد شد.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون با بیان این مطلب که یکی از مشکلات عمده بانک افزایش سرمایه است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان سرمایه بانک ۵هزار میلیارد ریال است که امیدواریم در طرح خروج از رکود غیر تورمی دولت این رقم به ۵ برابر میزان فعلی برسد. که این موضوع را از طریق بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی دنبال می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد علی سهمانی، رییس هیات مدیره و مدیر عامل بانک توسعه تعاون در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد با بیان این مطلب که این بانک ۴هزار میلیارد تومان تسهیلات در بخش‌های مختلف پرداخت کرده است، گفت: بخش عمده این تسهیلات که حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد می‌شود به بخش کشاورزی پرداخت شده و بخش صنعت ومعدن رتبه دوم را در به خود اختصاص داده است.

وی افزود: ۷۰ پروژه که در هفته تعاون افتتاح خواهند شد وهزینه‌ای بالغ ۷۰میلیارد تومان را در بر می‌گیرند بانک توسعه تعاون ۷۰ درصد این میزان را از منابع داخلی و از منابع صندوق توسعه ملی پرداخت کرده است.

سهمانی در خصوص پرداخت تسهیلات به بخشهای دیگر نیز گفت: خدمات، بازرگانی ومسکن اولویت‌های بعدی بانک را تشکیل می‌دهند.

وی ادامه داد: در ۵ ماه نخست سال جاری بیش از ۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت کرده است که اعم آن در حمایت مالی از بخشهای تولید به خصوص در تامین سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی بوده است.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون با بیان این مطلب که یکی از مشکلات عمده بانک افزایش سرمایه است، تصریح کرد: در حال حاضر میزان سرمایه بانک ۵هزار میلیارد ریال است که امیدواریم در طرح خروج از رکود غیر تورمی دولت این رقم به ۵ برابر میزان فعلی برسد. که این موضوع را از طریق بانک مرکزی و کمیسیون اقتصادی دنبال می‌کنیم.

وی با بیان اینکه افزایش سرمایه بانک باید از محلهای مجاز صورت گیرد، افزود: بازپرداختهای حساب ذخیره ارزی، اقساط وجوه اداره شده، مابه التفاوت واگذاری وفروش دارایی‌های مجاز، تجدید ارزیابی دارایی‌ها وصندوق توسعه ملی راههایی هستند که می‌توان از آن طریق به صورت مجاز بانک‌ها افزایش سرمایه داشته باشند.

سهمانی بیان داشت: در ماههای آینده سرمایه بانک از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها به هفت هزار میلیارد تومان می‌رسد که البته این سرمایه اسمی بانک است و منجر به افزایش نقدینگی و پرداخت تسهیلات نخواهد شد.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون نسبت به کفایت سرمایه بانک را ۱۸ اعلام کرد و ادامه داد: بانک از نظر نقدینگی ومالی شرایط خوبی را دارد و با توجه به اینکه یکی از سیاستهای دولت یازدهم انضباط مالی بوده است این موضوع یکی از اولویت‌های بانک توسعه تعاون به شمار می‌رود، همچنین این بانک هیچ گونه اضافه برداشت و بدهی به بانک مرکزی ندارد و با اتکا به منابع خودش اداره می‌شود.

سهمانی میزان منابع سپرده بانک را ۳۰ هزار میلیارد ریال بیان کرد وافزود: حدود ۲ هزار میلیارد ریال قرار داد با صندوق توسعه ملی داریم که امیدواریم تا پایان سال این میزان پرداخت شود.

وی با انتقاد به اینکه حق برداشت از صندوق توسعه ملی برای بخش کشاورزی ۲۰ میلیارد ریال و برای بخش صنعت ومعدن ۵۰ میلیارد ریال است، تصریح کرد: صندوق توسعه ملی بایدیک بازنگری در سیاست گذاری خود داشته باشد زیرا با این پیش شرط تعاونی‌های کوچک می‌تواننداز منابع صندوق استفاده کنندو اگر این شر برداشته نشود منابع صندوق تنها برای تعاونی‌های بزرگ مثمرثمر خواهند بود که البته پیگیری در این مورد داشته‌ایم و قول‌هایی گرفته‌ایم.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون میزان بدهی‌های معوق بانک را کمتر از ۱۰ درصد اعلام کرد و افزود: به دلیل اینکه بانک اکثرا به تعاونی‌ها ود رقالب تسهیلات خرد پرداختی داشته است به همین دلیل معوقات زیادی ندارد.

سهمانی با اشاره به اینکه در سند بالادستی سهم بانک تعاونی‌ها باید از کل فعالیتهای اقتصادی به ۲۵ درصد برسد، افزود: در حال حاضر این میزان در حدود سال ۴ تا ۵ درصد است و مسیر طولانی تا رسیدن به سهم مورد نظر باید طی کند.

وی میزان شعب بانک توسعه تعاون را ۳۹۰عدد و ۷۰ باجه اعلام کرد و افزود: باتوجه به اینکه در نظام بانکی مدرن تاکید بر خدمات بانکداری الکترونیک وکیفیت خدمات است در نظر داریم از طریق بهینه کردن شعب وتعطیلی برخی شعبه غیر فعال و ز یان ده و در مقابل فعال کردن شعب سود ده خدمات رسانی بانک را توسعه دهیم.

مدیر عامل بانک توسعه تعاون در خصوص نرخ سود این بانک گفت: نرخ سود‌ها در این بانک متفاوت است و براساس سررسید تسهیلات که بین بانک‌ها رد و بدل می‌شود در یک دامنه‌ای در نوسان است که در بیشتر ین حالت به ۲۵ تا ۲۶ درصد می‌رسد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز