خبرگزاری کار ایران

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی:

برنامه‌های هفته تعاون تشریح شد / تعاونی‌های ضعیف، حذف یا ادغام می‌شوند

کد خبر : ۲۰۰۶۶۳

ما هر قدر بتوانیم تعامل موثرتری با دولت، مجلس و بودجه ۹۴ و همچنین استفاده از امکانات صندوق توسعه ملی داشته باشیم می توانیم فعالیت موثرتری داشته باشیم و امیدواریم که بتوانیم جذب بیشتری از صندوق توسعه ملی داشته باشیم.

معاون امورتعاون وزیر تعاون کار و امور اجتماعی گفت: تعاونی‌هایی که ضعیف هستند و توان بازسازی ندارند از رده خارج و به تعاونی‌های قوی تر خواهند پیوست.

به گزارش خبرنگار ایلنا، حمید کلانتری، معاون امورتعاون وزیر تعاون کار و امور اجتماعی در نشست خبری که به مناسبت هفته تعاون برگزار شد با بیان اینکه تعاونی یکی از مهمترین بخش‌های اقتصاد است که در این دولت به توسعه آن تاکید شده است، گفت: در سیاست‌های کلی اصل ۴۴ ابلاغیه از سوی مقام معظم رهبری نیز توجه ویژه‌ای به بخش تعاون شده است.

وی افزود: پیش‌بینی شده که سهم تعاون از اقتصاد ملی به ۲۵درصد برسد چرا که تعاون مهمترین نقش را در توسعه عدالت اجتماعی، کاهش فاصله تولیدکننده و مصرف کننده ایجاد ارزش افزوده برای تولیدکننده و مصرف کننده وهمچنین گسترش سرمایه اجتماعی دارد.

کلانتری تصریح کرد: در حال حاضر در کشور ۱۱۰ هزار تعاونی فعال وجود دارد که نیم میلیون نفر مدیر و عضو هیات مدیره دارد. ضمن اینکه هیچ تشکل رسمی در کشور وجود ندارد که همانند بخش تعاون ۱۵ میلیون نفر عضو داشته باشد.

وی با بیان اینکه تعاون شبکه بزرگ اجتماعی است که اگر درست عمل کند موجب کاهش فقر تولید ثروت و درآمد و رونق سرمایه اجتماعی می شود خاطرنشان کرد: افزایش بهره‌وری نیروی انسانی و تبدیل نیروهای بالقوه به بالفعل از جمله دستاوردهای تعاون است و همچنین این بخش بهترین دالان اشتغال کشور است. یعنی کسانی که تازه وارد بازار کارمی‌شوند می‌توانند در تعاونی‌ها کارورزی را تمرین کنند.

وی ادامه داد: یکی از راهکارهای توسعه اشتغال توسعه تعاونی هاست.

معاون تعاون وزیر کار با بیان اینکه بزرگترین شبکه توزین کالا را که متشکل از کارکنان دولت، فرهنگیان و کارگران است در بخش تعاونی‌های مصرف کشور در اختیار داریم تصریح کرد: باید به جایگاه تعاون در اقتصاد ملی و تولید ملی توجه بیشتری شود.
وی خاطرنشان کرد: امروز که اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی مد نظر قرار گرفته است تعاونی‌ها، کانون اقتصاد مقاومتی در کشورند چون با رای مردم انتخاب شده اند.

وی با ابراز امیدواری از اینکه بتوانیم در هفته تعاون در جهت ترویج فرهنگ تعاون گام برداریم برنامه‌هایی را که در این هفته قرار به انجام آن دارند تشریح کرد و گفت: ترویج فرهنگ تعاون از جمله برنامه‌هایی است که مورد تفاهم صاحب‌نظران این بخش قرار گرفته و می‌تواند در اجرای سیاست‌های تعاون موثر واقع شود.

کلانتری توسعه مدیریت و منابع انسانی، هم افزایی‌های شبکه‌ای، تامین منابع و مشوق‌ها، تقویت همکاری بین بخشی و بین دستگاهی، توسعه بازار و برند، و همچنین تعمیمی و توسعه نظارت را از جمله دیگر برنامه‌هایی دانست که در هفته تعاون پیش بینی انجام آن شده است.

وی همچنین گفت: در هفته تعاون ۹۰۶ واحد تعاونی به بهره‌برداری می‌رسد که این تعداد تعاونی ۶۴ هزار عضو خواهند داشت که به خانواده تعاون اضافه می‌شوند. یعنی مجموعا معادل ۵۱ هزار و ۹۰۰ نفر فرصت شغلی ایجاد می‌شود و رقمی معادل ۱۸۴۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری را در خود تامین می‌کند.

معاون وزیر کار همچنین یادآور شد: در مجموع این ۹۰۶ تعاونی ۱۴۹ تعاونی کشاورزی، ۱۸۶ تعاونی صنعتی، ۶ تعاونی معدنی، ۲۲ تعاونی فرش دستباف، ۱۷۶ تعاونی در حوزه خدمات، ۳۳۸ تعاونی مسکن و ۴ تعاونی عمرانی به تناسب اعضا و زیر مجموعه ها گنجانده شده‌اند که امیدواریم در هفته تعاون از حضورشان استفاده شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در هفته تعاون امسال نهمین جشنواره سراسری تعاونی‌ها را داریم که در این جشنواره در گرایش‌های مختلف برترین‌ها انتخاب می‌شوند که ۲۴ تعاونی از حوزه‌های صنعت، معدن، فرش، اعتبار، مرزنشینان، اتحادیه‌ها، دانش بنیان و کارآفرینی به عنوان تعاونی‌های برتر ملی ۲۱ تعاونی به عنوان تعاونی ویژه که از نظر کیفیت و توانایی در رتبه بعد از برتر قرار دارند انتخاب می‌شوند و همچنین ۵ تعاونی به عنوان تعاونی‌هایی که تداوم برتری دارند انتخاب خواهند شد.

وی شخص‌های انتخاب برترین‌ها را به لحاظ عمومی، رشد عملکرد تولید، فعالیت فعالیت اقتصادی، توانمندی مدیریت، نوآوری، بهره‌وری و اشتغال عنوان کرد.

کلانتری همچنین از پالایش در بخش تعاون خبر داد و گفت: در این زمینه نیز تعاونی‌هایی که ضعیف هستند و توان بازسازی ندارند از رده خارج و به تعاونی‌های قوی تر خواهند پیوست. یعنی تعاونی‌هایی که زیان‌ده بوده و نمی‌توانند مشکلات خود را حل کنند باید تکلیف خود را روشن کنند. به طوری که اگر ۵ تا ۱۰ درصد ضعف داشته باشند قابل قبول است اما اگر میزان ضعف به ۳۰ تا ۴۰ درصد برسد حتما باید پیگیری شود و دولت نیز حمایت می‌کند تا این تعاونی‌ها بتوانند بازسازی شوند.

معاون وزیر کار همچنین به بحثتسهیلات‌دهی به بخش تعاون اشاره کرد و گفت: ما هر قدر بتوانیم تعامل موثرتری با دولت، مجلس و بودجه ۹۴ و همچنین استفاده از امکانات صندوق توسعه ملی داشته باشیم می توانیم فعالیت موثرتری داشته باشیم و امیدواریم که بتوانیم جذب بیشتری از صندوق توسعه ملی داشته باشیم.

وی در ادامه از دولت خواست که در بودجه ۹۴ میزان تخصیص به بخش تعاون حداقل تعیین شود یعنی حداقل تخصیص کمتر از ۸۰ درصد نباشد و یا اینکه از صندوق توسعه ملی یک درصدی به عنوان کف تصویب شود تا ما بتوانیم پول آن را حساب کنیم چرا که اگر بخواهیم بخش تعاون کشور را تقویت کنیم باید مساعدت‌ها پیگیری‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضرنقدیندگی بخش تعاون در حوزه بانک‌ها گردش مالی بالایی دارد لذا بر این اساس تسهیلات ارائه شده در این بخش نیز باید قابل قبول‌تر باشد.

کلانتری با بیان اینکه ما ب عنوان مدعیان بخش تعاون باید ابهامات را در این بخش برطرف کنیم تصریح کرد: تعاونی ها در معرفی و تبلیغ خود ضعیف عمل کرده اند و در بازاریابی و ایجاد برند فعال نبوده‌اند لذا ما باید تلاش کنیم برند تعاون به کالای درجه یک تبدیل شود و در این راستا اگر بتوانیم هزینه‌‌ای برای تبلیغات اختصاص دهیم می‌توانیم برند تعاون را بین مردم نهادینه کنیم. ضمن اینکه باید در زمینه بهبود بسته‌بندی کالاهای صادراتی نیز فعالیت وسیعی داشته باشیم تا بتوانیم کالاهای این بخش را رقابت پذیر کنیم.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز