خبرگزاری کار ایران

نوبخت اعلام کرد:

احیای سازمان برنامه تا یک ماه آینده

کد خبر : ۲۰۰۶۳۲

برای هویت‌بخشی به سازمان مدیریت سناریوهای متفاوتی مطرح است از جمله اینکه به صورت سازمان مدیریت احیا شود و یا سازمان برنامه و بودجه و یا اینکه به عنوان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ادامه فعالیت دهد و یا وضع دیگری داشته باشد که تا ماه آینده برای انتخاب یکی از این حالت‌ها به جمع‌بندی خواهیم رسید.

نوبخت در مورد چگونگی احیای سازمان مدیریت، گفت: قرار است این کار طی ماه آینده انجام شود و در این مورد سناریوهای مختلفی مطرح است که در حال دریافت و بررسی نظر کارشناسان هستیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدباقر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور گفت: طبق بررسی‌های مرکز آمار، برآوردهای اولیه از رشد اقتصادی نیم درصدی طی ۶ ماهه اول امسال حکایت دارد.

نوبخت ادامه داد: البته این رقم تا پایان ماه جاری نهایی می‌شود و پیش‌بینی ما این است که طی ۶ ماهه اول امسال بیش از یک درصد رشد اقتصادی داشته باشیم و این رقم تا پایان سال به نزدیک ۲ درصد خواهد رسید.

وی با بیان اینکه در صورت در نظر گرفتن وضعیت فعلی، تمام اعتبارات عمرانی استانی در سال جاری اختصاص خواهد یافت، گفت: همچنین پیش‌بینی می‌کنیم همه طرح‌هایی که قابلیت اتمام در سال جاری را داشته باشند در حال حاضر ۲۴۶ طرح هستند و تا پایان سال به طور کامل تخصیص اعتبار می‌شوند.

نوبخت با بیان اینکه طی سال جاری اعتبارات تبصره ۲۲ مربوط به برقراری توازن بین مناطق مختلف نیز به طور کامل تخصیص خواهد یافت، اظهارداشت: بودجه برنامه ششم توسط دولت انجام شده و پیش نویس این برنامه با ۱۴ جلد پیوست به دفتر مقام معظم رهبری ارائه شده تا با اصلاحات به ما ابلاغ شود.

وی ادامه داد: در سال گذشته پرداخت اعتبارات ۲۱ هزار میلیارد تومان، علاوه بر این ۲ هزار میلیارد تومان نیز از محل فروش اوراق مشارکت در جهت تأدیه پیمانکاران است که در مجموع ۲۳ هزار میلیارد تومان پرداختی ما بود که این رقم در سال ۹۱ معادل ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان بوده است.

نوبخت با گزارش آخرین گزارش منتهی به ۶ شهریور امسال گفت: در این مدت ۷۱ هزار و ۸۲۱ میلیارد تومان منابع بودجه عمومی شامل درآمدها، واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و دارایی‌های مالی حاصل شد و به این ترتیب با وجود شرایط تحریم وضعیت منابع نسبت به سال گذشته در همین مدت ۱.۵ برابر شد که این مسئله نشان می‌دهد حتی شرایط تحریم نیز نمی‌تواند در این مورد تاثیرگذار باشد.

وی با بیان اینکه از ۴.۲ میلیارد دلار منابع مالی آزاد شده ایران هیچ رقمی وارد بودجه نشده است، گفت: از ابتدای امسال تا ۶ شهریور امسال ۵۶ هزار میلیارد تومان اعتبارات هزینه‌ای اختصاص یافت که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۳ برابر شده است و اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل ۳.۷ برابر شده است.

به گفته وی، تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی نیز در این مدت ۳.۲ برابر شده و دارایی‌های سرمایه‌ای استانی نیز ۸.۱ برابر شده است که البته این رقم تا هفته قبل ۱۳ برابر بود.

وی تاکید کرد: تخصیص اعتبارات جاری فقط ۸۵ درصد است که این کار در خروج اقتصاد ایران از رکود بسیار موثر است.

نوبخت در ادامه با بیان اینکه اعتبار واحدهای آموزشی که نیاز به ترمیم و مرمت داشته‌اند، صددرصد پرداخت شده، اظهار داشت: همچنین ۷۰ درصد اعتبارات تعدادی از طرح‌های مناطق سردسیر پرداخت شده است.

وی با اشاره به حمایت رهبر انقلاب برای اختصاص دو میلیارد دلار برای مهار آب‌های مرزی تصریح کرد: برای طرح‌های ناتمام آب در مناطق مرزی این منابع اختصاص خواهد یافت و نیز سال خوبی برای پرداخت بدهی پیمانکاران خواهد بود؛ همچنین ۴۸۱۰ میلیارد تومان در اسفند به پیمانکاران پردخت شد.

به گفته معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور امسال بودجه سال ۹۴ به وقت و به صورت عملیاتی با حذف تمامی تبصره‌های تکراری به مجلس ارائه خواهد شد و نیز از ماه‌های آینده با شکل گرفتن برنامه ششم نوع نگاه و رویکرد دولت ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: برای اینکه به فرهنگ در کنار اقتصاد و خروج از رکود بپردازیم همه دستگاه‌های مربوط فراخوان خواهند شد و از همه اشخاص حقیقی و حقوقی برای برنامه ششم دعوت می‌شود تا برنامه‌های خود را ارائه و در جهت تدوین استفاده شود.

نوبخت افزود: آغاز سال جاری همراه با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و متناظر با ۲۴ بندی که وجود دارد، دستگاه‌های اصلی و فرعی کمک‌کننده مشخص شده و خارج از کلی‌گویی اهداف کمی و زمان‌بندی پیش‌بینی شده است و ابتدا در کمیته شورای تخصصی اقتصاد جمع‌بندی و سپس برنامه دستگاه‌ها در شورای اقتصاد تصویب شد.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور در پاسخ به فارس گفت: از درآمدهای هدفمندسازی یارانه‌ها فقط سهم صنعت ۳۴۰۰ میلیارد تومان است که در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت و پرداخت مابه‌التفاوت سود تسهیلات و سود بانکی پرداخت می‌شود.

وی با بیان اینکه سهم تولید از درآمدهای هدفمندسازی یارانه‌ها ۵۲۰۰ میلیارد تومان است، گفت: در این زمینه عقب نیستیم و قرار نیست از آن پول به بانک‌ها بدهیم؛ چرا که سررسید تسهیلات پرداخت شده توسط بانک‌ها تا کنون اعلام نشده است.

نوبخت در ادامه با بیان اینکه طبق قانون ۱۴.۵ درصد از منابع حاصل از فروش نفت به شرکت نفت اختصاص داده می‌شود گفت: ۳۱ درصد از این منابع نیز برای اجرای طرح‌های بخش خصوصی به صندوق توسعه ملی اختصاص می‌یابد و تنها ۵۴.۵ درصد از این منابع به ریال تبدیل می‌شود.

وی ادامه داد: تا به حال مجموع درآمد پیش‌بینی شده از محل فروش نفت به طور کامل محقق نشده و حدود ۹۲ درصد آن به خزانه واریز شده است.

معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری با بیان اینکه در حال حاضر کشورهای مختلفی در فضای فعلی آمادگی خرید نفت ایران را دارند گفت: در این مورد راهکارهای لازم تدوین شده و اجرایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه تاکنون ۳۲ هزار و ۴۵۸ میلیارد تومان از این محل حاصل شده است گفت: ۵۴.۵ درصد از این رقم به خزانه واریز شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹۰.۴ درصد رشد داشته است.

نوبخت در پاسخ به سؤالی در مورد پرداخت بدهی دولت به صندوق توسعه ملی بابت برداشت در جهت پرداخت عیدانه کارمندان دولت در سالهای گذشته نیز گفت: ما هر سال لطف و کرامتی که دولت قبل در این مورد داشته است را با پرداخت ۲ درصدی به صندوق جبران می‌کنیم.

وی در مورد لایحه خروج از رکود نیز گفت: بودجه سال جاری از نظر ما نیازی به اصلاح ندارد مگر در جهت تکمیل لایحه خروج از رکود که ممکن است برخی اعداد بودجه اصلاح شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در مورد میزان تحقق حماسه اقتصادی در کشور نیز گفت: اینکه برای ۲ سال متوالی رشد منفی اقتصاد کشور به رشد مثبت تبدیل شود و تورم بالای ۴۵ درصد را مهار کنیم به معنی ایجاد حماسه اقتصادی است.

نوبخت در مورد چگونگی احیای سازمان مدیریت نیز گفت: قرار است این کار طی ماه آینده انجام شود و در این مورد سناریوهای مختلفی مطرح است که در حال دریافت و بررسی نظر کارشناسان هستیم.

وی توضیح داد: در حال حاضر سازمان با مشکلی روبه‌رو نیست و با ایجاد ۲ معاونت در ریاست جمهوری کارهای لازم انجام می‌شود بنابراین اینکه برخی می‌گویند دولت موضوع احیای سازمان مدیریت را فراموش کرده درست نیست.

وی ادامه داد: برای هویت‌بخشی به سازمان مدیریت سناریوهای متفاوتی مطرح است از جمله اینکه به صورت سازمان مدیریت احیا شود و یا سازمان برنامه و بودجه و یا اینکه به عنوان معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی ادامه فعالیت دهد و یا وضع دیگری داشته باشد که تا ماه آینده برای انتخاب یکی از این حالت‌ها به جمع‌بندی خواهیم رسید.

نوبخت در پاسخ به سؤال دیگری در مورد اختصاص منابع مالی از صندوق توسعه ملی جهت پرداخت وام ازدواج نیز گفت: دولت موافق برداشت از صندوق توسعه ملی نیست و بهتر است ۵۰۰ میلیون دلار را صرف پروژه‌های عمرانی کنیم.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز