رئیس بانک مرکزی کشور؛
اولویت نخست دولت، خروج از رکود و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است
رئیس بانک مرکزی کشور، اولویت اصلی اعطای تسهیلات در سال ۹۳ بر اساس بستههای سیاستی را خروج از رکود و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است.
رئیس بانک مرکزی کشور، اولویت اصلی اعطای تسهیلات در سال ۹۳ بر اساس بستههای سیاستی را خروج از رکود و تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی است.
به گزارش خبرنگار ایلنا از خرمآباد، ولیالله سیف در جمع مدیران دستگاههای اجرایی لرستان گفت: عزم و اراده دولت «تدبیر و امید» این است که با سرعت، موانع مرتفع شود و به یک شرایط ثبات توأم با آرامش برسیم، تا سرمایهگذار جرأت ورود به این بخش را داشته باشد.
این مسئول عنوان کرد: خوشبختانه در این زمینه به توفیقاتی رسیدهایم، در مصوبه ۳۵ مادهای دولت همه ابعاد مختلفی که میتواند در کوتاهمدت کمک کند، دیده شد.
وی تصریح کرد: مسئولان لازم است، سعی کنند، روی مسائل به تفاهم برسند، در کشور اگر بخواهیم همه موانع اقتصادی را کنار هم بگذاریم به رکنهایی چون دولت، بخش خصوصی، مرجع قضایی، بانک و… میرسیم.
سیف افزود: لازم است بانک، ذینفعان خود را راضی نگه دارد و این به معنی عدالتخواهی است.
وی با بیان اینکه رشد بانکداری در کشور افزایش انگیزه پسانداز است، یادآور شد: بانکها باید وظیفه خود را در این خصوص انجام دهند.
سیف خطاب به مدیران و مسئولان استان لرستان گفت: به مسیری بروید که احساسی عمل نکنید و نیازهای واقعی را شناسایی کنید.
رئیس کل بانک مرکزی کشور در ادامه گفت: ۸۵ هزار میلیارد تومان میزان بدهی بانکی کشور است که بخشی از این بدهکاریها به دلیل نوسانات شدید نرخ ارز، برخی دیگر مربوط به شرایط تحریم و بخش دیگر آن مربوط به سوء جریانات در زمان پرداخت تسهیلات و فساد بانکی است.
وی بانک را در خدمت اقتصاد کشور دانست و گفت: بازدهی واحد تولیدی باید به اندازه تورم باشد، در غیر این صورت منفی عمل کرده است و باید مشکلات ریشهیابی شود.
رئیسکل بانک مرکزی ایران اولویت اول مجموعه تحت امر خود را تأمین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و صنعتی برشمرد و گفت: در این زمینه لازم است، به واحدهایی که میتوانند با تامین سرمایه در گردش به تولید و اشتغال برسند، تسهیلات اعطا شود.
وی اولویت دوم بانک مرکزی ایران را تکمیل پروژههای نیمهتمام عنوان و تصریح کرد: در سال ۹۳ نظام بانکی وارد پروژههای جدید نمیشود، این بدان معنی است که ریالهای نظام بانکی نباید در سالجاری برای پروژههای جدید هزینه شود.
رئیسکل بانک مرکزی پیشبینی نرخ تورم برای سال ۹۳ را مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: تورم تا پایان سال جاری را ۲۵ درصد پیشبینی کرده بودیم که تاکنون به ۲۳،۵ درصد کاهش یافته است.
سیف گفت: پروژههایی که ورشکسته هستند و عملا نمیتوانند در رشد و توسعه اقتصادی استان نقشی داشته باشند، نباید تسهیلات دریافت کنند، باید سراغ واحدهایی برویم که با تسهیلات بانکی احیاء میشوند و سرپا میایستند.
این مسئول افزود: در تمام بانکها کمیتههایی شکل گرفته است که وصول مطالبات را با نظم و جدیت پیگیری میکند و بخشی که ممکن است، مفاسد باشند، به قوه قضائیه ارجاع داده میشود.
وی به مصوبه سفر اخیر دولت به لرستان در خصوص اختصاص ۱۵۰۰ میلیاد تومان سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اشاره کرد و گفت: ما برای لرستان سقف تعیین نمیکنیم و به هر میزان که نیاز به سرمایه در گردش باشد، به شرط بررسی کارشناسانه پرداخت میکنیم.