خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل بانک سپه خبر داد:

پرداخت ۸ میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری

پرداخت ۸ میلیارد دلار برای سرمایه‌گذاری
کد خبر : ۱۹۵۳۲۴

بانک سپه در سال ۹۳ عاملیت پرداخت حداقل ۸ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف همچون توسعه نفت و گاز و صنایع بالادستی، پتروشیمی، نیروگاه‌ها، فولاد و سایر صنایع را برعهده گرفته است.

مدیرعامل بانک سپه با اشاره به نقش بانک‌ها در برنامه دولت برای خروج از رکود، از عاملیت پرداخت حداقل ۸ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف توسط این بانک خبر داد.

به گزارش ایلنا، کامل تقوی‌نژاد در جمع خبرنگاران با اشاره به نقش حیاتی بانک‌ها در خروج کشور از رکود، درباره برنامه دولت برای خروج از رکود بدون تورم و نقش بانک‌ها در این برنامه، گفت: به دلیل بانک محور بودن اقتصاد کشور، در تمام برنامه‌های اقتصادی باید نقش و جایگاه ویژه بانک‌ها مدنظر قرار گیرد، با توجه به این مهم در لایحه دولت توانمندسازی بانک‌ها برای حضور پر رنگ در عرصه اقتصاد دیده شده است.

مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه در این لایحه رفع مشکلات بانک‌ها با دولت و بخش خصوصی، بهبود شاخص‌های مالی بانک‌ها، بدهی‌های دولت به بانک‌ها، مطالبات غیرجاری بانک‌ها، طلب بانک مرکزی از بانک‌ها، مدیریت نقدینگی و سایر مسائل مهم در حوزه بانکداری مورد توجه قرار گرفته است، افزود: اگر موضوعات مربوط به بانک‌ها حل و فصل شود آن‌ها می‌توانند نقش مهمی در رفع معضلات تولید، سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و ایجاد توازن منطقه‌ای و افزایش اشتغال در جامعه داشته باشند.

وی از ایجاد امکان مشارکت بیشتر بانک‌ها در تولید به واسطه استفاده از ابزارهایی مثل فاینانس و منابع صندوق توسعه ملی به عنوان یک فرصت طلایی برای اقتصاد کشور در دولت تدبیر و امید نام برد و افزود: بانک سپه در سال ۹۳ عاملیت پرداخت حداقل ۸ میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف همچون توسعه نفت و گاز و صنایع بالادستی، پتروشیمی، نیروگاه‌ها، فولاد و سایر صنایع را برعهده گرفته است.

مدیرعامل بانک سپه اظهار داشت: این بانک با بخش خصوصی برای توسعه میادین مشترک نفتی به عنوان بانک عامل قرارداد همکاری امضا کرده که در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد. این اتفاق تجربه خوبی برای همکاری شرکت‌های بزرگ داخلی با بانک‌ها به منظور سرمایه گذاری و توسعه صنعت نفت محسوب می‌شود.

تقوی‌نژاد گفت: بانک سپه همراه و همگام با سیاست‌های دولت در سال ۹۲ به عنوان اولین بانک، اقدام به فروش بخشی از اموال و دارایی‌های مازاد خود کرد. در این راه همراهی وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و معاونت راهبردی ریاست جمهوری موجب شروع فعالیت مؤثر در این زمینه بوده است.

وی با تاکید بر تمرکز بانک‌ها به بانکداری به جای بنگاهداری، اظهار داشت: بخش خصوصی در حال حاضر توانایی و ظرفیت پذیرش خرید اموال و دارایی بانک‌ها را ندارد لذا برای انتقال این دارایی به بخش واقعی اقتصاد باید زمینه شکل گیری بخش‌های خصوصی و تعاونی توانمند فراهم شود. این بانک لیستی از اموال و دارایی‌های قابل فروش خود را آماده کرده و در راستای سیاست‌های دولت تدبیر و امید در حال زمینه سازی برای واگذاری این دارایی‌ها به متقاضیان است.

تقوی‌نژاد گفت: به اذعان مسئولان رده بالای کشور نقش آفرینی بانک سپه در خصوص سرمایه گذاری مولد و اشتغالزا، کمک به توسعه کشور، کمک به تولید محصولات راهبردی و استراتژیک نظیر سنگ آهن، سیمان و نیروگاهی بین سایر بانک‌ها یک استثنا است. با این حال بانک سپه آمادگی کامل را برای رعایت موازین قانونی و مقررات شورای پول و اعتبار اعلام می‌کند.

مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه براساس مصوبه بانک مرکزی، بانک‌ها مجازند ۴۰ درصد از سرمایه پایه خود را به بنگاهداری اختصاص دهند، افزود: نباید منابع بانک‌ها را که شامل سپرده‌های مردم است با سرمایه پایه‌ای آن‌ها اشتباه گرفت. با توجه به پایین بودن نسبت سرمایه پایه بانک‌ها به منابع کل آن‌ها، میزان بنگاهداری بانک‌ها درصد بسیار کمی از نقدینگی و منابع بانک‌ها را به خود اختصاص می‌دهد.

وی اظهار داشت: تصویر جامعه از بانک‌ها و کارکنان زحمتکش آن‌ها باید اصلاح شود چرا که سالم‌ترین، پرکار‌ترین و بهره ور‌ترین کارکنان نظام اداری کشور در سیستم بانکی مشغول به کار هستند. اصلاح تصویر ذهنی جامعه نسبت به بانک‌ها و انعکاس زحمات ارزشمند و بی‌دریغ این قشر، رسالت مهم رسانه‌ها است.

تقوی‌نژاد از رسانه‌ها خواست تا اطلاعات دقیق و شفافی از نحوه فعالیت کارکنان نظام بانکی به جامعه ارائه کنند زیرا متأسفانه برخی منشا تمام مفاسد اقتصادی را بانک‌ها می‌دانند، افزود: کارکنان بانک‌ها با توجه به موقعیت شغلی و منابع تحت اختیارشان جزو سالم‌ترین کارکنان نظام اداری به حساب می‌آیند.

وی مقابله با فساد را یک امر واجب و ضروری دانست و افزود: اگرچه ممکن است همچون سایر دستگاه‌ها برخی انحرافات و تخلفات در بین کارکنان بانک‌ها وجود داشته باشد اما نمی‌توان این تعداد اندک را به همه نظام بانکی تعمیم داد، این وظیفه خطیر رسانه‌ها است تا قضاوت نادرست برخی در خصوص کارکنان صدیق و زحمتکش نظام بانکی را اصلاح کنند تا شرایط و فضای لازم برای فعالیت بانک‌ها برای کمک به توسعه کشور مهیا شود.

مدیرعامل بانک سپه با بیان اینکه اولین جایی که با متخلفین و مفسیدن برخورد می‌کند، سیستم نظارتی داخلی خود بانک‌ها است، اظهار داشت: کارکنان صدیق و زحمتکش نظام بانکی خود مصرانه خواستار برخورد جدی با متخلفین در سیستم اداری از جمله نظام بانکی هستند، جامعه باید به نظام بانکی و کارکنان آن اعتماد داشته باشد تا در سایه فضای همدلی و اعتماد بوجود آمده، تحقق اهداف کلان اقتصادی به کمک و نقش آفرینی بانک‌ها محقق شود.

وی با بیان اینکه قوه قضاییه و کلیه نهادهای نظارتی با دقت کامل بر فعالیت‌های اقتصادی مؤسسات مالی و بانک‌ها نظارت دارند، تصریح کرد: سیستم بانکی ‌‌نهایت همکاری را در این خصوص با نهادهای فوق دارد. همچنین نظام بانکی نقش اساسی را در توسعه اقتصادی کشور ایفا می‌نماید؛ بنابراین باید انگیزه کافی در مدیران و کارکنان آن تقویت شود و نباید بی‌اعتمادی بین مردم و بانک‌ها بوجود آید.

ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز