خبرگزاری کار ایران

رئیس کل بانک مرکزی:

پرداخت تسهیلات به تنهایی نمی تواند رونق تولید را به همراه داشته باشد

پرداخت تسهیلات به تنهایی نمی تواند رونق تولید را به همراه داشته باشد
کد خبر : ۱۷۴۳۳۵

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با وجود پرداخت ۲۳۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید در سال ۹۲ در رشد ناخالص ملی توفیق چندانی نداشته ایم.

رئیس کل بانک مرکزی گفت: با وجود پرداخت ۲۳۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید در سال ۹۲ در رشد ناخالص ملی توفیق چندانی نداشته ایم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ولی الله سیف در هشتمین نمایشگاه بانک، بورس و بیمه اظهار داشت: امروزه برای گردش چرخ اقتصاد نیازمند توجه و توسعه به زیرساخت های اصلی هستیم تا براساس آن اقتصاد را به سمت فعالیت های با ثبات حرکت دهیم.
وی افزود: البته باید توجه داشت که ایجاد چنین ساختاری نیاز به یک درک درست و تاسیس نهادهایی است که احترام به حقوق مالکیت و جریان آزاد اطلاعات را تامین کند.
وی با اشاره به اینکه در سال های گذشته حجم پول در کشور افزایش بی رویه ای داشته است، افزود: توزیع نامتوازن پول در مالیکت های نیمه دولتی فشارهای زیادی را بر مدیران بانک ها تحمیل کرد.
وی در خصوص اهداف دولت برای سامان دادن به اقتصاد کشور نیز گفت: واگذاری و تامین مالی بلند مدت، حل مشکلات اقتصادی از طریق بازار پول و کاهش مخاطرات آینده خانوارها از جمله این برنامه ها است.
سیف با اشاره به وابستگی زیاد اقتصاد به منابع بانکی افزود: این وابستگی نه تنها به افزایش رشد اقتصادی نمی انجامد بلکه سهم بالایی در بی انضباطی مالی در اقتصاد و افزایش تورم داشته است.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان این مطلب که در سال ۹۲،۲۳۶ هزار میلیارد تومان به بخش های مختلف تسهیلات پرداخت شده است افزود: با این رقم پرداخت تسهیلات در رشد ناخالص ملی رشد آنچنانی را شاهد نبودیم که این نشان دهنده وجود تگناهای جدی در سایر مولفه های تولید است.
وی در خصوص میزان تسهیلات ارائه شده گفت: از مجموع کل تسهیلات ارائه شده ۴۸ و نیم درصد به تولید ۲۹.۹ دهم درصد صنعت، ۱۲.۲ مسکن، ۹.۲ کشاورزی در سال ۹۲ با هدف تامین سرمایه پرداخت شده است.
سیف میزان نرمال مطالبات غیر جاری بانک ها را ۵ درصد اعلام کرد و افزود: این در حالی است که این میزان در حال حاضر به ۱۵ درصد رسیده است همچنین تزریق بی رویه تسهیلات به اقتصاد بدون توجه به دیگر مولفه های تولید اقتصاد کشور را به این شرایط بحرانی رسانده است.
وی در خصوص شاخص بورس گفت: مقایسه ها نشان می دهد که در ۱۲ سال گذشته بازدهی بورس بیش از نرخ تورم بوده است همچنین بازده اسمی بورس در بین سال های ۸۴ تا ۸۷ منفی بوده است.
وی افزود: بیشترین تغییر شاخص قیمت در سال های ۸۱، با ۱۳۸ درصد و سال ۹۲ با ۱۰۸ درصد اتفاق افتاده است و کمترین آن در سال ۷۴ با ۷ - درصد بوده است.
سیف ادامه داد: در حال حاضر نقص این بازار در تامین مالی شرکت ها بسیار پایین است که بازار ثانویه باید حدالامکان به کمک بازار اولیه بیاید.

ارسال نظر