علی دینی ترکمانی در گفتوگو با ایلنا:
توجه به تخصصگرایی طی چند دهه اخیر کمرنگ شده است
یک کارشناس مسائل اقتصادی مطالبات معوقه بانکی را ماحصل عملکرد ضعیف و پروژههای نیمه تمام دانست و گفت: متاسفانه توجه به تخصص گرایی در طی چند دهه اخیر کمرنگ شده است.
یک کارشناس مسائل اقتصادی مطالبات معوقه بانکی را ماحصل عملکرد ضعیف و پروژههای نیمه تمام دانست و گفت: متاسفانه توجه به تخصص گرایی در طی چند دهه اخیر کمرنگ شده است.
علی دینی ترکمانی؛ کارشناس مسائل اقتصادی در گفتوگو با ایلنا با اشاره به مقوله فساد مالی در کشور گفت: در اینکه دولتهای قبل از انقلاب هم درگیر فسادهای مالی زیادی بوده اند هیچ تردیدی وجود ندارد اما آنان در آن مقطع در کنار این فسادها و سوءاستفادهها برنامههایی نیز برای اینکه سرمایه باقیمانده با استفاده از ظرفیت متخصصان کشورمان به شکل بهینه هزینه شود در دستور کار داشتند.
وی با بیان اینکه طی یک بررسی کلی میتوان دید که پیش از انقلاب به دلیل تخصص گرایی، استفاده از تسهیلات بانکها و تبدیل آن تسهیلات به ظرفیتهای تولیدی مولد بیشتر بوده است، اظهار داشت: براساس توجه به مقوله تخصصگرایی در آن مقطع زمانی مشاهده میشد که پروژههای صنعتی در زمان پیش بینی شده؛ تاسیس، اجرا و به بهره برداری میرسید برای مثال پروژه استادیوم آزادی طی دو سال و نیم تکمیل میشود ولی اکنون استادیوم نقش جهان اصفهان پس از گذشت ۱۷و ۱۸ سال به اتمام نرسیده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: البته حضور شرکتهای خارجی نقش کلیدی در پیشبرد اهداف آنها داشته است به طوری که با همکاری آنان پروژهها با استانداردهای قابل قبولی اجرا و در مدت زمان کوتاهی نیز به بهره برداری می رسید.
وی اظهار داشت: بنابراین می توان متوجه این مهم شد که چرا مطالبات معوقه آن زمان به اندازه اکنون نبوده است چرا که در آن زمان پروژهها راه اندازی میشد و از محل درآمد، مسئولین پروژهها میتوانستهاند اقساط خود را پرداخت کنند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: متاسفانه امروز شاهدیم که هر ساله کشور درگیر ۸هزار تا ۹هزار پروژه سرمایه گذاری بوده است که عموما ناتمام باقی میمانند، بنابراین پروژههای سرمایه گذاری ناتمام ماحصلش این است که اشخاص پول و تسهیلات را گرفتهاند اما در اواسط راه، کار را رها کردهاند و همین رها سازی سبب میشود اقساط روی هم انباشته و مطالبات معوقه بانکی شکل گیرد.