خبرگزاری کار ایران

رئیس کل بانک مرکزی در دیدار آیت الله موسوی اردبیلی:

تورم " ام الفساد " است

تورم " ام الفساد " است
کد خبر : ۱۷۳۸۳۵

بعد از ۱۰ماه از آغاز به کار دولت یازدهم شاخص های اقتصادی، علامت های خوبی را نشان می دهد / تصمیمات نادرست دولت گذشته، تورم ایران را به ۴۰ درصد رساند / باید تلاش کنیم این تورم را یک رقمی کنیم و آن وقت است که بانکداری اسلامی خودش را نشان می دهد.

ایلنا: رئیس کل بانک مرکزی، با بیان این که در مقوله بانکداری بدون ربا دستاوردهای خوبی داشتیم اما یک مطلب دستاوردهای بزرگ ما را در این زمینه تحت الشعاع قرار داد و آن تورم زیاد موجود در کشور است، گفت: گاهی برخی مردم می گویند شما که میگویید بانکداری اسلامی، چرا نرخ سود این بانک ها ۲۵ درصد است، اما توجه نمی کنند که بانکداری بدون ربا یک مقوله است و تورم یک مقوله دیگر؛ باید بدانیم تورم " ام الفساد " است و باید تلاش کنیم این تورم را یک رقمی کنیم و آن وقت است که بانکداری اسلامی خودش را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قم، ولی الله سیف عصر پنج شنبه در دیدار با آیت الله موسوی اردبیلی که در دفتر این مرجع تقلید در قم صورت گرفت، ضمن ابلاغ سلام دکتر روحانی رئیس جمهور به این مرجع تقلید، اظهار داشت: مسئولیت عمده بانک مرکزی، ایجاد ثبات و زمینه های رشد، در عرصه های مختلف اقتصادی است.

وی افزود: دولت یازدهم را در شرایطی تحویل گرفتیم که وضعیت اقتصادی کشور، در حالت رکود تورمی بود و بر همین اساس صنایع و تولید از رونق افتاده و بعضا تعطیل شده بودند؛ اشتغال هم از بین رفته بود؛ از طرفی با تورم زیادی رو به رو بودیم که باید فکری اساسی راجع به آن می شد.

رئیس کل بانک مرکزی با تأکید بر این که شرایط رکود تورمی، پیچیدگی های زیادی دارد که کنترل آن برنامه ای کاملا کارشناسی را می طلبید، گفت: برای خروج از رکود اقتصادی کشور باید تسهیلاتی را به صنایع و واحد های تولیدی می دادیم که این کار با وجود تورم زیاد کشور، کار را پیچیده می کرد.

وی گفت: از زمان شروع دولت روحانی، عزم جدی در تیم اقتصادی تعیین شده شکل گرفت و الحمدالله بعد از گذشت نزدیک به ۱۰ ماه از دولت جدید، شاخص های اقتصادی، علامت های خوبی را نشان می دهد.

سیف خاطرنشان کرد: تورم کشور در آغاز سال ۹۲ رقمی حدود ۴/۴۰ بودکه خوشبختانه اکنون به ۳۰ درصد رسیده است؛ از آن مهمتر، بحثتورم نقطه به نقطه است که در خردادماه ۹۲، معادل ۴۲ درصد بود اما اکنون به ۳۶ درصد رسیده و واقعا شدت افزایش قیمت، کاهش پیدا کرده است و امیدواریم رفته رفته به وضعیت مطلوبی برسیم.

رئیس کل بانک مرکزی، با بیان این که در حال حاضر تورم دو رقمی در کشورهای دنیا بسیار کم است و تنها چند کشور معدود تورم شان دو رقمی است، گفت: تصمیمات نادرست در گذشته باعثشد تورم ایران به رقمی معادل ۴۰ درصد برسد و البته عوامل مختلفی در این زمینه دخالت داشت، که مهمترین آن اجرای غیر کارشناسی طرح مسکن مهر بود.

وی گفت: هدف طرح مسکن مهر، صاحب خانه کردن طبقات فقیر بود، اما با این شیوه غلط، اثرات بد ریشه داری را در اقتصاد کشور گذاشت، چرا که ۴۴ درصد نقدینگی موجود، فقط به خاطر پروژه مسکن مهر در کشور ریخته شد؛ ۱۰۰ هزار میلیارد تومان حجم کل نقدینگی بود اما ۴۴ هزار میلیارد تومان مربوط به مسکن مهر به جامعه ریخته شد و وضعیت را از کنترل خارج کرد.

سیف با بیان این که دو عامل باعثشد به وضعیت عقلانی برسیم، گفت: امید مردم ایران به آینده و همین طور ضرورت پذیرفتن انضباط در سیاست های پولی و مالی کشور دو عاملی بود که توانستیم آن وضعیت غیر عقلانی را کنترل کنیم.

وی با بیان این که استفاده از منابع بانکی برای رونق تولید در بخش خصوصی را در نظر داریم، به بحثبانکداری بدون ربا اشاره کرد و گفت: مشکلی که در اجرا داشتیم را هنوز داریم؛ متأسفانه گاهی با ندانم کاری شعب برخی بانک ها، شبهاتی برای مردم به وجود می آید که باید با روش های ساده سازی، مفاهیم بانکداری بدون ربا را برای مردم ملموس کنیم.

رئیس کل بانک مرکزی تأکید کرد: در زمان صحبت از بانکداری اسلامی، فقط تمرکز می کنیم روی این بحثکه باید ربا حذف شود اما متأسفانه به سایر ابعاد نپرداخته و توجه نکردیم.

وی افزود: در مقوله بانکداری بدون ربا دستاوردهای خوبی داشتیم اما یک مطلب دستاوردهای بزرگ ما را در این زمینه تحت الشعاع قرار داد و آن تورم زیاد موجود در کشور بود.

سیف اضافه کرد: گاهی برخی مردم می گویند شما که میگویید بانکداری اسلامی، چرا نرخ سود این بانک ها ۲۵ درصد است، اما توجه نمی کنند که بانکداری بدون ربا یک مقوله است و تورم یک مقوله دیگر؛ باید بدانیم تورم " ام الفساد " است و باید تلاش کنیم این تورم را یک رقمی کنیم و آن وقت است که بانکداری اسلامی خودش را نشان می دهد.

وی گفت: الحق و الانصاف یک تیم کاری خوب اقتصادی در دولت یازدهم شکل گرفته و آن ها تلاش می کنند تا به سرعت مشکلات اقتصادی را حل کند و از این جهت مایه امیدواری است.

رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: دانشگاه مفید قم نقش مؤثری در ارائه نظریات خوب و علمی در خصوص بانکداری اسلامی داشته و انشاالله این کارها در آینده خود را بیشتر نشان خواهد داد.

وی در ادامه با اشاره به سخنان آیت الله اردبیلی در خصوص گلایه دو نفر از تولید کنندگان صنایع از رفتار بانک ها در قبال اخذ دیرکرد سود وام بانکی، گفت: همه تلاش ما این است که زمینه ای فراهم باشد تا شکایات مردم به راحتی قابل پیگیری باشد.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز