رئیس شورای هماهنگی بانکهای کشور:
پنجاه نفر بیش از ۷۰ درصد معوقات بانکی را در دست دارند
بانک ملی فقط ۱۳ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد و ۱۳ هزار میلیارد تومان هم از بدهکاران که تا این مبالغ وصول نشود، نمیشود خدمات داد.
همه بانکها به یک تفاهم رسیدند که سپرده بالای یکسال پذیرفته نشود و سود ۲۲ درصد برای این نوع سپردهها تعیین شود. هیچ جای دنیا به سپردههای کوتاهمدت سود نمیدهند. هماکنون ۵۰ نفر بیش از ۷۰ درصد معوقات بانکی را در دست دارند.
به گزارش ایلنا، عبدالناصر همتی در گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما گفت: در آخرین جلسهای که سوم اردیبهشت برگزار شد، همه بانکها به یک تفاهم رسیدیم که از این پس سپرده بالای یک سال نخواهیم داشت و سود ۲۲ درصد برای این نوع سپردهها تعیین شد.
همتی گفت: از این رو از روز شنبه ما شروع به رعایت نرخها می کنیم، البته با توجه به رسیدن میزان تورم نقطه به نقطه به ۱۷ و ۶ دهم درصد و پیشبینی کاهش شاخص تورم به زیر ۲۵ درصد، سود ۲۲ درصد عدد بسیار خوبی ارزیابی میشود.
وی افزود: با شروع این رویه، اگر حتی یک بانک تخلف کند، این روند به تدریج شل میشود، بنابراین انتظار ما از دوستان بانک مرکزی این است که آنها با تمام قد با تخلفات برخورد کنند، البته خودشان هم گفتند که موسساتی که رعایت نکنند، آنهایی که در حال گرفتن مجوز هستند، حتما جلوی فعالیت آنها گرفته خواهد شد.
همتی تصریح کرد: برخی از این موسسات حتی سود روزشمار ۲۷ تا ۲۸ درصد می دادند که برای خود آنها ۳۰ درصد محسوب میشود، جای سوال است که محل مصرف و هزینه این پولها کجاست، حتی به نظر میرسد شاید یکی از دلایل به هم خوردن گاه به گاه بازار ارز، مسکن و سکه فعالیت همین موسسات باشد.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای کشور درباره قراردادهای قبلی بانکی با سود بالاتر از نرخ مصوب جدید، گفت: آن قراردادها به قوت خودشان باقی است و هر سپردهای با هر نرخی تا زمان سر رسید آن با همان نرخ ادامه خواهد یافت.
همتی با اشاره به سپرده های کوتاهمدت گفت: هیچ جای دنیا به سپردههای کوتاه مدت سود نمیدهند و شاید یکی از علل به هم خوردن بازار بورس یا جاهای دیگر همین سپردهها باشد چرا که وقتی سود آنها به ۲۲ تا ۲۴ درصد برسد، عدهای در بورس وقتی نرخها بالا میرفت، خرید میکردند و وقتی پایین میآمد، میفروختند و در این سپردهها میگذاشتند.
رئیس شورای هماهنگی بانکهای کشور در ادامه یکی از مهمترین دلایل بیانضباطی پولی در کشور را رشد بیرویه نقدینگی دانست و گفت: تورم هم ناشی از این مشکل در کنار رشد قیمت دلار بود.
ئیس شورای هماهنگی بانکهای کشور یکی از معضلات سیستم بانکی را تسهیلات معوق دانست و گفت: برخی ۱۰ تا ۱۵ میلیارد تومان برای شروع طرحهای خود تسهیلات میخواهند ولی واقعا دست ما بسته است، ما افرادی داریم که ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان به سیستم بانکی بدهکارند و اگر یکی از آنها طلب خود را بدهد، میتوانیم به ۱۰ تولیدکننده متوسط تسهیلات یا صدها وام خرد بدهیم.
همتی ۸۰ هزار میلیارد معوقات بانکی را رقم بسیار قابل توجه و نزدیک به ۲۰ درصد نقدینگی کل کشور(با رقم نزدیک به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان) ذکر کرد و ضمن قدردانی از قوه قضاییه و مسئولین آن گفت: دولت و سیستم بانکی هم دنبال حل مسئله هستند، ما هم از بدهکاران میخواهیم که طلب خود را پرداخت کنند تا بانک مجبور به استفاده از ابزارهای قانونی نشود.
وی افزود: هم اکنون ۵۰ نفر بیش از ۷۰ درصد معوقات بانکی را در دست دارند.
وی افزود: بانک ملی فقط ۱۳ هزار میلیارد تومان از دولت طلب دارد و ۱۳ هزار میلیارد تومان هم از بدهکاران که تا این مبالغ وصول نشود، نمیشود خدمات داد.