پژوهشگر مسائل اقتصادی در گفتوگو با ایلنا؛
کاهش نرخ سود بانکی مشکل اقتصاد را حل نمیکند / دریافت اطلاعات یارانه بگیران بازی سیاسی شده است

کاهش نرخ سود بانی فقط به لحاظ اینکه ربوی بودن سیستم بانکی را تا حدی جبران میکند مفید خواهد بود.
یک پژوهشگر مسائل اقتصادی با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی در هیچ یک از بازارهای سرمایه، مسکن و طلا و ارز تاثیر قابل توجهی ندارد، گفت: خوداظهاری در خصوص دریافت یارانه بیشتر و اطلاع از حسابهای بانکی مردم به یک بازی سیاسی شبیه است و از حالت اقتصادی خارج شده لذا دولت نمیتواند بر اساس آن تصمیم درستی اتخاذ کند.
امیررضا مقصودی پژوهشگر مسائل اقتصادی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در خصوص تصمیم اخیر دولت برای کاهش نرخ سود و تسهیلات بانکی اظهار داشت: دولت برای جبران سیاست شدید انقباضی سیاستهای انبساطی را با تصور اینکه با این عملیات میتواند عدم توازن سیاست انقباضی را جبران کند در پیش گرفت که ارائه سبد کالا، افزایش قیمت مسکن و کاهش نرخ سود بالنکی از جمله آنهاست.
وی با بیان اینکه کاهش نرخ سود بانکی، سبد کالا و افزایش میزان وام مسکن نمیتواند در فضای اقتصادی تاثیر خاصی داشته باشد، افزود: کاهش نرخ سود بانی فقط به لحاظ اینکه ربوی بودن سیستم بانکی را تا حدی جبران میکند مفید خواهد بود.
مقصودی در ادامه در خصوص اینکه آیا کاهش نرخ سود بانکی در رونق و خروج از رکود بازار سرمایه تاثیرگذار است یا خیر، توضیح داد: رشد کاذب بورس در ماههای اخیر تشکیل بازار ثانویه را در پی داشته بطوری که تاحدی موجب سوق دادن مردم به سوی بازار سکه و ارز شده بطوریکه در روزهای اخیر شاهد افزایش قیمتها در این بازار بودهایم.
وی خاطرنشان کرد: این روند در بازار مسکن تاثیرگذار نبوده چرا که تولید انبوه اجازه رونق بازار مسکن را نداده ضمن اینکه افزایش وام مسکن نیز نتوانست بازار مسکن را دچار تغییر کند.
این پژوهشگر اقتصادی کاهش نرخ سود بانکی را در جبران عدم توازن و یا تمایل به بازار سکه بیتاثیر دانست و گفت: قطعا دولت نرخ سود را به میزان کمی کاهش داد که که این میزان تاثیر چندانی در هیچ یک ازبازارهای ثانویه نخواهد داشت مگر اینکه کاهش نرخ سود قابل توجه باشد.
وی تاثیر کاهش نرخ سود بانکی را در نرخ تورم نیز بیتاثیر عنوان و خاطرنشان کرد: تورم بالا هزارعاملی است و کاهش نرخ سود بانکی کم اثربخشترین در حل این مشکل است.
مقصودی در ادامه به بحثبررسی حسابهای بانکی مردم جهت اطلاع از میزان داراییهای مردم برای ارائه یارانه اشاره و تصریح کرد: دریافت و یا عدم دریافت یارانه بیشتر به یک بازی سیاسی تبدیل شده زیرا دولت به تمامی اطلاعات حساب بانکی مردم میتواند براحتی دسترسی پیدا کند.
وی افزود: تمرکز روی سیستم اطلاعات بانکی مردم شفافیت ندارد و نمیتواند اطلاعات درستی از میزان دارایی بدست دهد لذا تکمیل اطلاعات دارایی باید ترکیبی از عوامل اطلاعاتی از جمله اسناد تجاری، اسناد ملکی، منقولات و غیر منقولات باشد که دولت میتواند با اتخاذ سیاستی بهتر بین ثروتمندان و نیازمندان به یارانه انفکاک ایجاد کند.
این اقتصاددان یادآور شد: اعلام نیاز و یا عدم نیاز به یارانه ازسوی مردم بیشتربه یک بازی سیاسی تبدیل شده و به این دلیل از حالت اقتصادی خارج شده و هیچگونه استدلال اقتصادی ندارد.