یک کارشناس بانکی در گفتگو با ایلنا؛
کاهش حتی یک درصد نرخ سودبانکی خطرآفرین است / سوداگری در بازار ارز و سکه نتیجه کاهش نرخ سود
با افزایش نرخ سود بانکی تمام سپردهها از بانک خارج میشود و به سمت بازار ملک، ارز و طلا میبرند و این تصمیم به دلیل تزریق نقدینگی به جامعه با سیاست دولت که کاهش نرخ تورم است در تضاد است همچنین وارسی در اموال مردم، خروج سرمایه از کشور را موجب می شود.
بازرس و حسابرس سابق بانک ملی کاهش حتی یک درصدی نرخ سود بانکی را خطرآفرین دانست و گفت: با این اتفاق سوداگری در بازار ارز و سکه همچنین خروج سرمایه از کشور را خواهیم داشت.
محمد صادق جان نثار، بازرس و حسابرس سابق بانک ملی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا با انتقاد به کاهش نرخ سود بانکی اظهار داشت: در شرایط کنونی پایین آوردن حتی یک درصد نرخ سود بانکی خطرآفرین است که سوداگری در اقتصاد، رونق بازار دلالی ارز و سکه همچنین افزایش تورم را موجب میشود.
وی افزود: سپردهها از بانک خارج میشود و به سمت بازار ملک، ارز و طلا میبرند و این تصمیم به دلیل تزریق نقدینگی به جامعه با سیاست دولت که کاهش نرخ تورم است در تضاد است.
وارسی در اموال مردم، موجب خروج سرمایه از کشور می شود
جاننثار با اشاره به اینکه احتمال خروج سرمایه از کشور وجود دارد تصریح کرد: به دلیل خطرساز بودن طلا و دلنگرانی مردم از سرکشی دولت در اموال و مستغلاتشان پول های خود را به ارز تبدیل کرده و سمت بازارهای خارج از کشور سوق خواهند داد.
بازرس و حسابرس سابق بانک ملی افزود: وزارت اقتصاد و دارایی باید این اطمینان را به مردم دهند که چنین وارسی صورت نمیگیرد.
کاهش نرخ سود بانکی موجب رونق تولید نمیشود
وی در پاسخ به این سئوال که آیا پایین آوردن نرخ سود بانکی موجب رونق تولید خواهد شد افزود: به دلیل سنگاندازیهای زیادی که بر سر راه تولید وجود دارد چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
این کارشناس بانکی ادامه داد: سرمایهگذار وقتی میبیند که باید با اداره دارایی، بهداشت، شهرداری، اداره استاندارد، درگیر شود و گیر کارگر بیفتد ترجیح میدهد برای سوداوری روش مطمئنتر و کم دردسرتری را انتخاب کند.