خبرگزاری کار ایران

محمد نهاوندیان:

کسب سود از طریق افزایش قیمت کالا‌ها شیوه درست بنگاه داری نیست

کسب سود از طریق افزایش قیمت کالا‌ها شیوه درست بنگاه داری نیست
کد خبر : ۱۴۱۰۶۲

تعامل سازنده باجهان تنها در حیطه وزارت خارجه محدود نمی‌شود / همه کارگران و افراد شاغل در بنگاه اقتصادی باید احساس امنیت و رفاه کنند / شاخص رضایت شغلی در ایران در مرتبه مطلوبی قرار ندارد / اقتصاد ایران در حال حاضر دوران گذار از مدیریت دولتی به اقتصاد رقابتی را سپری می‌کند.

رییس دفتر رییس‌جمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید با سه جهت گیری " نجات اقتصادی، تعامل سازنده با جهان و احیای اخلاق " مورد حمایت مردم قرار گرفته است؛ گفت: در هر مجمع اقتصادی تعیین خطوط مشی و اولویت بندی بر مبنای این سه اصل انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمد نهاوندیان با اعلام این مطلب در نخستین همایش جهت گیریهای اقتصادی وزارت کار، تعاون و امور اجتماعی گفت: آنچه که در رابطه با این سه اصل در سطح کلان اقتصادی مصداق دارد در سطح خرد بنگاه نیز می‌تواندتوسط مدیران دنبال شود.

وی با بیان اینکه نجات اقتصاد یعنی خروج از وضعیت خطیری که اقتصاد کشور هم اکنون گرفتار آن است، یادآور شد: در شرایطی هستیم که رشد منهای ۵ درصدی اقتصادی با تورم بالای ۴۰ درصد همراه شده و این وضعیت باعثشده تا شرایط ناگواری برای کشور مهیا شود به طوری که بدخواهان ایران با دستاویز قرار دادن این وضعیت نامطلوب درصد تشدید تحریم‌های اقتصادی بودند.

رییس دفتر رییس‌جمهور با اشاره به بالا بودن نرخ بیکاری، برقراری رکود تولید و پایین بودن ظرفیت تولید کارخانه‌ها گفت: برای خروج از این شرایط نباید تنها به دنبال افزایش درآمد بنگاه اقتصادی و تقویت انحصاری بازار مصرف باشیم بلکه نیاز ویژه‌ای داریم که در سطوح خرد و کلان بتوانیم موجب شکوفایی تولید و اقتصاد باشیم.

وی با بیان اینکه مدیریت دولتی نمی‌توانددر اداره اقتصادی بنگاه عملکرد موفقیت امیزی داشته باشد، گفت: در این سطح از مدیریت مشاهده می‌شود که یک بنگاه اقتصادی تنها با هدف تامین حقوق کارکنان آن از منابع عمومی فعالیت دارد و این درحالی است که چنین اصلی درعلم اقتصاد پذیرفته نیست.

نهاوندیان با یادآوری اینکه بسیاری از بنگاه‌های اقتصادی زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی متعلق به کارگران است، گفت: بدیهی است مدیریت این بنگاه‌ها باید به این رویکرد توجه کند که صرف فعالیت بنگاه تنها به پرداخت حقوق کارکنان آن بنگاه محدود نمی‌شود بلکه قرار است از طریق اداره صحیح این بنگاه نفع سرشاری به همه سهامداران و مالکان آن برسد.

رییس دفتر رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه مجموع اقتصاد کشور باید از فعالیت صحیح بنگاههای اقتصادی سودببرند، گفت: کسب سود از طریق افزایش انحصاری قیمت کالا‌ها شیوه درست بنگاه داری نیست.

وی با بیان اینکه همه کارگران و افراد شاغل در بنگاه اقتصادی باید احساس امنیت و رفاه بکنند، گفت: توفیق اقتصادی زمانی حاصل می‌شود که درنتیجه مدیریت صحیح اقتصادی بنگاه همه کارکنان احساس رضایت شغلی داشته باشند.

نهاوندیان افزود: این درحالی است که در شرایط فعلی شاخص رضایت شغلی در ایران در مرتبه مطلوبی قرار ندارد.

وی ادامه داد: بخشی از این مسئله به فرهنگ کار جامعه باز می‌گردد در این میان رسانه ملی نقش ویژه‌ای در ترویج فرهنگ درست کار در میان منابع انسانی دارد.

رییس دفتر رییس‌جمهور با بیان اینکه فرهنگ کار اسلامی فرهنگی است که در آن هر کس به شغلی که دارد افتخار کند، افزود: اگر شرایط به گونه‌ای باشد که شاغلان و جامعه در خدمت رسانی به یکدیگر دارای رابطه متقابل باشند می‌توان گفت که نظام تامین اجتماعی برقرار است.

نهاوندیان باتاکید بر اینکه خروج اقتصاد ایران از تورم رکودی پیش آمده باید در صدر اولویتهای اقتصادی قرار داشته باشد، یادآور شد: اقتصاد ایران در حال حاضر دوران گذار از مدیریت دولتی به اقتصاد رقابتی را سپری می‌کند.

رییس دفتر رییس‌جمهور با بیان اینکه در اقتصاد رقابتی برخلاف اقتصاد دولتی سودآوری به دور از فضای انحصاری و در محیط سالم رقابتی تحقق می‌یابد، تاکید کرد: اقتصاد رقابتی امروز برای سودآوری از ملاحظات و مسئولیتهای اجتماعی خودنیز غافل نیست.

نهاوندیان با بیان اینکه انحراف نظام سرمایه داری در نگاه افراطی بود که این نظام در خصوص کسب سود حداکثر و افزایش بهره وری به آن مبتلا شده بود، افزود: امروز در نظام جامع اقتصادی کسب سود مالی بالا تنهاملاک موفقیت نیست بلکه میزان تخریب محیط زیست و نارضایتی اجتماعی کارگران نیز از عواملی است که در محاسبه میزان سود بنگاه محاسبه می‌شود.

رییس دفتر رییس‌جمهور همچنین در خصوص مسئله احیای اخلاق گفت: اخلاق را در اقتصاد یک امر انتزاعی و محدود به موعظه و نصیحت پدرانه نیست بلکه منظور از اخلاق اقتصادی آن است که چگونه بتوان در صحنه اجتماعی بنگا ه اقتصادی را در جهت رقابت مدیریت کرد.

نهاوندیان همچنین در خصوص تعامل سازنده با جهان گفت: این مسئله تنها درحیطه وزارت خارجه نباید محدود شود بلکه تعامل سازنده با جهان خارج موضوعی است که به کل ایران و به ویژه اقتصاد ایران مربوط می‌شود.

وی با بیان اینکه تحمیل تحریم‌های اقتصادی از سوی بدخواهان شایسته ایران سربلندنیست، گفت: عزت ایران زمانی تجلی می‌یابد که ما در رقابتهای بین المللی حاضر باشیم و به درخشیم.

نهاوندیان با اشاره به اجلاس اخیر داووس در کشور سوییس گفت: در طول این اجلاس پیشنهادات بسیاری از سوی سرمایه گذاران خارجی در خصوص علاقه‌مندی برای حضور در صحنه اقتصاد ایران مطرح شد.

وی با یادآوری اینکه پس از رکود اقتصادی اخیر تعداد بازارهای اقتصادی که بازگشت سرمایه را موجب می‌شدند در سطح جهان کاهش یافت، افزود: از نظر تحلیلگران بازار سرمایه در شرایط کنونی اقتصاد ایران یکی از معدود بازارهای اقتصادی است که می‌تواند در صورت امکان بازگشت، سرمایه را تضمین کند.

ارسال نظر