خبرگزاری کار ایران

نباید جایگاه‌ها قربانی اختلافات فردی شود؛

گودرزی: کسب کرسی‌های بین‌المللی حق‌کشی‌ها را کم می‌کند / نباید با اولین ناکامی، تسلیم شویم

گودرزی: کسب کرسی‌های بین‌المللی حق‌کشی‌ها را کم می‌کند / نباید با اولین ناکامی، تسلیم شویم
کد خبر : ۲۲۹۵۵۹

راهکار تحقق این هدف مذاکره و برنامه ریزی برای عملیاتی شدن حضور نمایندگان ایران در مجامع بین المللی است.

وزیر ورزش و جوانان با تاکید بر فعال سازی دیپلماسی ورزش گفت: دیپلماسی عمومی دولت تدبیر و امید، تعامل با سایر کشورها و جهان است.

به گزارش ایلنا به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، محمود گودرزی در نخستین نشست تخصصی هم اندیشی حوزه بین المللی وزارت ورزش و جوانان با کمیته ملی المپیک، پارالمپیک و فدراسیون های ورزشی هدف از برگزاری آن را ایجاد شرایط مطلوب برای فعال سازی دیپلماسی ورزش اعلام کرد.

وی افزود: دیپلماسی عمومی دولت تدبیر و امید، تعامل با سایر کشورها و جهان است. به طبع این موضوع در حوزه ورزش نیز ضروری است که اتفاق بیافتد. چراکه رویدادهای بین المللی ورزش همواره وجود دارد که با تعامل بیشتر و دیدن آموزش های خاص و تجمیع فعالیت های موازی و همگرا و متمرکز برای کسب نتایج بهتر در حوزه دیپلماسی ورزشی رخ می‌دهد. همانطور که در دو نشست قبلی به استحضار شما رسید، باید شرایطی فراهم آوریم که فعالیت‌های خاص در حوزه بین الملل انجام شود و در این خصوص سرمایه‌گذاری ویژه‌ای باید صورت گیرد تا از مشکلاتی که برای تیم ها و ورزشکارانمان در رویدادهای بین الملی رخ می دهد، کاهش یابد.

پول عرب هارا به کرسی نشانده

گودرزی در این باره چنین مثال زد: برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس که قدرت چندانی در بخش ورزش ندارند، کرسی‌های اثربخش و تاثیرگذاری در ورزش آسیا تصاحب کرده‌اند، این در حالی است که ما به عنوان یکی از قدرت‌های ورزشی برتر قاره فاقد چنین شرایطی هستیم. کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برای بدست آوردن کرسی های بین المللی پول و هزینه بسیاری صرف می کنند اما واقعیت این است که این اقدامات بخشی از کار است. در بخش دیگر برنامه ریزی و جلب نظر مجامع بین المللی است. ما درصدد هستیم حتی المقدور در این حوزه تلاش و سرمایه گذاری بیشتری انجام دهیم و چنانچه بتوانیم علاوه بر هزینه کردن در بخش ارتباطلات نیز حضور موثرتری داشته باشیم، می توانیم در کسب کرسی های بین المللی موفق تر عمل کنیم.

ارتباطات با جهان خارج

وزیر ورزش و جوانان افزایش توان ملی برای ارتقای جایگاهی که برخی نمایندگان را در حوزه بین الملل دارند را از اهدافی عنوان کرد که باید دنبال شود و افزود: راهکار تحقق این هدف مذاکره و برنامه ریزی برای عملیاتی شدن حضور نمایندگان ایران در مجامع بین المللی است.

وی بهره گیری از خردجمعی و برگزاری نشست های تخصصی با هدف بهره‌گیری از تجربیات در این حوزه را مورد توجه قرار داد و گفت: باید بتوانیم با جهان خارج ارتباط برقرار کنیم. باید منافع ملی بر منافع شخصی ارجح شود و نباید جایگاه‌ها قربانی اختلافات فردی شود.

قضاوت‌های از قبل پیش بینی شده

محمود گودرزی دستیابی حداکثری کرسی‌ها در مجامع بین‌المللی را اقدامی بسیار مهم دانست و گفت: اگر این موضوع محقق شود کمتر شاهد حق‌کشی‌ها در میادین بین المللی ورزشی خواهیم بود. در مسابقات آسیایی گاها شاهد مهندسی بازی‌ها می‌شدیم. در دنیا هم این اتفاق بسیار رخ می‌دهد. گاهی چنان افراط می‌شود که می‌توان این موضع را کاملا مشاهده کرد. ما کاری هم نمی توانیم انجام دهیم و قضاوت ها در دادگاه هایی که از قبل پیش‌بینی شده قضاوت می شوند.

وزیر ورزش و جوانان تاکید کرد: باید به دیپلماسی عمومی کمک کنیم چراکه این مساله می تواند برای ورزش مثمرثمر باشد. در واقع سیاست ورزش می تواند توفیقات بسیاری همراه داشته باشد.

وی ضمن قدردانی از مسوولان فدراسیون‌ها در حوزه بین الملل گفت: فدراسیون‌ها با مجامع ورزشی بین‌المللی در تعامل هستند و در این تعاملات یک سری ارتباطات و دوستی‌های عاطفی اتفاق می‌افتد که در تصاحب کرسی‌ها می‌تواند بسیار تعیین‌کننده باشد.
از شکست رای‌گیری نهراسیم

گودرزی با گلایه از مسوولان مجامع بین‌المللی ورزشی افزود: برخی از کشورها در یک یا دو رشته بیشتر فعالیت ندارند اما بسیاری از کرسی ها را از آن خود کرده‌اند، حال آنکه ما در بسیاری از رشته صاحب سبک هستیم اما کرسی نداریم. همه اینها به یک برنامه‌ریزی و وحدت زمان چند ساله نیازمند است و نباید با اولین ناکامی، تسلیم شویم بلکه فعالیتهایمان باید متمرکز و مستمر باشد. در کشتی رایزنی هایی شد و قول و قرارهایی هم گذاشته شد. در گام اول آرا بد نبود، اما کافی هم نبود. اگر ما این را هم رها کنیم در دوره بعد چنین اتفاقاتی نمی افتد. در صورت رایزنی لازم می توانیم حتی در دوره بعدی هم در این باب موفق باشیم و در جهان و آسیا صاحب کرسی شویم.

وزیر ورزش و جوانان گفت: ما در دوره‌های بعد حتما می‌توانیم حضور موفق داشته باشیم هر چند این امر مستلزم انجام کار به طور سازمانی است که باید با همکاری مشترک حوزه بین الملل و کمیته ملی المپیک محقق شود.

همچنین کیومرثهاشمی نیز در این نشست، این نشست را سومین جلسه هم‌اندیشی عنوان کرد و گفت: این نشان می‌دهد مجموعه وزارت ورزش عزم خود را جزم کرده تا نگرانی‌ها و مشکلات در حوزه بین الملل رفع شود و سیستم نظام مندی پیدا کند.

وی ادامه داد: وزارت ورزش به عنوان متولی ورزش کشور و کمیته ملی المپیک در بخش کاری خود و فدراسیون های ورزشی مجموعه ای هستند که می توانند با همکاری به اهداف از پیش تعیین شده برسند. اگر شرایطی به وجود بیاوریم که منافع ملی در عرصه ورزش و کسب کرسی های بین المللی بر منافع فردی ارجحیت پیدا کند، می توانیم به بهترین شکل تصمیم گیری کنیم.

کیومرثهاشمی با اشاره به ۳۱۲ کرسی ایران در مجامع ورزشی بین المللی خاطرنشان کرد: کسب این کرسی ها عمدتاً براساس تلاش های فردی و ارتباطاتی که خود دوستان از مجاری ورزش کشور گرفته اند، بوده و این موضوع به این معنا است که ما برنامه منسجمی دراین خصوص نداشتیم و اکنون تلاش می شود تا بتوانیم این همکاری را با کمک شما به وجود آوریم. در این زمینه اگر فدراسیون ها نخواهند هیچ اتفاقی نمی افتد. ضرورت دارد تا مجموعه ای تحت شورای هماهنگی محور کار قرار گیرد تا هماهنگی بین مجموعه ها به وجود آید.

رئیس کمیته ملی المپیک با بیان اینکه دو سیاست و دو مدل در عرصه بین الملل برای کسب کرسی ها وجود دارد، اظهار داشت: یکی این که خود فدراسیون ها راساً ورود پیدا می کنند و متولی می شوند و مدل دیگر این که به شکل متمرکز است که با حمایت های همه جانبه کلان دولت انجام می شود و ایران از این سیاست پیروی می کند.

او با بیان اینکه تعداد کرسی های اثرگذار ما خیلی کم است، ادامه داد: اگر نگاه ما بحثکیفیتی از لحاظ ۳۱۲ کرسی بین الملی است، متاسفانه این موضوع کمتر دیده می شود.

کیومرثهاشمی با بیان این موضوع که اگر می خواهیم کمیت(تعداد) کرسی هایی که به نام ایران ثبت شده افزایش یابد از مدل اول باید استفاده کنیم و اگر خواستار ارتقاء سطح کرسی ها هستیم باید از مدل دوم بهره بگیریم و به شکل متمرکز عمل کنیم.

رییس کمیته ملی المپیک با تاکید براینکه مجموعه ورزش باید به دنبال کرسی های مهم باشد، اظهار داشت:
واقعیت این است که کشورما باید به صورت متمرکز عمل کند و برای رسیدن به این مهم باید این برنامه را نظاممند کند تا منافع ملی در این جا دیده شود.

او از تشکیل شورایی برای نظامند کردن کسب کرسی های بین المللی توسط جامعه ورزش کشور خبر داد و یکی از وظایف این شورا را برنامه ریزی، سیاست گذاری و حمایت از نمایندگان ایران در مجامع بین المللی اعلام کرد.

هاشمی ادامه داد: یکی از وظایف این شورا طبقه بندی این کرسی ها است واینکه این جایگاههای بین المللی دارای چه درجه ای از اهمیت هستند.

او در ادامه با بیان اینکه اگر ما بتوانیم ۴ کرسی اثرگذار در دوران مدیریت خود بگیریم به هدف خود رسیده ایم، اظهار داشت: هدف ما این است که ضعف بزرگ ورزش کشور را برطرف کنیم و ما به عنوان کمیته ملی المپیک برای این امر مهم آماده هرگونه همکاری هستیم.

ارسال نظر
پیشنهاد امروز