نباید دنبال بزرگنمایی نتایج باشند؛
سلطانی: بردن تیم واترپلوی پیشکسوتان قزاقستان شگفتی نیست / شکست از کویت فاجعه بود!
قزاقها با ۶ بازیکن به این مسابقات آمده بودند و بازیکنان ۴۷ ساله و ۴۱ ساله در ترکیب تیم شان داشتند و در واقع تیمی که بازیکنان ما آنها را شکست دادند، تیم پیشکسوتانقزاقستان بود!
پیشکسوتواترپلوی کشور با بیان اینکه نایبقهرمانی ایران در مسابقات واترپلویساحلی آسیا شگفتی نبود و نباید با بزرگنمایی آن را همسطح بازیهای آسیایی تلقی کرد، گفت: باید هر نتیجهای را در جایگاه خودش مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار دهیم.
داوود رضا سلطانی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا در ارزیابی خود از حضور تیم ملی واترپلو در رقابتهای ساحلیآسیا افزود: با توجه به غیبت تیمهای مطرح و صاحبنام واترپلو نظیر چین، ژاپن، ازبکستان و کره در مسابقاتساحلی تایلند، کسب مدالنقره این بازیها نمیتواند شگفتی محسوب شود، ضمن اینکه فراموش نکنیم با توجه به اولین حضور ما در این مسابقات، بحثمدالآوری برای مسئولان فدراسیون و کمیته ملی المپیک اهمیت خاصی داشت و از همین رو تیم ما با ترکیباصلی تیم ملی واترپلو در این مسابقات شرکت کرده بود، در حالیکه حریفان ما با تیمهای ساحلی خود که معمولا بازیکنان آن متفاوت با تیم ملی واترپلو هستند گام به این مسابقات گذاشته بودند.
وی با بیان اینکه باید این مسابقات را در جای خودش و در سطح همان بازیهایساحلی مورد نقد و ارزیابی قرار داد، گفت: به هر حال بازیکنان تیم ملی واترپلو برای کسب این مقام زحمت زیادی کشیدند و تلاش قابلتقدیری داشتند و در وانفسای واترپلو که روند ناامید کنندهای دارد و از حضور در بازیهای آسیایی اینچئون بازماند و مدتهاست مسابقه برونمرزی نداشته این نایب قهرمانی نتیجه بدی نبود و باید کار ملیپوشان را ارج نهاد.
سلطانی با انتقاد از رویه فدراسیونشنا در مقایسه مسابقات واترپلویساحلی با بازیهای آسیایی یادآور شد: اینکه فدراسیون بعد از پیروزی بر قزاقستان آن را خلق شگفتی عنوان کند یا اینکه اعلام کنند تیم ما قهرمان ۵ دوره بازیهای آسیایی را شکست داده، بزرگنمایی و به نوعی منحرفکردن افکار عمومی است، چراکه همه اهالیواترپلو میدانند سطح این ۲ مسابقه به هیچوجه با یکدیگر قابلمقایسه نیست و اینگونه مقایسههای نادرست و بزرگنماییها تنها اعتماد خانوادهواترپلو را نسبت به واقعنگری و حقیقتگویی مسئولان فدراسیون از بین میبرد.
سرمربی سابق تیم ملیواترپلویجوانان با بیان اینکه فدراسیون نباید پشت این مدال بخوابد و از برنامهریزی و آیندهنگری غافل شود، گفت: این مدال میتواند شروعی برای واترپلویساحلی ایران باشد و نباید بیجهت آن را بزرگنمایی کرد چراکه خانواده واترپلو میدانند که رقابتهای ساحلی شرایط و قوانینخاص خودش را دارد و تیمهای شرکتکننده در آن قابلمقایسه با تیم ملی حاضر در بازیهای آسیایی و قهرمانی آسیا نیستند.
رئیس پیشین کمیته فنیواترپلو در مورد پیروزی تیم واترپلویساحلی مقابل قزاقستان و شکست از کویت گفت: با وجود اینکه برد مقابل قزاقها برای ما افتخارآمیز بود، اما فراموش نکنیم که اولا آنها با ۶ بازیکن در این مسابقات شرکت کرده بودند، در ثانی بازیکنان ۴۷ ساله(دروازهبان) و ۴۱ ساله در ترکیب تیمشان داشتند و در واقع تیمی که بازیکنانجوان و انرژیک ما آنها را شکست دادند، تیم پیشکسوتانقزاقستان بود و هیچ شباهتی به تیم اصلی قزاقستان که قهرمان بازیهای آسیایی اینچئون شد، نداشت. ضمن اینکه شکست مقابل کویت هم نمیتواند نتیجه قابلقبولی برای واترپلویایران باشد و به اعتقاد من بازیکنان ما کویت را دست کم گرفتند و همین مسئله باعثشد مقابل این تیم متحمل یک شکست تاریخی شویم که برای واترپلویایران فاجعه بود.
سلطانی با بیان اینکه امیدوارم این نتیجه باعثشود تا فدراسیون با نگاهیمثبت به آینده برای واترپلویکشور به برنامهریزی بلند مدت بپردازد، گفت: با تمام کم و کاستیهای موجود این مدال میتواند شروعی تازه برای واترپلویایران باشد تا بعد از اینکه اینرشته با بیتدبیری مسئولان به بازیهای اینچئون اعزام نشد، دوباره انگیزه و خودباوری به بازیکنان ما بازگردد و حداقل فدراسیون از این فرصت برای برنامهریزی و بهبود وضعیت کنونی این رشته که ظرفیت مدالآوری بالایی دارد، استفاده کند.
وی در مورد اینکه آیا ظرفیت برگزاری لیگ واترپلویساحلی در کشور وجود دارد یا نه گفت: به اعتقاد من برگزاری لیگواترپلو با شرایط موجود بسیار دشوار است و شاید در حالحاضر چنین ظرفیتی در باشگاهها وجود نداشته باشد، اما فدراسیون میتواند با توجه بیشتر به لیگبرتر و افزایشکیفیت این مسابقات و راهاندازی مسابقات لیگجوانان و برگزاری مسابقاتمنظم زیر ۱۶ سال به رشد و پیشرفت و پشتوانهسازی واترپلو در دو بخش ملی و ساحلی کمک کند.
گفتنی است، تیم واترپلوی ساحلی قزاقستان بدون بازیکنان تیم ملی بزرگسالان خود در چهارمین دوره بازیهای ساحلی آسیا در تایلند شرکت کرده بود که برای اطلاع مخاطبان اسامی هر دو تیم واترپلوی ساحلی و تیم ملی قزاقستان به تفکیک در زیر میآید. نکته جالب در تیم واترپلویساحلی قزاقستان اینکه در ترکیب این تیم بازیکنانی از ۴ دهه حضور دارند و تفاوت سنی دو بازیکن این تیم به تنهایی ۲۹ سال است.
اسامی بازیکنان تیم ملی واترپلوی قزاقستان قهرمان بازیهای آسیایی اینچئون:
MAKHMETOV Madikhan(مادیخان مخمتوف)، GUBAREV Sergey(سرگئی گوبارف) AXENOV Alexandr(الکساند آگزنوف) IPENKO Roman(رومن پیلینکو) USHAKOV Vladimir(ولادیمیر یوشاکوف) SHMIDER Alexey(آلکسی شمیدر) SHAKENOV Murat(مورات شاکنوف) KOLIADENKO Anton(آنتون کولیادنکو) UKUMANOV Rustam(رستم اوکومانوف) REKECHINSKIY Andrey(آندری رکیچینسکی) PANFILI Alexey PILIPENKO(الکسی پانفیلی) PEKOVICH Branko(برانکو پکوویچ) FEDOROV Alexandr(آلکساندر فدوروف)
اسامی بازیکنان تیم ملی واترپلوی ساحلی قزاقستان:
SHVEDOV Alexandr(الکساندر شودوف - ۴۱ ساله)، ZHARDAN Maxim(ماکسیم زاردان - ۱۹ ساله)،
MANAFOV Ravil(راویل مانافوو - ۲۹ ساله)، AUBAKIROV Miras(میراس آباکیروف - ۱۸ ساله)، SALNICHENKO Viktor(ویکتور سالیچنکوف - ۴۷ ساله)، MEDVEDEV Yevgeniy(یوگنی مدودوف - ۲۹ ساله)