چهارمیندروهبازیهای ساحلی - تایلند؛
رحیمی: سطح بازیهایساحلی بالاتر از ادوار گذشته است / کشورها بازیها را جدی گرفتهاند
رشتههای تیمی مثل فوتبال، والیبال، کبدی و واترپلو هم در حال پیگیری ادامه رقابتها هستند و ظرفیت کسب مدال طلا برای همه آنها در این دوره از بازیها وجود دارد. در کل عملکرد کاروان تا اینجای کار مطلوب ارزیابی میشود.
سرپرست کاروان اعزامی کشورمان سطح چهارمین دوره بازیهای آسیایی را به مراتب بالاتر از ادوار گذشته دانست و با اشاره به اینکه کشورها این دوره از بازیها را بسیار جدی تر از قبل گرفتهاند، عملکرد کاروان ایران را مطلوب ارزیابی کرد.
به گزارش ایلنا، اصغر رحیمی سرپرست کاروان اعزامی کشورمان به چهارمین دوره بازیهای آسیایی ساحلی ۲۰۱۴ پوکت اظهار داشت: درست در روز برپایی نشست ثبتنام کشورها بود که متوجه شدیم این دوره از بازیها با ادوار گذشته چه به لحاظ کیفی و چه کمی متفاوت خواهد بود. تمام کشورها با قدرت در این دوره شرکت کردهاند و میزبان نیز با تمام توان آمده تا عنوان قهرمانی در اکثر رشتهها را به هر نحوی که شده بدست آورد.
وی ادامه داد: در دور قبل، بازیها فقط در ۱۳ رشته برگزار شد اما این دوره در ۲۶ رشته برگزار میشود که تعداد ورزشکاران شرکت کننده نیز به همین نسبت افزایش داشته است.
دوره پیشین که ۲۰۱۲ در چین برگزار شد ۱۳۳۶ ورزشکار حضور داشتند در حالیکه در این دوره از بازیها ۲۳۳۵ ورزشکار به رقابت با یکدیگر می پردازند. اعلام این نکته که چین بعنوان میزبان دور قبل با ۱۶۰ ورزشکار به مصاف میهمانان رفته بود، اما در این دوره تایلند با ۳۵۸ ورزشکار در بازیها حضور دارد.
رحیمی با تاکید بر این موضوع که افزایش تعداد کشورها و ورزشکارانش به خوبی نشان میدهد که این بازیها رفته رفته با اهمیتتر میشوند، گفت: با نگاهی به تاریخچه برگزاری این بازیها در دورههای قبل میتوان بخوبی رشد، توجه و جدی گرفته شدن آن را حس کرد. این بازیها به حدی در حال پیشرفت و توجه است که در اجلاس انجمن کمیتههای ملی المپیک جهان(ANOC)، مسئولین کمیته بین المللی المپیک و شورای المپیک آسیا تصمیم به جهانی سازی آن گرفتند.
وی با اشاره به پتانسیل و ظرفیتهای خوب کشورمان برای سرمایه گذاری در رشتههای ساحلی یاد آور شد: خوشبختانه هم در شمال و هم در جنوب ایران سواحل بسیار ایدهآلی برای تمرین و آماده سازی ورزشکاران کشورمان در اکثر رشتهها وجود دارد که با شناسایی چهره های مستعد می توان برای موفقیت در اکثر رشتههای این دوره از بازیها سرمایهگذاری و برنامهریزی کرد. به هر حال دستگاه ورزش ایران بخصوص فدراسیونهای ما نیز میبایست همگام با تمام رقبای آسیایی توجه بیشتری را به رشتههای ساحلی خود داشته باشند.
رحیمی عملکرد کاروان ورزشی ایران در این دوره از رقابتها را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: خوشبختانه علیرغم اینکه فقط در ۱۷ رشته و آنهم با نفراتی بسیار محدود حضور پیدا کردیم، اما خوشبختانه نتایج قابل قبولی را در اکثر رشتهها بدست آوردیم که در کنار نظم و رعایت مسایل فرهنگی باعثمیشود تا نمره قابل قبولی به کاروان ایران تعلق بگیرد. در واقع قرار نبود کاروان ساحلی به این بازیها اعزام شود که با اراده رییس و اعضای هیئت اجرایی کمیته ملی المپیک تصمیم نهایی برای اعزام گرفته شد که جای تقدیر و تشکر دارد. رشته کشتی عملکرد خیره کنندهای داشت. فوتوالی، کبدی و سپک تاکرا بیش از انتظار ظاهر شدند و مطمئنا در رشته هایی همچون موی تای هم نتایج خوبی بدست خواهیم آورد.
وی در ادامه افزود: رشتههای تیمی مثل فوتبال، والیبال، کبدی و واترپلو هم در حال پیگیری ادامه رقابتها هستند و ظرفیت کسب مدال طلا برای همه آنها در این دوره از بازیها وجود دارد. در کل عملکرد کاروان تا اینجای کار مطلوب ارزیابی میشود.
رئیس مرکز نظارت بر تیمهای ملی کمیته ملی المپیک با اشاره به جایگاه ایران در جدول رده بندی بازیها گفت: ببینید، در حال حاضر با ۵ طلا در جایگاه ششم قرار داریم. در دوره قبل کشورهایی مثل خود ما با ۲ طلا در جایگاه هفتم قرار گرفتند، اما در این دوره شاهدیم که کشوری با ۲ طلا و ۶ برنز در جایگاه پانزدهم قرار گرفته. این یعنی سطح بالا، فشردگی مسابقات، برنامه ریزی کشورها و اهمیت بازیها.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر که باید به آن اشاره کنم این است که ما تا این لحظه عنوان ششمی با کاروانی حداقلی و البته بدون استفاده از پتانسیل ورزشکاران زن بدست آوردهایم. شما با نگاه به جدول مدالآوری کشورهای بالا و پایین ایران به خوبی میبینید که نیم و بلکه بیش از نیمی از مدالهای کشورهای رقیب را بانوان کسب کرده اند. در این دوره از بازیها به دلیل بسیاری از مسایل امکان حضور بانوان نبود اما قطعا در آینده با استفاده از توانایی آنان می توانیم تعداد مدال و جایگاهمان را ارتقا ببخشیم.