در مقابل هرگونه تخلف میایستم؛
رشیدی: مدیریت اتوبوسی در ورزش را قبول ندارم / آدم سیاسی نیستم!
روش مدیریتی من اتوبوسی نیست، اما از تمامی مجموعه فدراسیون کار میخواهم و به همین جهت با کسی شوخی ندارم.
سرپرست فدراسیون ورزشهای رزمی گفت: روش مدیریتی من اتوبوسی نیست، اما از تمامی مجموعه فدراسیون کار میخواهم و به همین جهت با کسی شوخی ندارم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، فدراسیونی که سالها با انواع و اقسام مشکلات داخلی و بین المللی و همچنین حواشی خود ساخته روزگار میگذراند، چند ماهی میشود مدیری را در رأس خود میبیند که حقیقتا یکی از مدیران " تحولگرا " در ورزش ما محسوب میشود. به همین جهت فدراسیون پرجمعیت ورزشهای رزمی این روزها، روی آرامش را به خود دیده است.
حضور در پست نایبرئیسی فدراسیونهای ووشو، کاراته و جودو و بعد از آن فدراسیون ورزشهای رزمی، پیشینهای قابل اتکا برای " محمود رشیدی " بود تا این بار سکاندار فدراسیون ورزشهای رزمی شود. در روزهایی که تحولات مشهودی در جای جای این فدراسیون و همچنین چشم اندازهای متولیان این مجموعه رزمی کشور به چشم میخورد، فرصتی دست داد تا رکورددار پست نایب رئیسی در ورزش ایران، در مورد آنچه در ۷ سال گذشته بر این فدراسیون گذشت، همکلام شویم که بعد از تلاشهای فراوان، بالاخره موفق شدیم با نفر اول فدراسیون ورزش های رزمی گپ و گفتی انجام دهیم که ماحصل آن چنین شد:
• بعد از چند دوره حضور در پست نایب رئیسی فدراسیونهای ووشو، کاراته و جودو، سرپرستی فدراسیون ورزشهای رزمی به شما محول شد. مثل اینکه به رشتههای رزمی علاقه زیادی دارید…
- ابتدا باید بگویم علاوه بر فدراسیونهای جودو، کاراته و ووشو، من ۶-۷ ماه هم نایب رئیس فدراسیون ورزشهای رزمی بودم. در مورد علاقهام به رشتههای رزمی نیز بنده از سال ۵۶ و در آکادمی کاراته ایران و زیر نظر استاد " وارسته " کاراته را آغاز کردم. از این آکادمی بسیاری از قهرمانان، بزرگان و اسطورههای کاراته ایران برخاستند.
• نایب رئیسی شما در فدراسیون رزمی، خیلی آرام بی سر و صدا بود. چرا؟
- رئیس سابق فدراسیون از دوستان من است. ضمن اینکه معاون وقت وزارت ورزش(سید حمید سجادی) نیز پیشنهاد نایبرئیسی فدراسیون را ارائه داد و من هم قبول کردم. البته ابتدا قرار بود فقط عضو هیات رئیسه باشم، اما به هر حال ۶-۷ ماه به عنوان نایبرئیس در خدمت فدراسیون بودم.
• در دوران ریاست ۷ ساله رئیس سابق فدراسیون ورزشهای رزمی، این مجموعه با مشکلات و نابسامانیهای زیادی روبرو بود. قبول دارید یک ویرانه را تحویل گرفتهاید؟
- من این لفظ را به کار نمیبرم. فقط این را میگویم که ۱۰۲ سبک، انجمن، گروه و کمیته در فدراسیون مشغول فعالیت هستند که همه از رئیس فدراسیون انتظاراتی دارند و ما هم باید پاسخگوی توقعات آنها باشیم. هر چند معتقدم برخی انتظارات نیز بهجا و معقول نیست.
• معضلات فراوانفدراسیون در دورهقبلی، در شرایطی بود که برادران رئیسجمهور سابق، عضو هیات رئیسه فدراسیون بودند، ضمن اینکه رئیس سابق فدراسیون از حمایتهایخاص مدیراندستگاه ورزش نیز برخوردار بود.
- من هم نمیدانم چطور مسئولان فدراسیون نتوانستند از این فرصتها استفاده کنند. با این حال، به نظرم وی برای فدراسیون زحمت کشید.
• یعنی معتقدید رئیس سابق برای فدراسیون زحمت کشید؟!
- نمیشود گفت وی زحمت نکشید. فکر میکنم در این باره نظر ندهم، بهتر است، اما در مجموع معتقدم میشد بهتر کار کرد.
• در فدراسیون فعلی هنوز برخی عوامل فدراسیون سابق حضور دارند و این در حالی است که بخش قابلتوجهی از انتقادات در دوره پیش از شما، متوجه آنها بود، از جمله دبیر کمیته تیمهای ملی و البته دبیر فدراسیون.
- ببینید روش مدیریتی من اینطور نیست که اتوبوسی بیایم و اتوبوسی هم بروم. من با همه تعامل میکنم. در مورد دبیر کمیته تیمهای ملی، ابتدا میخواستم وی را برکنار کنم، اما او به من گفت مسئولانقبلی از من کار نمیخواستند. او گفت: اگر شما از من کار بخواهید، در خدمت فدراسیون هستم. بنده هم با پیشنهاد وی موافقت کردم و الان یک ماه است از عملکرد او رضایت صد در صد دارم. درخصوص دبیر فدراسیون نیز بنده هیچگاه قصد برکناری او را نداشتهام و اگراستعفا هم بدهد، نمیپذیرم.
• یعنی میخواهید راه رئیس سابق را ادامه دهید؟
- من به همه عوامل فدراسیون فرصت ۳-۴ ماهه میدهم. اگر توانستند با برنامههای بنده هماهنگ شوند و کار کنند، در خدمتشان هستیم. در غیر این صورت، با آنها ادامه نخواهیم داد. خدا را شکر در حال حاضر با تمامی مجموعه فدراسیون، تعامل صد در صد داریم و همه پرسنل برنامههای بنده را مو به مو اجرا میکنند، حتی اگر برخلاف میل باطنیشان باشد.
• پس کل فدراسیون به نوعی متحول شدهاند!
- بله، بنده با کسی شوخی ندارم. من با همه رفیق هستم، اما فقط کار میخواهم.
• یکی از مشکلات فدراسیون قبلی، فامیل بازی و استفاده از کسانی بود که در سبک رئیس سابق حضور داشتند. شما که دنبال چنین چیزهایی نیستید؟
- بنده نه سبک دارم و نه اهل فامیل بازی هستم. الان هیچ کس در فدراسیون، نسبت نسبی و یا سببی با من ندارد.
• ۲ نفر از پرسنل سابق فدراسیون جودو در حال حاضر در فدراسیون ورزش های رزمی مشغول به کار شده اند. این کار دلیل خاصی دارد؟
- یکی از این دوستان از دوران فدراسیون جودو با من همکاری داشت. او الان کارهای تدارکاتی و ذیحسابی را انجام می دهد. دیگری هم که مسئول سابق سازمان لیگ جودو بود که با توجه به این که برخی رشته های ما از جمله جوجیتسو شباهت زیادی با جودو دارند، در زمینه برگزاری مسابقات این قبیل رشته ها، از وجود اسفندآبادی استفاده می کنیم.
• از جمله اتفاقات دوران چند ماهه ریاست شما، حضور " منوچهر منطقی " مدیرعامل اسبق ایران خودرو و معاون کنونی وزیر دفاع در پست نایب رئیسی فدراسیون است. آیا وی سابقه ورزشی هم دارد؟
- بله، ایشان والیبالیست خوبی بودند. الان هم در جلسات فدراسیون شرکت دارند و از ایده های جالب خود ما را بهره مند می کنند. دکتر منطقی کلا آدم خوشفکری است.
• فلاش بک به دوران نایب رئیسی شما در فدراسیون های جودو، ووشو و کاراته و همچنین اقدامات این مدت تان، نشان می دهد مدیری " تحول گرا " هستید. خودتان هم این را قبول دارید؟
- فکر می کنم همین طور که شما می گویید باشم!
• فدراسیون قبلی، ابتدا در مکانی اجاره ای فعالیت می کرد. بعد هم به فضایی بسیار کوچک منتقل شد. اما الان ساختمانی ۵ طبقه دارد که گویا ۵/۱ میلیارد تومان برای رهن آن هزینه کرده اید.
- همین طور است. البته این مبلغ را نه وزارت ورزش داد و نه صاحب ملک تا به حال از پولی خواسته است. از سوی دیگر اتوماسیون اداری را هم راه اندازی کرده ایم و خلاصه این که سایت اداری فدراسیون، کاملا دستخوش تغییرات مثبت شده است.
• به موضوعات مهم و البته مناقشه برانگیز سال های اخیر فدراسیون ورزش های رزمی می رسیم. ابتدا از کیک بوکسینگ و مشکلات بین المللی اش شروع می کنیم. این معضل بالاخره کی حل خواهد شد؟
- ما می خواهیم این مساله حل شود و آن را پیگیری نیز می کنیم. هدف اصلی من این است که با تیم ملی کیک بوکسینگ واکو در مسابقات آسیایی و جهانی واکو شرکت کنیم. اما متاسفانه در این سال ها، اجازه چنین کاری را به ما نداده اند و به همین جهت ورزشکاران و تیم های کشورمان، در رقابت های کیک بوکسینگ با عناوین دیگر شرکت کرده اند.
• علیرغم برخی انتقادات که متوجه نوع رفتار و نگاه " ناصر نصیری " نایبرئیس ایرانی فدراسیونجهانی واکو است، اما وی درست میگوید که تیمهای کشورمان باید در مسابقات معتبر و رسمی تحت نظارت واکو شرکت کنند.
- ما حرفی در این باره نداریم. اتفاقا نصیری دوست من است و من مطمئنم او عرق ملی هم دارد. بنده تاکنون جلسهای با وی نداشته ام، اما بسیار علاقهمندم درخصوص واکو راهکار بدهیم. البته وی هم تمایل دارد این موضوع حل شود. به نظرم اگر هم نصیری و هم فدراسیون از مواضع خود کوتاه بیایند، مشکل حل می شود.
• یعنی معتقدید موضع فدراسیون هم باید تغییر کند؟
- ببینید قبلا اینگونه بوده که تیم ملی در قالب یک سبک فعالیت میکرد، اما من با این مساله مخالفم. اعزامها باید در قالب یک تیم ملی منسجم باشد. از این رو، اگر نصیری همکاری کند، به سرعت کارمان را آغاز خواهیم کرد.
• پس با تیم ملی واکو موافقید؟
- بله، ما میخواهیم تیم ملی تحت عنوان واکو در مسابقات حضور پیدا کند و تمامی مسئولیتش هم برعهده نصیری باشد، اما حرف ما این است که نمیتوانیم بقیه کیکبوکسها را حذف یا تعطیل کنیم.
• قبول دارید در این سالها چیزی به نام تیم ملی کیکبوکسینگ نداشتهایم؟
- تیم ملی نه، اما تیم منتخب داشتهایم. مثلا در فلان مسابقاتجهانی، تیم منتخب فلانسبک اعزام شده، در حالیکه ما الان در نظر داریم از بین حدود ۳۰ سبک کیکبوکسینگ، تیم ملی واحدی را تکشیل دهیم، اما نصیری میگوید همه باید در واکو فعالیت کنند و این، نشدنی است.
• با این حساب نمیتوان به حل مشکل فدراسیون جهانی واکو و فدراسیون کشورمان امیدوار بود؟
- گفتم که ما حاضریم تیم را در قالب واکو به مسابقات بینالمللی و جهانی اعزام کنیم و مسئولیت آن را هم به نصیری واگذار خواهیم کرد. حتی بنده تفویض اختیار هم میکنم، اما اینکه بقیه کیک بوکسها را تعطیل کنم و بگویم همه باید زیر نظر واکو کار کنید، هرگز چنین کاری را انجام نخواهم داد.
• بازگشت مویتای به فدراسیون ورزشهای رزمی، یکی دیگر از موضوعات مهم فدراسیون تحت ریاست شماست. گویا وزارتورزش، نامه بازگشت مویتای به فدراسیون رزمی را ابلاغ کرده، این کار کی اجرایی خواهد شد؟
- ما به وزارت ورزشنامه زدهایم. رئیس فدراسیون انجمنهای ورزشی(محمد علیپور) هم منتظر دستور وزیر ورزش است. بنابراین، ما همچنان منتظر بازگشت مویتای هستیم. اگر دست ما بود، ۲۴ ساعته این کار را انجام میدادیم. خدا را شکر نظر وزیر محترم ورزش مثبت است چون واقعا جای مویتای در فدراسیون انجمنها نیست.
• در گذشته با اینکه کمیته تیمهای ملی در فدراسیون فعال بود، اما اساسا چیزی به نام تیم ملی در رشتههای مختلف نداشتیم. الان گویا کمیته تیمهای ملی به سازمان تغییر نام داده و البته برنامههایش نیز متحول شده است.
- بله، در حال حاضر، سازمان تیمهای ملی، یک مجموعه مستقل و برنامه محور است که اجزای مستقل هم دارد. از جمله: روابط عمومی، بینالملل، انضباطی و غیره.
• رئیس سازمان تیمهای ملی(عابدی) در مصاحبه اخیر خود با ما اعلام کرد کمیته فنی منحل شده…
- کمیته فنی تبدیل شده به شورای فنی. قبلا تمامی اعضای کمیته فنی از کیکبوکسینگ بودند، اما حالا ترکیب نفرات عضو شورای فنی، تغییر یافته و متحول شده است. الان از سبکهای کرهای، جوجیتسو، کیکبوکس و سایر رشتهها در شورای فنی حضور دارند که شامل ۱۵ نفر می شوند.
• از سبکهای کرهای گفتید. در دوره مدیریت قبلی فدراسیون، نارضایتی زیادی درخصوص نوع نگاه مسئولان فدراسیون به این ورزشها وجود داشت. شما برای این رشتهها چه کار خواهید کرد؟
- تا امروز ۳ جلسه با سبکهای کرهای برگزار کردهایم که طی آن همه مشکلات ۶ سال گذشته حل و فصل شد. قبلا این سبکها ۲ گروه شده بودند و همدیگر را قبول نداشتند، اما حالا آرامش خاصی بر این سبکها حاکم است، ضمن اینکه مسئولیت کلی سبکهای کرهای را شخصا برعهده گرفتم.
• یک واقعیت تلخ در برخی فدراسیونها دیده میشود و آن صدور بدون ضابطه احکام مربیگری، داوری و دان است که از آن به حکمفروشی نیز تعبیر میشود. برای اینکه این مشکلات برای همیشه از فدراسیون رخت بربندد، باید از افراد متعهد، صادق و بدون گرایش استفاده کنید. چه اندازه با این صحبت ما موافق هستید؟
- صد در صد، خدا را شکر کمیتههای آموزش و صدور احکام نیز کاملا متحول شده و به دست افراد کاردان سپرده شده است. در حال حاضر فرزند سردار " زارع " مسئولیت این کار را برعهده گرفته که فردی جوان، منظم و متعهد است.
• پس انشاالله دیگر شاهد پدیده مذموم حکم فروشی نخواهیم بود.
- ما در مقابل تمامی این اتفاقات ایستادهایم و برخوردهای لازم را نیز با خاطیان انجام خواهیم داد. برای این منظور، بازرس فدراسیون از مجموعهها و هیاتهای استانها به صورت سرزده بازدید خواهد کرد که در این مدت، در چند استان این کار انجام شده است.
• یکی دیگر از برنامههایی که در فدراسیونقبلی به نتیجه نرسید و حتی اعتراض جمع کثیری از سبکها را هم به دنبال داشت، صدور کارت هوشمند بود که البته با انگیزههای مالی و برای چندمین بار انجام شد. قضیه کارتهوشمند در فدراسیونشما به نتیجه خواهد رسید یا نه؟
- این کار در گذشته نصفه و نیمه ماند. هم اکنون هم فدراسیون به شرکتی که صدور کارت هوشمند را انجام میداد، بدهکار است و ما باید این بدهی را پرداخت کنیم تا مجددا کارت هوشمند برای اعضایخانواده بزرگ فدراسیون صادر شود. در مورد اینکه گفتید این کار با انگیزههای مالی انجام شد، طبیعی است اینگونه فعالیتها، توجیه اقتصادی داشته باشد که البته کار نادرستی هم نیست.
• با اینکه فدراسیونورزشهایرزمی جمعیت قابل ملاحظهای از اهالی رزمی کشور را تحت پوشش دارد، اما در بحثاستعدادیابی تاکنون گامهای جدی و عملیاتی برداشته نشده، برای حل این مشکل چه راهکاری اندیشیدهاید؟
- ما کمیته استعدادیابی را هم فعال کرده و در اولین اقدام، از مدارس شروع کردهایم. قرار است در مدارس پسرانه و دخترانه، به استعدادها آموزش رایگان بدهیم تا از بین آنها، نفرات نخبه را شناسایی و به تیمهای ملی معرفی کنیم.
• بخشبانوانفدراسیون در این سالها، با نگاه تکبعدی روبرو بود و همواره تعدادیخاص در کارهای اجرایی و تصمیمگیریها و همچنین اعزامهای برونمرزی حضور داشتند. انشاالله در اینباره رویکردی شما چگونه است؟
- حتما، خانم " رنجبر " نایب رئیس بانوان فدراسیون است که شورای سیاستگزاری و راهبردی در بخش بانوان را تشکیل داده است. قبول دارم که قبلا تصمیمات و اقدامات، سلیقه ای بود. اما در حال حاضر، تعدای از بانوان متخصص و فرهیخته در شورای سیاستگزاری بانوان حضور دارند که متشکل از ۱۵ نفر هستند. امیدواریم با حضور این تیم مجرب، بانوان نیز به موفقیت های مورد نظر دست یابند.
• مطمئنا فدراسیون ورزشهای رزمی مشکل بودجه دارد. بله؟
- بله، به فدراسیونی با این همه برنامه و فعالیت، تنها ۸۰ میلیون تعلق میگیرد که ۵۰ میلیون آن را وزارتورزش داده و ۳۰ میلیون تومان هم از سوی کمیتهملیالمپیک به ما اختصاص یافته است. این در حالی است که ما در این مدت، حدود ۹۰۰ میلیون تومان بابت بدهیهای فدراسیون، حقوق عقبافتاده پرسنل و سایر کارهای جاری فدراسیون هزینه کردهایم.
• در زمان حضور شما به عنوان نایب رئیسفدراسیونکاراته، مسابقات بینالمللی جام صلح و دوستی برگزار شد که حقیقتا یکی از تورنمنتهای ماندگار در کاراته و حتی ورزشکشور بود. هر چند بعد از رفتنتان از فدراسیون، این رقابتها دیگر برگزار نشد. آیا برای میزبانی مسابقات بینالمللی با حضور بزرگانرزمی جهان، برنامهای دارید؟
- صد در صد، در نظر داریم رقابتهای بینالمللی کیکبوکسینگ را با حضور چهرههای سرشناس دنیا در کشورمان برگزار کنیم که پس از انجام کارهای مقدماتی، در این خصوص اطلاعرسانی خواهیم کرد.
• پاداش قهرمانانفدراسیون که پرداخت شد؟
- بله، اتفاقا فدراسیون ما بیشترین قهرمان و طبیعتا بالاترین میزان پاداش را به خود اختصاص داد. به طوری که حدود ۶۴۰ سکه دریافت کردیم و به قهرمانان تحویل دادیم.
• محمود رشیدی را به عنوان چهرهسیاسی هم میشناسند. آیا خود را مدیری ورزشی – سیاسی میدانید؟
- من در زمینهاداری با مجموعههای سیاسی ارتباط دارم، اما الزاما آدم سیاسی نیستم. به نظر خودم، وجهه ورزشیام بر سیاسیبودنم برتری دارد.
گفتوگو از: جواد منتخبی