محدودیت منابع مالی داریم؛
رغبتی: اینچئون آخر دنیا نیست / تکرار چهارمی آسیا دشوار است / برای اعزام واترپلو شرط نگذاشتیم
با توجه به کسب عنوان چهارمی دور گذشته بازیهای آسیایی در گوانگژوی چین که با کسب ۲۰ مدال طلا به دست آمد، کسب چنین جایگاهی در اینچئون بسیار دشوار است و شرایط ویژهای را میطلبد.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان با تاکید بر اینکه برای ورزش ایران اینچئون آخر دنیا نیست و نگاه وزارت ورزش به رشتههای ورزشی بلند مدت و برنامهمحور است، گفت: با وجود محدودیت منابع مالی، رویکرد وزارت ورزش در انتخاب رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی نگاه حمایتی و توسعه ای بوده است.
علی رغبتی در گفتوگو با خبرنگار ایلنا ضمن بیان این مطلب افزود: تاکنون حضور ۱۹ رشته ورزشی در بازیهای آسیایی کره جنوبی قطعی شده و حدود ۷ تا ۸ رشته ورزشی دیگر نیز ظرف ۱۰ روز آینده وضعیتشان برای اعزام به بازیهای آسیایی مشخص خواهد شد و احتمالا کاروان ایران با ۲۷ رشته به این مسابقات اعزام خواهد شد.
وی با بیان اینکه رشتههای واترپلو، تنیس روی میز، اسکواش، شنا، بدمینتون، شیرجه و…جزو رشتههای مشروط برای اعزام به بازیهای آسیایی هستند، اظهار داشت: عملکرد فنی و اطلاعات این تیمها کاملا تحت نظر کارشناسان وزارت ورزش قرار دارد و در حال ارزیابی وضعیت این رشتهها هستیم و در صورتی که احساس کنیم اعزام این تیمها که می دانیم حتی شانسی برای مدال آوری ندارند، اما اعزام آنها میتواند به رشد و پیشرفت آنها کمک کند برای اعزام آنها مساعدت خواهیم کرد.
رغبتی در مورد تعیین شرط مدال آوری برای رشتههای اعزامی اظهار داشت: شرط مدالآوری یکی از فاکتورهای اعزام رشتههای ورزشی بود و از همان ابتدا به دلیل محدودیت منابع مالی به دنبال اعزام کاروانی کیفی به بازیهای آسیایی بودیم و حتی نیم نگاهی نیز به رویدادهای پیش روی این رشته ها نظیر کسب سهمیه المپیک و جوانگرایی تیمها نیز داشتیم.
وی انتظار از کاروان ورزشی ایران در بازیهای آسیایی اینچوان را بالا عنوان کرد و اظهار داشت: با توجه به کسب عنوان چهارمی دور گذشته، این مسابقات در گوانگژوی چین که با کسب ۲۰ مدال طلا به دست آمد این انتظار وجود دارد که کاروان ایران در بازیهای اینچئون نیز همین مقام و یا سکوهای بالاتر را به دست آورد، در حالیکه کسب چنین جایگاهی بسیار دشوار است و شرایط ویژهای را میطلبد که باید مجموعه ورزش کشور در فرصت باقی مانده در راستای این هدف بزرگ جهت گیری شود.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اینکه آیا برای اعزام رشته واترپلو شرط مدال آوری تعیین شده، گفت: واترپلو جزو رشتههای مشروط برای اعزام به بازیهای آسیایی است که تا این لحظه تصمیمی برای اعزام این رشته نداشتیم، اما اینکه برای اعزام واترپلو شرط مدالآوری قائل شده باشیم چنین چیزی صحت ندارد و حتی اینکه گفته میشود نتایج تیم واترپلوی جوانان در مسابقات جهانی در اعزام تیم بزرگسالان تاثیرگذار است چنین چیزی مطرح نیست و ما بر اساس واقعیتهای موجود برای اعزام این رشته تصمیم میگیریم و تحت
تاثیر جوسازی ها قرار نمی گیریم.
رغبتی با بیان اینکه اطلاعات کامل و فنی نسبت به رشتههای تحت پوشش فدراسیون شنا را در اختیار داریم و فعالیت های این فدراسیون کاملا تحت نظر وزارت ورزش قرار دارد، اظهار داشت: میدانیم رشته واترپلو ظرف چند سال گذشته از صحنه رقابتهای آسیایی دور بوده و نتوانسته ارزیابی جدی از وضعیت خود نسبت به حریفانش داشته باشد، از همین رو در اعزام این تیم بسیار احتیاط میکنیم و با جمع بندی نظرات کارشناسی بهترین تصمیم را برای این رشته اتخاذ خواهیم کرد، ضمن اینکه نمی خواهیم هزینه اعزام یک رشته تیمی به ورزش تحمیل شود.
وی در خصوص اظهارات رئیس فدراسیون شنا در مورد اینکه وزارت ورزش برای اعزام واترپلو شرط مدال آوری تعیین کرده، اظهار داشت: به هر حال فدراسیون باید از منافع خودش دفاع کند، ولی ما به واترپلو نگاه واقع بینانه داریم و همه جوانب را در نظر می گیریم و با ارزیابی نقاط ضعف و قوت هر رشته در مورد اعزام یا عدم اعزام آن تصمیم گیری می کنیم.
رغبتی اضافه کرد: تلاش ما کمک به پیشرفت این رشته است و تاکنون هم طبق اطلاعاتی که داریم کار تازه ای را با مربی آلمانی آغاز کرده اند، اما پیشرفت تیم در صحنه مسابقات مشخص می شود و تا زمانی که این رشته به سطح قابل انتظار نرسد نمی توانیم بگوئیم این رشته روند رو به رشدی دارد.
وی تصریح کرد: وضعیت این تیم ناامیدکننده نیست، اما نمیخواهیم بیجهت تیمی که سال ها از مسابقات سطح اول قاره فاصله داشته را به رقابتهایی که تیمهای قدرتمندی نظیر چین، قزاقستان، کره و ژاپن حضور دارند اعزام کنیم و از این اعزام نتیجه ای برای آینده این رشته نگیریم.
رغبتی در مورد اعزام تیم شنا نیز یادآور شد: به احتمال زیاد شناگران ما به بازیهای آسیایی اعزام میشوند که در صورت قطعی شدن اعزام آنها بین ۵ تا ۶ نفر در رشته های تیمی و ۴ نفر در رشتههای انفرادی به بازیهای اینچئون اعزام خواهند شد.
رغبتی در مورد رشته شیرجه و احتمال اعزام این رشته نیز یادآور شد: در این رشته با مدال آوری در آسیا فاصله داریم و همه میدانند که با وجود کشور چین که قهرمان رشته شیرجه جهان است کار برای شیرجهروهای ایران دشوار است اما تلاش داریم تا در صورت امکان نفراتی را به این بازیها اعزام کنیم چرا که احساس میکنیم این اعزام میتواند به توسعه و رشد شیرجه در کشور کمک کند.
مدیرکل دفتر برنامهریزی و نظارت ورزش قهرمانی و حرفهای وزارت ورزش و جوانان در پایان اظهار داشت: ظرف ۱۰ روز آینده تکلیف رشتههای اعزامی به بازیهای آسیایی مشخص خواهد شد و امیدواریم بتوانیم با اعزام کاروانی کیفی حداقل از جایگاه دور گذشته ایران در بازیهای آسیایی دفاع کنیم.