یکبار بگویند چرا بوکس پخش نمی شود؛
ناطق نوری: به بوکس چه داده اند که انتظار مدال دارند / قول مدال آسیایی نمی دهم
اگر بودجه کافی داشته باشیم ما هم میتوانیم شانه به شانه رشتههای مدالآور پیش برویم. در فوتبال مربی خارجی میآورند و به اندازه بودجه ۱۰ سال فدراسیون بوکس برای آن هزینه می کنند.
۱۱ سال بعد از پیروزی انقلاب فدراسیون بوکس مجددا کار خود را آغاز کرد و این در حالی بود که در سال های قبل، بوکس ایران در عرصه آسیا و حتی بعضا جهان، حرف هایی برای گفتن داشت.
به گزارش خبرنگار ایلنا، این وقفه طولانی و همچنین یکسری اتفاقات دیگر از جمله فتوایی که بوکس را حرام می شمرد، باعثشد تا این ورزش المپیکی و پرافتخار دوران سخت و در انزوایی را سپری کند که متاسفانه هنوز هم این روند ادامه دارد. با این حال کسی که با تلاش و با پیگیری های فراوان موفق به بازگشایی فدراسیون بوکس شد، کسی نبود جز احمد ناطق نوری. رئیس ۷۶ ساله فدراسیون بوکس که چند رکورد جالب توجه را در اختیار دارد.
او علاوه بر حضور ۷ دوره ای در مجلس شورای اسلامی، از سال ۶۸ که فدراسیون بوکس مجددا آغاز به کار کرد، بر مسند تشکیلات بوکس کشور نشسته و جالب این که اخیرا نیز برای دوره ای ۴ ساله ریاست این فدراسیون پر از مشکل و بی پول را عهده دار شده، اتفاقی که در ورزش مملکت بی سابقه است. چندی پس از انتخاب دوباره ناطق نوری فرصتی دست داد تا با او گفتگویی انجام دهیم تا بدانیم برنامه فدراسیون تحت مدیریتش برای آینده به خصوص بازی های آسیایی پیش رو در اینچئون کره جنوبی چیست که ماحصل این گفت و شنود را می خوانید:
فقط من جرات داشتم در مورد بوکس صحبت کنم
۱۱ سال بعد از پیروزی انقلاب فدراسیون بوکس تعطیل بود. اما تنها کسی که جرات داشت در مورد این ورزش صحبت کند، من بودم. این من بودم که خدمت علما رفتم و مجوز فعالیت بوکس را گرفتم.
کل فدراسیون بوکس را در یک کیف سامسونت تحویل گرفتم
وقتی که فدراسیون را تحویل گرفتم، همه چیز آن را به غارت برده بودند. کل فدراسیون بوکس در یک کیف سامسونت جای می گرفت. اما من به کمک دوستانم، فدراسیون را راه اندازی کردیم.
در این سال ها یک ریال از فدراسیون پولی نگرفته ام
در طی این ۲۵ سال یک ریال از این فدراسیون پولی دریافت نکرده ام. بنده به فدراسیون پول هم آوردم. من نه تنها چیزی برنداشته ام، بلکه کارهای خوبی از خود به یادگار گذاشته ایم. من چیزهایی هم گذاشتم.
بوکس یکی از کم خطرترین ورزش هاست
زمانی که فدراسیون بوکس تعطیل بود و حتی همین الان مدام از خطرات این ورزش می گویند. در حالی که بوکس نسبت به خیلی از ورزش های دیگر خطرات کمتری دارد. چون بوکس ایران آماتور است و ورزشکاران از وسایل ایمنی استفاده می کنند. در ورزش هایی مثل کشتی، ژیمناستیک و حتی فوتبال ورزشکارانی را داریم که در حین مسابقه با مصدومیت شدید روبرو شدند و یا حتی نفراتی را داشتهایم که فوت هم کردهاند. اما من دوست دارم یکی از کارشناسان پیگیری کند و ببیند که آیا ما در بوکس چنین حوادثی را داشتهایم یا خیر؟
در این سال ها کدام بوکسور مصدوم شده یا فوت کرده؟!
قبل از بازگشایی بوکس می گفتند بوکس حرام است. اما شیخ الفقهاء آیت الله اراکی فرمودند این رشته حرام نیست. چند وقت پیش هم وقتی از مقام معظم رهبری در این مورد سوال شد، ایشان هم فرمودند که اگر آزاری نمیرساند، ایرادی ندارد. شما بروید ببینید در این سال ها در بوکس کدام مصدومیت و مشکل برای ورزشکاران پیش آمده و چند نفر فوت کرده اند و این را با آسیب دیدگی های فوتبال و کشتی مقایسه کنید!
برای جاهایی که خودمان ساخته ایم، ۲۰۰ میلیون اجاره می دهیم
سال گذشته ۷۰۰ میلیون تومان به ما دادند که از این مبلغ ۲۰۰ میلیون هم بابت کرایه فضاهایی که در اختیارمان است از ما میگیرند، آن هم فضاهایی که خود ما آنها را ساختهایم. تهیه هر جفت دستکش بوکس ۲۵۰ هزار تومان برای ما هزینه دارد و من برای تامین نیاز داخل باید ۵۰۰۰ دستکش وارد کنم. شما حساب کنید سالیانه چقدر میشود؟ حرف ما این است که لااقل کمرگی را در این مورد بردارند و به ما کمک کنند.
بودجه فدراسیون افزایش که نه، کاهش هم داشته است
متأسفانه نه تنها بودجه امسال ما زیاد نشده، بلکه کاهش هم داشته است. سال قبل ۷۰۰ میلیون تومان به ما بودجه دادند که همان طور که گفتم ۲۰۰ میلیون تومان آن را به اماکن ورزشی اجاره پرداخت کردهایم. امسال هم منت گذاشته اند و قرار است یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به ما بودجه بدهند که البته این مبلغ مربوط به ۱۰ سال پیش ماست.
باشگاه های بوکس را به بدنسازی تبدیل کردند
ما نگفتیم به ما بودجه بدهند. گفتیم لااقل بستر را فراهم کنید. هیچ کدام از دستگاهها مانند: آموزش و پرورش، نیروهای مسلح، وزارت علوم و دیگر سازمانها با بوکس کاری ندارند و این در شرایطی است که بهترین قهرمانان ما در گذشته، از دل همین نیروهای مسلح بیرون میآمدند. در برههای به شهرداریها امکانات دادیم و بعد از مدتی دیدیم که باشگاههای بوکس تبدیل شد به باشگاههای بدنسازی.
تهران ۱۴ میلیونی تنها ۳ مجموعه بوکس دارد
تهران بیش از ۱۴ میلیون جمعیت دارد، ولی در این کلانشهر تنها ۳ مجموعه است که در آن بوکس آموزش داده میشود. بقیه استان ها و شهرها هم هیچ رینگی ندارند.
برای بوکس چه کرده اند که حالا انتظار دارند!
همان طور که گفتم ما آموزش و پروش، نیروهای آموزش عالی و صدا وسیما را در کنار خود نداریم. اینها معضلات اصلی بوکس هستند. مسئولان بروند ببینند به بوکس چه دادهاند که حالا از آن انتظار دارند.
بودجه کشتی را به بوکس بدهند، بعد نتیجه اش را ببینند
همان حمایتی که از کشتی میکنند اگر از بوکس شود، مطمئن باشید بیشترین مدال را میگیریم. البته ما برای زحماتی که سایر رشته ها متحمل می شوند نیز ارزش قائل هستیم. اما چه خوب است که بوکس هم دیده شود. چون رشته ای جذاب و پر طرفدار است.
بودجه ۱۰ سال فدراسیون بوکس را به پای مربیان خارجی فوتبال می ریزند
اگر بودجه کافی داشته باشیم ما هم میتوانیم شانه به شانه رشتههای مدالآور پیش برویم. در فوتبال مربی خارجی میآورند و به اندازه بودجه ۱۰ سال فدراسیون بوکس برای وی هزینه می کنند. خیلی از آنها هم که هیچ کاری برای فوتبال مملکت نمی کنند. اما چون اسم ورزش آنها فوتبال است هر چه قدر بخواهند هزینه می کنند، اما مربیان بوکس کشورمان ماهیانه ۷۰۰ هزار تومان می گیرند.
نتایج امروز را با ۵۰ سال قبل مقایسه کنید
علیرغم تمامی مشکلات و بی مهری ها، شما نتایج بوکس امروز را با ۵۰ سال قبل مقایسه کنید. امروز ما در رقابتهای مختلف مدال میگیریم و در شرایطی در قاره آسیا حرفی برای گفتن داریم که مدعیان بزرگ جهان از جمله قزاقستان که قهرمان دنیاست، در این قاره حضور دارد.
امکانات ندهند، قول کسب مدال در بازی های آسیایی را نمی دهم
هیچ قولی در خصوص کسب مدال در بازی های آسیایی اینچئون نداده ام. اما گفته ام و باز هم می گویم اگر امکانات لازم را بدهند، دست خالی بر نمیگردیم.
جوانگرایی را از تیم ملی شروع کردیم
قرار نیست از افرادی که در گذشته پستهای مختلفی در فدراسیون داشتهاند، چشم پوشی و آنها را دفع کنیم. ما تصمیم داریم از تجربیات آنها در بخشهای دیگر فدراسیون استفاده کنیم. در راه جوانگرایی نیز با شتاب بیشتر حرکت خواهیم کرد. در اولین گام نیز با انتخاب علیرضا استکی و اکبر احدی به عنوان مربیان تیم ملی، پروسه جوانگرایی را آغاز کردیم.
مربیان تیم ملی ثابت کنند نیازی به مربی خارجی نیست
مربیان جوان تیم ملی آمدهاند تا خودشان را ثابت کنند. ما هم این فرصت را به آنها داده ایم و دو تیم تشکیل دادیم تا با هم رقابت کنند. برای هر دوی این تیمها نیز برنامه داریم و آنها را به میادین مختلف اعزام میکنیم. اینها مدعی هستند که نیازی به استفاده از مربی خارجی نیست. خب ما هم این فرصت را به آنها داده ایم تا حرفشان را ثابت کنند.
تیم ملی " ب " را تشکیل می دهیم
همه تلاش ما این است که تیمی برای پشتوانه سازی تیم ملی اصلی تشکیل دهیم. به هر حال برای ساختن پشتوانه برای سال های بعد، تصمیم عاقلانهای گرفتیم و تیم " ب " را تشکیل دادیم. با این روند نفراتی که از تیم اصلی بیرون میمانند، می توانند در تیم «ب» فعالیت کنند.
اخراجی های تیم ملی را بخشیدیم
بوکسورهایی که به خاطر بیانضباطی از اردوهای تیم ملی اخراج شده بودند، پیش رئیس کمیته ملی المپیک رفتند و وی را واسطه قرار دادند. ما هم به احترامی که برای کیومرثهاشمی قائل هستیم، آنها را دوباره به تیم ملی دعوت کردیم.
تا یک ماه آینده مسئولان اجرایی را معرفی می کنیم
یک ماه فرصت داریم تا مسئولان جدید و اجرایی را معرفی کنیم. نکتهای که در این میان باید به آن توجه شود، اینکه می بایست شان افراد حفظ شود. ما به هیچ وجه کسی را خط نمیزنیم و از تجربیات همه استفاده خواهیم کرد. اما با این حال به دنبال تغییرات خواهیم بود.