پولی نداریم تا اردوهای خود را برگزار کنیم؛
درویشزاده: یک ژیمناست در مسابقات جهانی ۳۰ اسپانسر داشت
یک رده سنی هم در بین این ردهها وجود دارد که تصمیم داریم خلأها را پر کرده و مسابقات این سنین را هم برگزار کنیم. تاکنون از ۱۵ باشگاه در مجموع ردههای سنی ۴۵ تیم اعلام آمادگی کردهاند که در مسابقات پیشرو حضور پیدا کنند.
رییس فدراسیون ژیمناستیک گفت: بسیاری از کشورهای آسیا برای حضور پرقدرت در بازیهای آسیایی اینچئون تاکنون چندین اردوی برونمرزی برگزار کردهاند، اما ما به دلیل مشکلات مالی هنوز نتوانستهایم برنامههای آمادهسازی خود را اجرا کنیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا، جعفر درویشزاده در نشست خبری خود با خبرنگاران با بیان این مطلب افزود: ژیمناستیک رشتهای است که قبل از خودش به سایر رشتهها سرویس میدهد، با این حال نگاه فدراسیون به حمایتهای وزارت ورزش و به خصوص کمیته ملی المپیک است که از این ورزش پشتیبانی و حمایت کنند.
وی ادامه داد: ورزشکاران ما جسارت و مربیان ما دانش زیادی دارند که اگر حمایت شوند، میتوانند در تقابل با قدرتهای بزرگ ژیمناستیک جهان که اتفاقا همگی در قاره آسیا هستند، به افتخارات قابل توجهی دست یابند.
درویشزاده در این نشست خبری که با هدف معرفی اسپانسر لیگ بانوان برگزار شد، در این خصوص نیز یاد آور شد: با ورود بیمه دانا به عرصه ورزش به ویژه رشته ژیمناستیک، فضای خوبی ایجاد شده، چراکه مخاطبان ما بانوان و البته خانوادهها هستند. بسیار خوشحالم مسئولان شرکت دانا قبول کردهاند که هزینه مسابقات بانوان را تقبل کنند.
رئیس فدراسیون ژیمناستیک به نقش اسپانسرها در ورزش کنونی جهان از جمله ژیمناستیک اشاره کرد و اظهار داشت: در مسابقات جهانی بلژیک یکی از ورزشکارانت ۳۰ اسپانسر داشت و حتی در نشست خبری خود ۳ بار لباساش را عوض کرد و هر بار تبلیغات متفاوتی بر روی لباسش دیده شد.
درویش زاده در پاسخ به خبرنگار ایلنا در خصوص اینکه ژیمناستیک ایران حدود ۵۰ سال است در المپیک حضور نیافته که برای تحقق این هدف چه برنامهای دارید؟ تصریح کرد: موجودی ما را در شرایط اقتصادی امروز حتی نمیتوان با دو سال قبل مقایسه کرد. ما سال گذشته ۱۷ رییس هیات از سراسر کشور را به تورنمنتهای برونمرزی اعزام کردیم، اما امسال به دلیل مشکلات مالی و کمبود اعتبارات که البته متوجه تمامی فدراسیونهاست، موفق به انجام این کار نشده ایم.
وی در عین حال از عملکرد ملیپوشان ژیمناستیک ایران در عرصههای آسیایی و بین المللی ابراز رضایت کرد و گفت: در بازیهای المپیک دانشجویان در دو بخش ژیمناستیک هنری و ایروبیک ژیمناستیک حضور پیدا کردیم که در ایروبیک آن هم در حضور کشورهای صاحب نام دنیا هفتم شدیم. به همین دلیل رییس ایتالیایی فدراسیون جهانی به ما تبریک گفت. همچنین در رقابت های قهرمانی آسیا و برای نخستین بار در بخش تیمی ششم شدیم و دو فینالیست نیز در دارحلقه و خرک حلقه داشتیم.
رئیس فدراسیون ژیمناستیک در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که با توجه به انتخاب سرمربی جدید تیم ملی و اظهارنظر اخیر معاون برنامه ریزی وزارت ورزش که گفته بود فدراسیون ها هیچ مشکلی برای برپایی اردوهای بازیهای آسیایی ندارند، پس چرا اردوهای تیم ملی ژیمناستیک آغاز نمیشود، توضیح داد: حضور پرقدرت ما در بازیهای آسیایی به بودجه و اعتباراتی بستگی دارد که کمیته ملی المپیک تدارک میبیند. قرار بود ستاد بازیهای آسیایی اینچئون کره در کمیته ملی المپیک تشکیل شود که فعلا این کارعملیاتی نشده، البته وزارت ورزش و جوانان در حد انجام امور جاری فدراسیون از جمله حقوق مربیان و پرسنل مبالغی به حساب فدراسیون واریز کرد که ما هم آنها را پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: با این حال ژیمناستها در حال حاضر زیر نظر مربیانشان در استانهای خود تمرین میکنند. اما برگزاری اردوهای متمرکز برای تیم ملی نیاز به اعتبار کلان دارد که به محض دریافت بودجه و در اولین فرصت، اردوهای تیم ملی را آغاز کنیم.
درویشزاده همچنین درخصوص پیشبینی خود از عملکرد ژیمناستهای ایران در بازیهای آسیایی خاطرنشان کرد: ژیمناستیک ورزشی است که نمیتوان آن را پیشبینی کرد چون یک ورزش ریسکی است. با این حال به آینده تیم ملی در بازیهای آسیایی سال بعد بسیار امیدوارم.
در ادامه این کنفرانس خبری، فرامرز سنگینی دبیر فدراسیون طی سخنانی گفت: ژیمناستیک همیشه به دلیل ورود نکردن رسانههای تصویری با مشکل جذب اسپانسر روبرو بوده و این مشکل متعلق به امروز نیست. ژیمناستیک یک رشته پایه و مادر و در عین حال مستقل و پرمدال در المپیک است که زیباییهای زیادی دارد و میتواند در ارتقا جایگاه ورزش کشور بسیار موثر باشد.
سنگینی افزود: بسیاری از رشتههای ورزشی به ویژه رشتههای رزمی و شیرجه که کارهای آکروباتیک دارند، از ورزشکاران ما نتوانستند استفاده کنند. عدم وجود حامیان مالی ما را رنج میدهد. خوشحالیم که با نگاه مثبت مسئولان بیمه دانا و تلاش های صورت گرفته از سوی یکی از داوران بینالمللی فدراسیون توانستیم برای مسابقات بانوان اسپانسر بگیریم. مخاطبان ما از چهار سال تا ۶۰ – ۷۰ سال هستند. البته ما قانع به این اسپانسر نیستیم و در گام های بعدی مذاکرات دیگری انجام دادیم و میخواهیم بیشتر از این ورود کنیم.
او یادآور شد: ظرفیتهایی که در ژیمناستیک وجود دارد آنقدر است که طرف مقابل را قانع کند. اسپانسر با نگاه دوستانه به ورزش ما ورود کرده و به هر حال آنها باید بعد از سرمایهگذاری به دنبال درآمدزایی هم باشند. ما قول میدهیم با این همکاری فصل جدیدی در ژیمناستیک باز شود. ظرفیت تبلیغاتی در این رشته بالاست ما مخاطبان زیادی داریم که اهداف فدراسیون را قاب میکنند و روی طاقچه میگذارند. شاید در هر خانه ای این شرایط وجود داشته باشد. بسیار خوشحالیم که موانع برای برگزاری مسابقات در بخش بانوان برداشته شده است. از رسانهها میخواهیم که به ما کمک کنند تا مسابقات باشگاههای بانوان کشور در سه گروه سنی را پوشش دهیم.
در ادامه این نشست خبری، جمیله سروری نایب رییس بانوان فدراسیون ژیمناستیک گفت: امیدوارم همکاری با اسپانسر تداوم داشته باشد و مسابقات لیگ بانوان به گونه ای برگزار شود که در سالهای آتی نیز برای گروههای سنی دیگر شرایط ادامه همکاری باز باشد.
وی افزود: مسابقات از فردا در سه گروه سنی شش و هفت سال، هشت و ۹ سال و ۱۰ و ۱۱ سال برگزار خواهد شد. رقابت های جوانان و نوجوانان هم مربوط به سنین ۱۵ سال به بالاست که سال آینده این مسابقات را برگزار میکنیم.
سروری ادامه داد: یک رده سنی هم در بین این ردهها وجود دارد که تصمیم داریم خلاها را پر کرده و مسابقات این سنین را هم برگزار کنیم. تاکنون از ۱۵ باشگاه در مجموع رده های سنی ۴۵ تیم اعلام آمادگی کردهاند که در مسابقات پیشرو حضور پیدا کنند.
نایب رییس فدراسیون بانوان ژیمناستیک درباره پوشش بانوان ایروبیک در شاخه استپ برای حضور در مسابقات بینالمللی اظهار داشت: ما نمونه لباس را برای خانم اکبرآبادی ارسال کرده بودیم. او گفته بود که کارشناسان وزارتخانه لباس را ببینند و بعد برای فدراسیون جهانی فرستاده شود. پس از تغییراتی که در وزارت ورزش صورت گرفت، جلسهای با شهریان داشتیم و ایشان گفت که اجازه دهید مدتی بگذرد. من اطمینان دارم که پاسخ شهریان به لباس بانوان مثبت است. " گانزن " مسئول کمیته ایروبیک فدراسیون جهانی هم خودش پیشنهاد طراحی این لباس را داد و از ما حمایت میکند. ما به دنبال فرصتی هستیم که بتوانیم موافقت پوشش جدید را از وزارت ورزش و جوانان بگیریم.
در این نشست همچنین میرزایی، نماینده بیمه دانا با اشاره به مهجوریت رشته ژیمناستیک در ورزش ایران گفت: با اطلاعاتی که از این رشته گرفتیم، متوجه شدیم که این ورزش نیاز به حمایت دارد. از طرفی ما میخواهیم از ورزش بانوان که در کشور مهجور است و خیلی کم دیده میشود، حمایت کنیم تا مسابقاتشان در سطح لیگ برگزار شود. این همکاری مقدمه کار است. اما بنا داریم با فدراسیون در ابعاد دیگری هم همکاری داشته باشیم و در همین راستا پیشنهاد میکنیم که باشگاههای فعال و مربیان ژیمناستیک تحت پوشش بیمه دانا قرار بگیرند که در ادامه درویش زاده با استقبال از این پیشنهاد گفت که میتوان در وهله نخست روسا و نواب رییس بانوان هیات های استانی و بازیکنان تیم ملی را تحت پوشش این بیمه قرار داد.