6 تیم در آستانه سقوط در هفته پایانی لیگ برتر؛ شاگرد تنبلها چه میکنند؟
شرایط تیمهای پایین جدول لیگ نوزدهم متفاوت با همه فصلهای گذشته است. قبلاً شاید 2،3 تیم در هفته پایانی خطر سقوط را احساس میکردند اما این بار تیمهای دهم تا پانزدهم همچنان نگران سقوط هستند.
به گزارش ایلنا، این در حالی است که شاهین بوشهر هفته قبل سقوط کرد و الان 6 تیم میجنگند تا تیم دوم سقوط کرده لقب نگیرند. بازیهای هفتههای پایانی این 6 تیم هم جالب است. بازی ذوبآهن و گلگهر سیرجان تنها مصاف رودرروی مدعیان سقوط است. البته دو تیم وضعیت نسبتاً بهتری دارند و با 30 امتیاز دهم و یازدهم هستند. در این بازی اگر 2 تیم فقط دفاع کنند و به تساوی رضایت دهند، هم ذوبآهن در لیگ برتر ماندنی میشود و هم گلگهر. سایپای 29 امتیازی در رده دوازدهم جدول است؛ تیمی که بعد از تعطیلی 3،4 ماهه لیگ خیلی خوب کار کرد و نتایج ارزشمندی هم گرفت. سایپا این هفته باید مقابل پرسپولیس قرار بگیرد. مقابل قهرمان زودهنگام رقابتها میخواهد فصل را با پیروزی به پایان ببرد. البته شاگردان ابراهیم صادقی هم امید زیادی به کسب 3 امتیاز دارند. شاید دلیل این امید زیاد سایپاییها این باشد که تصور میکنند پرسپولیس بیانگیزه است. سایپا در 8 بازی آخرش شکستی نداشته و به یک برد و هفت تساوی رسیده.
پیکان 28 امتیازی در هفتههای اخیر خیلی خوب کار کرد و توانست خودش را از منطقه سقوط به رده سیزدهم برساند. پیکان میداند در صورتی که نتواند مقابل سپاهان به پیروزی برسد، احتمال سقوطش وجود دارد. از طرف دیگر میهمان هم برای آسیایی شدن میجنگد و به چیزی جز پیروزی فکر نمیکند. نکته جالب این بازی رویارویی عبدالله ویسی با تیم سابقش است. ویسی با امیدهای زیادی به سپاهان رفته بود اما در نیمههای راه اخراج شد تا حالا برای پیروزی مقابل تیم سابقش انگیزه بیشتری داشته باشد.
ماشینسازی 28 امتیازی هم کار سختی مقابل صنعتنفت آبادان خواهد داشت. ماشینسازان با شکستی که هفته قبل مقابل تراکتور متحمل شدند، شرایطشان در جدول سخت شده و اگر نتوانند مقابل صنعتنفت آبادان به پیروزی برسند، احتمال سقوطشان وجود دارد.
پارس جنوبی 27 امتیازی که در رده پانزدهم است بیش از دیگران خطر سقوط را احساس میکند. اگر این تیم به نفت مسجدسلیمان ببازد، خیال بقیه تیمها برای ماندن راحت میشود. پارس در صورت تساوی باید منتظر شکست ماشینسازی یا باخت پرگل پیکان باشد. اما اگر این تیم بتواند ببرد میتواند جای هرکدام از 5 تیم بازنده احتمالی بالای سرش را بگیرد.
نکته جالب در مورد تیمهای در خطر سقوط این است که فقط یکی از آنها، از اول فصل تا پایان آن، با یک سرمربی کارش را دنبال کرد که آن هم سایپا است. در دیگر تیمها، تغییرات زیادی در کادرفنی وجود داشت که بدون شک هزینهبر هم بوده. مثلاً ذوبآهن کار را با علیرضا منصوریان شروع کرد اما بعد نوبت به میودراگ رادولوویچ رسید و در نهایت هم لوکا بوناچیچ هدایت تیم را به عهده گرفت. گلگهر سیرجان فصل را با وینکو بگوویچ استارت زد اما حالا مجید جلالی سرمربی آن است. پیکان این فصل قرار بود با حسین فرکی برای کسب سهمیه آسیا تلاش کند اما شرایط متفاوت و عجیبی که برای این تیم به وجود آمد باعث شد فرکی استعفا دهد تا عبدالله ویسی جای او را بگیرد. ماشینسازان هم تغییرات زیادی داشتند. این تیم فصل نوزدهم را با رسول خطیبی شروع کرد اما سبزپوشان تبریزی از میانه راه کار را با احد شیخلاری دنبال کردند. شیخلاری هم وقتی متوجه شد شرایط تیم سخت شده و نمیتواند کاری از پیش ببرد، استعفا داد تا رضا مهاجری هدایت ماشینسازان را در دست بگیرد. مهاجری یک هفته سرمربی این تیم تبریزی بود که خبر رسید قرار است جانشین جلالی در گلگهر سیرجان شود. به همین دلیل از ماشینسازی جدا شد اما نظر مسئولان گلگهر تغییر کرد و جلالی را برگرداندند. این در حالی بود که قبل از این تصمیم، هومن افاضلی به عنوان سرمربی جدید ماشینسازی با این باشگاه قرارداد امضا کرد. به این ترتیب، مهاجری بدون تیم ماند. پارس جنوبی جم هم تغییرات نسبتاً زیادی داشت. این تیم با فراز کمالوند و تغییرات زیادی که در ترکیب داشت، کار را شروع کرد اما بعد از آن نتیجه نگرفت تا تغییرات در کادرفنی پارسیها استارت بخورد. بعد از کمالوند، هومن افاضلی هدایت تیم جمی را به عهده گرفت اما او هم به دلیل داشتن پیشنهاد از ماشینسازی و بهانه کردن حکم بازی معوقه استقلال و پارس جنوبی، تیم بوشهری را رها کرد و به تبریز رفت تا کار به سیروس پورموسوی سپرده شود. شاهین بوشهر هم که سقوط کرده، به گونهای رکورددار تغییرات در کادرفنی در یک فصل بود که شاید همین مسأله باعث سقوطشان شد.